BLOG ENCIK SUAMI

Monday, November 7, 2011

Saya Da Jumpa Abang Taf Tu

Precious Pain by *MCG0603 on deviantART

Saya da kembali.

Lama bercuti. Blog tak berupdate. Online pun guna fon aje, update twitter dengan FB je yang mampu. Alhamdulillah tadi sampai dari KL lepas mengharungi traffic jammed. Teruk betul jammed. Masalahnya jammed tu sebab depa duk khusyuk tengok keta eksiden ngan keta rosak tepi jalan. Lepas je yang eksiden ngan rosak tu, clearrrrrrrr aje jalannye. Hishhh! Tu yang perjalanan 3 jam jadi 5 jam. Jenuh jugak pakcik driver tu mencarik jalan yang tak jammed. Siap lalu jalan pi Sedenak lagi, lalu Kulai sume. Akhirnya alhamdulillah sampai jugak Sri Putri.

Sebelum balik tadi, sempat lagi jumpa sorang abang taf tu~ Yang paling kelakarnye, selama ni mungkin disebabkan naluri ke'akak'an saya menyebabkan saya senang ber'akak'-'akak' dengan semua orang, maka saya telah meng'akak'kan diri saya dengan dia. Padahal umur dia 27, nkoo~ Hahaha~ Dia pun sesuka hati panggil saya akak, saya layankan aje lah. Dia ni baikkkkkk sangatttttt sebab bagi kek cekelat yang lembut dan gebuuuuuuuuuuuuuuuus berjisim 1.4 kg untuk bawak bekal balik Johor! Hahaha~ Terima kasih abang Ezahd Kocek @ Solo Molo. Lenkali bagi cupcakes pulak ye~ Oh, dia ada buat bisnes tempahan kek coklat dan cupcakes, bole gi FB abang Ezahd ye~ ^_^

Terima kasih ye kamu-kamu semua yang baik hati sepanjang saya beraya di perantauan. Terima kasih untuk pashmina dan keychain dari Afghanistan, terima kasih untuk ukhuwah yang terbina sepanjang tumpang tido malam, terima kasih untuk kenangan yang tercipta pada Aidil Adha kali ni~

Sayang kamu-kamu semua~ :)


14 comments:

al_hakim said...

sama-sama..=P

sergeant keroro said...

untunglahhh~~

Cik Bambam said...

berat sebelahhhh!! grrrr~ ehh.. ai pon lg muda dr dia ghupernya!kah3..

FaKArePa!n said...

best la dapat kek..

Tea said...

Abg taf itu emsem tak? Kimsalam

maszull said...

assalamualaikum sunah...wah bestnya semuanya dpt kn...seronok nyer...:)

Gen2Merah said...

patut la sakura lama menyepi.... semoga ukhuwah ini akan berterusan.. oo akak sakura masih muda rupanya... ehehehe... lepas ni saya nak panggil sakura adik la.. ekeke

Panggil Aku Han said...

untungla..^_^

Ujang9897 said...

tak babyface mcm gua la tu..ahahaha

aimie amalina said...

waaaa
seonooooknyeela perjalanan akak =]

FasiHaH SupiaN said...

Ngah...waaa pkai pashmina la dy..mesti ayu ;)

Cik Lia Lomi said...

wahh..nak sikit..heee

cik pulau said...

wahhh.best lerrr...

errr.. abg ady pn ada buat entry pasal ni jgk.
ehhhmm... jumpa sesama ea???hihihi

Niena Pengembara Ilahi said...

ehh..nk panggil akka gak la.. hi akak sunahhhh :) bla kte leh dating hehehe

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.