BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, April 3, 2011

BLOG NI SAYA RASA PATUT POPULAR LAA ..



Lepas cek typo kat blog jiran dia, baru boleh fokus kat segmen ni pulak.

5 blog yang saya rasa patut popular

Blog ni dia suruh letak jugak, sebab dia kata belum cukup popular. Okeh. Entri dia memang menarik hati saya, cuma selalu ada typo yang banyak sangat mengalahkan jiran penganjur segmen.

Blog ni memang patut popular sebab entri-entri dia saya sangat suka baca, dia pandai menulis, sangat-sangat! Tapi kenapa tak ramai yang datang baca? Kecik hati saya...gi baca sekarang!

Blog ni saya nampak ada potensi sebenarnya, sebab tu saya asyik promote blog dia akhir-akhir ni. Cuma gaya bahasa lagi kena mantapkan sikit. Lepas ni, usaha lagi ye youuuuu...

Blog dia best! Saya suka baca sejak kali pertama saya jejak kaki kat blog dia. Entri-entri dakwah yang disampaikan secara santai dan telus. Jarang jumpa yang macam ni.

Blog saya sendiri, patut popular tak? Mengada, kan...

Untuk popularkan sebuah blog, bukan je pada design dan template blog. Kalau asyik tukar design je, trafik tak masuk, kata abang Ben. Entri kena mantapkan jugak, tapi da buat entri jangan lupa ping kat mana-mana. Promosi tu penting.

Populariti sebuah blog bagi saya penting. Populariti blog yeaa, bukan bloggernya. Kalau blog tak popular, orang tak tahu blog tu ada, maka orang tak datang baca. Jangan kata "saya tak nak dikenali, saya berblog hanya untuk berhibur..." Macam tipu je.

Blog yang takde dalam list ni maksudnya kamu-kamu da popular, ok??? Terimalah hakikat tu.

Nak join, klik header abang Ben. NAK JOIN SAKURA BUDIKA: 25! GAME SURVIVOR?

P/S: Popular itu menyakitkan...



22 comments:

Miss Ran said...

erk due2 puji ai ni de pape ke..arghhh ngis lagi..mencik

Qaseh dalia adelia said...

Tacing .. nak tutup blog sbb tak patut popular

Nisa' Pasir Gudang said...

gula2pelangi tu saya gi tgk mmg best eh..dh follow dia =)

thanks meletih jejari kamu mengomen..

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

eiks, memang betul, okehhh!

Sunah Mohammad said...

@Qaseh dalia adelia

mengadeeeeeeeeee!!! blog u da popular la sayang!

Sunah Mohammad said...

@Nisa' Pasir Gudang

hehehe...

athirah said...

sampai hati... blog trex kategori tak patut popular.... :(

KyêrulL said...

HAHAHAHAHA.. i peliklah.. kenapa dengan penggunaan bahasa... mungkin i ni budak sastera yang pentingkan penggunaan bahasa yg betul kot HAHAHAHAHA

KyêrulL said...

Oh lupa nak say thanks.. thanks.. ^.^

Sunah Mohammad said...

@athirah

hahahaha! ni lagi sorang blog popular...

Sunah Mohammad said...

@KyêrulL

hahahahahahahahah! errr..kadang2 cam tunggang terbalik..ops! XD

SITOT said...

oo..camtu..

solo molo said...

blog-blog fofuler nie...

blog solomolo bile nak fofuler ek ???
huwaa....

pRiNCe said...

betul2...bukan senang nak jadi popular kan...:)
banyak kna usaha...
saya doakan sume blog yg di listkan tu cepat popular...huhu

4k3m[PIJA] said...

Terjah dari blog Abg Ben !
Salam kenal =)

cik pulau said...

cik pulau pun rasa blog kembar patut popular.. lalala~

Isteri Yang Comel said...

belog sunah memang dah sangat fopular dah

Fizalinolie said...

Yeah!! Teruskan usaha semoga berjaya menjadi blogger yang popular. Sama-samalah kita memeriahkan dunia blog hari ini.

Silent Thinker said...

melawat kamu yg fofularrr...
feel free singgah la blog sy
http://safiyahezora.blogspot.com/

Dekcik said...

jom kte tgk blog popular..
dari blog abg ben..
singgah blog dekcik..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

cik fza said...

mesra blogger pun penting kan.
blog ni pun bakal popular. :)

... said...

as salam..
hoho~
blogger mesra alam =)
blog sunah makin popular. dan paling penting, makin best! ;)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.