BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, June 15, 2011

Jom Conteng Ujang!


TUTUP

Segmen paling keji sepanjang berblog!

Sape nak join? Saya pasti, ramai yang nak kannn? Dah lama kamu-kamu semua simpan dalam hati tu, jadi ni masanya nak luahkan segala perasaan yang terpendam. Hahaha... Habislah Ujang! :p

Segmennya cam ni...
  1. Buat satu entri, tajuk: Sunah Sakura Ajak Conteng Ujang!
  2. Linkkan ke entri ni...
  3. Gi blog Ujang... --> http://azfar9897.blogspot.com
  4. Nampak header flash dia yang baruuuuuu tu? Ada pen yang leh gerak-gerak tu kan? Gi conteng guna pen tu!!! Hahahaha~
  5. Lepas tu printscreen, dan letak dalam entri kamu tu...
  6. Then bagi pendapat tentang header baru blog Ujang yang dibuat oleh Ayeem...
  7. Dah siap, sila paste url kamu kat sini...

Sebelum tu, ni saya punya...

Huduhhhhhh! hahahahhahaha~

Hahahahahhah~ Ujang jangan marah nooo~~~ Ade yang nak join? Ujang kata 2 yang tercantik, dan 2 yang terburuk, dia akan wat entri! Haaa... Cepat, cepat! Tutup kul 9 malam ni. Janji tak conteng benda bukan-bukan... :p

P/S: Ujang da bagi green light.


52 comments:

Isteri Encek Bard said...

hahhaha jap nak join lah...

Ujang9897 said...

wahahahaha


2 tercantik

dan

2 terburuk gua pilih buat entri

=)

☀ Izzaty Hedry☀ said...

jom2 nk join..!..;D

Solihin Zubir said...

haha.. abisla ujang...

Eera Shera said...

kena letak header kak sunah x?

EiZaRaZiErYa said...

hak3...lawak lah~ zie dah bnyk n mcm2 conteng at at c2..muahaha...
but xmo lah tnjuk~ zie yg malu..bkn ujang..huhu..wink3 >_<

Sunah Sakura said...

@Eera Shera

tak keneee... :D linkkan je... :)

efa nur said...

waahh..mcm best jew..nk join jgk laa..hee :D

Hye kak sunah..!!
missss u..hikhik :D

risa said...

mak aihhhh...sian adik aku
ekekeke tapi macam nak join plak;P

NuSaNa NoSa 91 said...

perghhhh~ klu anon2 yg benci ujang, mesti suka wat benda ni.. ahahahahahaa~ ^_^

Isteri Encek Bard said...

http://bintangkita080808.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

☀ Izzaty Hedry☀ said...

sis siap dah !..=p

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

shopping2u said...

muehehehe.. agaknye dia marah tak?

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

anamizu said...

hahaha buleh gak gini??? :P

kokser kokdam said...

hahaha..

kisyian kat biliau

sergeant keroro said...

hehe XD

macam best jek :P

Mrs.Yie said...

akak pun join..haha :)

SUNAH SAKURA AJAK CONTENG UJANG

Hannah said...

Dah siap...

Jom pergi lunch..


http://hannah-here.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

gadis melayu said...

salam.. atia pown nak conteng jugak..^_^

http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

AdyBudika said...

http://www.adybudika.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

k e y r i said...

hahahaha "ujangay" wakakakakkaa

nazirulhazwan~ said...

aku jijik tengok tgk header baru die tu.hahaha

athirah said...

trex join.. heheheh

http://misztrex.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

bersama kak Es said...

kejiiii!!!
nak mengeji tak sempat ... hari ni pack :(

buat la sampai malam

efa nur said...

efa join... :)



http://efagurlz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

FasiHaH SupiaN said...

hailaaa, selalu conteng header dia.hehehe

ShafiqIzwan said...

eh konpem ujang tak marah ea? kang ada conteng yang tak senonoh karang. hahahha.

cik pulau said...

dah buat.. lalala~

http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

b a m b a m ' s said...

nahhh2!! ahhaha

http://bambam-story.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

yaya_flanella said...

haha. yaya ade buat semalam tapi publish kat wall ujang je. taktau pulak ada segmen. hikhik

Jalut said...

hahahha.. nih memang lari jauh ni.. hahahaa.. nnah nah nah..

Sunah Sakura Ajak Conteng Ujang!

hadiah kawin ujang dari Norfa..

Alya Esprézzo said...

http://www.alyaesprezzo.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

akakkkkkkkkk...haha alya join!! :D

efa said...

kahkah mcm2 segmen hehe kelakar lak segmen coteng2 ni hehe

NURUL AINI NORAZMAN said...

special untuk ujang,.
http://bicarasigadisdesa.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

Finaz Jaafar said...

joined ! hehehe
http://nieynasz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

Rahmad said...

khas buat ujang..

http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

suke conteng gak!!

http://nusha1706.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

oppsss...terkentut lak =P

fatin6789 said...

nak jpin boleh lagi tak..

