Wednesday, June 15, 2011

Jom Conteng Ujang!


TUTUP

Segmen paling keji sepanjang berblog!

Sape nak join? Saya pasti, ramai yang nak kannn? Dah lama kamu-kamu semua simpan dalam hati tu, jadi ni masanya nak luahkan segala perasaan yang terpendam. Hahaha... Habislah Ujang! :p

Segmennya cam ni...
  1. Buat satu entri, tajuk: Sunah Sakura Ajak Conteng Ujang!
  2. Linkkan ke entri ni...
  3. Gi blog Ujang... --> http://azfar9897.blogspot.com
  4. Nampak header flash dia yang baruuuuuu tu? Ada pen yang leh gerak-gerak tu kan? Gi conteng guna pen tu!!! Hahahaha~
  5. Lepas tu printscreen, dan letak dalam entri kamu tu...
  6. Then bagi pendapat tentang header baru blog Ujang yang dibuat oleh Ayeem...
  7. Dah siap, sila paste url kamu kat sini...

Sebelum tu, ni saya punya...

Huduhhhhhh! hahahahhahaha~

Hahahahahhah~ Ujang jangan marah nooo~~~ Ade yang nak join? Ujang kata 2 yang tercantik, dan 2 yang terburuk, dia akan wat entri! Haaa... Cepat, cepat! Tutup kul 9 malam ni. Janji tak conteng benda bukan-bukan... :p

P/S: Ujang da bagi green light.

52 comments:
Write Comments
  1. wahahahaha


    2 tercantik

    dan

    2 terburuk gua pilih buat entri

    =)

    ReplyDelete
  2. hak3...lawak lah~ zie dah bnyk n mcm2 conteng at at c2..muahaha...
    but xmo lah tnjuk~ zie yg malu..bkn ujang..huhu..wink3 >_<

    ReplyDelete
  3. waahh..mcm best jew..nk join jgk laa..hee :D

    Hye kak sunah..!!
    missss u..hikhik :D

    ReplyDelete
  4. mak aihhhh...sian adik aku
    ekekeke tapi macam nak join plak;P

    ReplyDelete
  5. perghhhh~ klu anon2 yg benci ujang, mesti suka wat benda ni.. ahahahahahaa~ ^_^

    ReplyDelete
  6. http://bintangkita080808.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  7. sis siap dah !..=p

    http://cekedismanis.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  8. muehehehe.. agaknye dia marah tak?

    http://www.my-shopping2u.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  9. salam.. atia pown nak conteng jugak..^_^

    http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  10. http://www.adybudika.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  11. hahahaha "ujangay" wakakakakkaa

    ReplyDelete
  12. aku jijik tengok tgk header baru die tu.hahaha

    ReplyDelete
  13. trex join.. heheheh

    http://misztrex.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  14. kejiiii!!!
    nak mengeji tak sempat ... hari ni pack :(

    buat la sampai malam

    ReplyDelete
  15. hailaaa, selalu conteng header dia.hehehe

    ReplyDelete
  16. eh konpem ujang tak marah ea? kang ada conteng yang tak senonoh karang. hahahha.

    ReplyDelete
  17. dah buat.. lalala~

    http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  18. nahhh2!! ahhaha

    http://bambam-story.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  19. haha. yaya ade buat semalam tapi publish kat wall ujang je. taktau pulak ada segmen. hikhik

    ReplyDelete
  20. hahahha.. nih memang lari jauh ni.. hahahaa.. nnah nah nah..

    Sunah Sakura Ajak Conteng Ujang!

    hadiah kawin ujang dari Norfa..

    ReplyDelete
  21. http://www.alyaesprezzo.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    akakkkkkkkkk...haha alya join!! :D

    ReplyDelete
  22. kahkah mcm2 segmen hehe kelakar lak segmen coteng2 ni hehe

    ReplyDelete
  23. special untuk ujang,.
    http://bicarasigadisdesa.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  24. joined ! hehehe
    http://nieynasz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  25. khas buat ujang..

    http://ceriterahmad.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  26. suke conteng gak!!

    http://nusha1706.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    oppsss...terkentut lak =P

    ReplyDelete
  27. kak sunah..saya join yerr..:D

    http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  28. http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    siap conteng ^_^

    ReplyDelete
  29. akak fatin dah join.. datang la melawat yer,saya dak baru(=

    http://fatinliyana6789.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  30. join :)

    http://poppetedma.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  31. join

    http://loveblogcontest.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  32. apa tgu lagi
    http://ayuariffin.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang-apa.html

    ReplyDelete
  33. http://www.syafiqah.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  34. xkira..dah terlepas pun still nak join! hekhek :)

    http://ceriteracikfarah.blogspot.com/2011/06/sunah-sakura-ajak-conteng-ujang.html

    ReplyDelete
  35. tak sempat nk conteng arang kt muka ujang...
    buat lg plisss..hahaha

    ReplyDelete
  36. as salam..
    oh..bersumberkan dari entri ni..
    thanks to keroro atas sandaran-Nya.