Sunah Sakura said...

@fatin6789

boleh, sampai 9 malam.. :)

Farhan Hanif said...

saya nak join....hehehe

Sunah Sakura ajak conteng Ujang

nur amalina athman said...

kak sunah..saya join yerr..:D

http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

Ceria Gurlz said...

http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

siap conteng ^_^

fatin6789 said...

akak fatin dah join.. datang la melawat yer,saya dak baru(=

http://fatinliyana6789.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

EZAN IDMA said...

join :)

http://poppetedma.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

shidasyakirin said...

join

http://loveblogcontest.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

CIK AYU ARIFFIN said...

apa tgu lagi
http://ayuariffin.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang-apa.html

♥NuR SyAFiQah♥ said...

http://www.syafiqah.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

mynameismy said...

ala baru nk join grrrr

shafida said...

ala.. da x sempat dah. :(

Cik Farah said...

xkira..dah terlepas pun still nak join! hekhek :)

http://ceriteracikfarah.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

putribongsu said...

tak sempat nk conteng arang kt muka ujang...
buat lg plisss..hahaha

Подтверждаю said...

as salam..
oh..bersumberkan dari entri ni..
thanks to keroro atas sandaran-Nya.

▂ ▃ ▅ ▆ 100%??
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

adei..
pakcik tengok pun macam seronok juga =)

tapi..pakcik nak ulas sikit lah.
pasal menconteng/lukis/ubah gambo si ujang. adei..

kalau nak ikutkan,hal ni berkaitan dengan hukum. dan berkaitan juga dengan pendapat para ulama' yang ada bertentangan.

kita dah sedia maklum dalam mazhab Imam al-Syafie, ada hadith yang zahirnya menunjukkan bahawa melukis benda hidup seperti haiwan dan manusia adalah haram tetapi sebahagian para ulama' berselisih pendapat kerana berbeza cara memahami hadith2 tersebut.

diikutkan, pendapat mazhab Imam Maliki je yang mengatakan hukumnya makruh dan harus dalam keadaan tertentu. pendapat ulama' yang lain khususnya Imam al-Syafie, tak membenarkan sama sekali dalam apa jua bentuk.

dan kita khususnya di malaysia ni, lebih berpegang kepada mazhab Imam al-Syafie bagi menentukan tindakan yang dibenarkan untuk kita ambil dalam melakukan sesuatu.

pakcik kira, mungkin sunah amik pandangan sebagai seorang muqalid yang berhak memilih mana-mana pendapat.

ok, isu tu boleh ditamatkan kat situ kerana terdapat perbezaan pendapat antara para ulama'.

persoalannya sekarang, gambar2 benda hidup ciptaan-Nya yang secara zahirnya diubah-ubah pada apa yang asalnya adalah begitu.
haip~ haip~ baca dulu ;)

walaupun sekadar gambar, tapi tetap menunjukkan ia adalah zat ciptaan-Nya. dan lebih-lebih lagi ia mendatangkan perbuatan mencemuh rupa apa yang telah diubah kepada insan yang sebenar tu oleh mereka yang melihat.

contoh la. telinganya 2, ditambha jadi 4.adei..

jika benar sekalipun, ia adalah mengumpat dan jika sebaliknya, adalah fitnah walaupun apa yang diconteng tu sekadar hiburan semata-mata.dan lebih kurang baik..bila ia menjadi bahan untuk mengaibkan..haa..


kalau pakcik, pakcik pun nak join. tapi tada la berani edit rupa ujang sampai jadi mutan.huhu..
cuma tu la..risau jika mereka yang melihat lukisan tu, pergi ke ujang, mencemuh atau mengaibkan dia.

kalau pakcik nak tambah ujang pakai topi motorsikal tu, ok la. ;)

kerana ia datang dari apa yang kita fikir dan kemudian, lakukan.

cuma tu je la..pakcik khuatir nanti orang lain mencemuh/mengaibkan ujang. huhu..datangnya niat mereka atas perlakuan tu, dari mereka yang memulakannya.

mungkin pada masa akan datang, patut ditambah satu syarat. tamau cemuh ujang =)


pakcik bukannya apa..
cuma..lebih baik dijauhkan mana yang boleh mendatang kemudaratan yang kita sendiri tak duga apa yang bakal berlaku dari tindak tanduk sebelumnya kan..

pakcik pun sama je macam insan lain. dimasa beringat, sampaikan pada yang lain. bila pakcik lupa, mudah-mudahan atas sandaran-Nya, ada yang menegur..

segmen keroro yang funny friday tu pun perlu tambah syarat. mencegah lebih baik kan..

apa2 pun selamat bersegmen ;)
pakcik tak sempat join. hehe.lama dah tak masuk sini..adei.

=)

p/s: kalau komen ni masuk dalam inbox spam tatau la. sebab rata2 komen panjang yang pakcik buat, masuk dalam spam. haha. entah apa kriteria spam yang blogspot ni tentukan. ke..tak boleh buat komen macam buat entri? hohoho

>_<

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.