    ▂ ▃ ▅ ▆ 100%??
    ─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
    ──██─────██───██▄█▀───██▄█───
    ──██─────██───██▀█▄───██▀█───
    ─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

    adei..
    pakcik tengok pun macam seronok juga =)

    tapi..pakcik nak ulas sikit lah.
    pasal menconteng/lukis/ubah gambo si ujang. adei..

    kalau nak ikutkan,hal ni berkaitan dengan hukum. dan berkaitan juga dengan pendapat para ulama' yang ada bertentangan.

    kita dah sedia maklum dalam mazhab Imam al-Syafie, ada hadith yang zahirnya menunjukkan bahawa melukis benda hidup seperti haiwan dan manusia adalah haram tetapi sebahagian para ulama' berselisih pendapat kerana berbeza cara memahami hadith2 tersebut.

    diikutkan, pendapat mazhab Imam Maliki je yang mengatakan hukumnya makruh dan harus dalam keadaan tertentu. pendapat ulama' yang lain khususnya Imam al-Syafie, tak membenarkan sama sekali dalam apa jua bentuk.

    dan kita khususnya di malaysia ni, lebih berpegang kepada mazhab Imam al-Syafie bagi menentukan tindakan yang dibenarkan untuk kita ambil dalam melakukan sesuatu.

    pakcik kira, mungkin sunah amik pandangan sebagai seorang muqalid yang berhak memilih mana-mana pendapat.

    ok, isu tu boleh ditamatkan kat situ kerana terdapat perbezaan pendapat antara para ulama'.

    persoalannya sekarang, gambar2 benda hidup ciptaan-Nya yang secara zahirnya diubah-ubah pada apa yang asalnya adalah begitu.
    haip~ haip~ baca dulu ;)

    walaupun sekadar gambar, tapi tetap menunjukkan ia adalah zat ciptaan-Nya. dan lebih-lebih lagi ia mendatangkan perbuatan mencemuh rupa apa yang telah diubah kepada insan yang sebenar tu oleh mereka yang melihat.

    contoh la. telinganya 2, ditambha jadi 4.adei..

    jika benar sekalipun, ia adalah mengumpat dan jika sebaliknya, adalah fitnah walaupun apa yang diconteng tu sekadar hiburan semata-mata.dan lebih kurang baik..bila ia menjadi bahan untuk mengaibkan..haa..


    kalau pakcik, pakcik pun nak join. tapi tada la berani edit rupa ujang sampai jadi mutan.huhu..
    cuma tu la..risau jika mereka yang melihat lukisan tu, pergi ke ujang, mencemuh atau mengaibkan dia.

    kalau pakcik nak tambah ujang pakai topi motorsikal tu, ok la. ;)

    kerana ia datang dari apa yang kita fikir dan kemudian, lakukan.

    cuma tu je la..pakcik khuatir nanti orang lain mencemuh/mengaibkan ujang. huhu..datangnya niat mereka atas perlakuan tu, dari mereka yang memulakannya.

    mungkin pada masa akan datang, patut ditambah satu syarat. tamau cemuh ujang =)


    pakcik bukannya apa..
    cuma..lebih baik dijauhkan mana yang boleh mendatang kemudaratan yang kita sendiri tak duga apa yang bakal berlaku dari tindak tanduk sebelumnya kan..

    pakcik pun sama je macam insan lain. dimasa beringat, sampaikan pada yang lain. bila pakcik lupa, mudah-mudahan atas sandaran-Nya, ada yang menegur..

    segmen keroro yang funny friday tu pun perlu tambah syarat. mencegah lebih baik kan..

    apa2 pun selamat bersegmen ;)
    pakcik tak sempat join. hehe.lama dah tak masuk sini..adei.

    =)

    p/s: kalau komen ni masuk dalam inbox spam tatau la. sebab rata2 komen panjang yang pakcik buat, masuk dalam spam. haha. entah apa kriteria spam yang blogspot ni tentukan. ke..tak boleh buat komen macam buat entri? hohoho

    >_<

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com