BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, February 9, 2011

Kenapa Nak Maintain Trafik?

Lokasi: Dalam kereta balik dari mana ntah, fikir sendirik!

Miss Cun: Waa...lewatnya balik! Ingatkan boleh balik awal!

Miss Cute: Tu la...huhu. Ni balik komfem terlena terus!

Miss Cun: Balik nanti terus tido ye, sok nak bangun awal~~

Miss Cute: Alamak! Habislah! Tak boleh, tak boleh!

Miss Cun: Aik, kenapa pulak?

Miss Cute: Kalau terus tido, tak dapat nak jenguk blog i! Argghh! Menjunamlah trafik i!

Miss Cun: La...nape nak sangat trafik tu?

Miss Cute: U ni...

Miss Cun: Ape? Nak popular?

Miss Cute: Bukanlah...

Miss Cun: Nak nama?

Miss Cute: Adoi...nape tak bagi i cakap ni?

Miss Cun: Ok, ok...cepat gitau, napenye?

Miss Cute: Nape nak kena maintain trafik? Meh baca....

  1. Trafik yang maintain menunjukkan pembaca dan pengunjung setia sentiasa datang! Bagus, bagus~
  2. Bila trafik maintain walaupun blog tak update lagi untuk hari tu, itu menunjukkan blog anda masih stabil walaupun anda sibuk! Tahniah!
  3. Bila trafik dah maintain, senanglah kita nak bawak matlamat kita berblog, pembaca dah ada~~~ bawaklah isu ape pun...nak borak kosong? nak sembang kemas? nak menyuratkan segala kebetolan? ikut la~~
  4. Bila trafik dah maintain, semangat berblog semakin tinggi! Maka, lepas ni blog tak akan bersawang labah-labah lagi~
  5. Bila trafik dah maintain, nuffnang pon percaya kat kita~ Haha~

Miss Cun: O...patutlah student i dulu siap suh i jaga blog dia. Tettt!

Miss Cute: Ha? yeke? Ish, ish, ish...baik suh dia buat autopublish jek! Macam tuan blog ni sekarang ni...

Tettt! :D Dia tengah join talk! :p

Admin: Yang paling penting, point nombor 3 tu ye~~~ ;) dan yang paling penting lagi, JANGAN KEJAR TRAFIK!!!




Biasa-biasa Saje...

Hari ni saya bukak laptop macam biasa...

Biasalah, line internet kat lab memang laju...

Seperti biasa, bukak-bukak browser mesti blog yang terpampang dulu...homepage katakan~

Biasanya saya akan check email pagi-pagi...

Lepas tu akan check komen kat blog macam biasa...

Then, jejak semula blogger yang blogwalking seperti biasa...

Kebiasaannya blog mesti nak update banyak kali sehari...

Bimbang pembaca yang biasa datang jemu nengok entry lama...

Tapi sejak 2 hari kebelakangan ni, tak macam biasa...

Saya tak dapat nak update macam biasa...

BerSB pun dah kurang dari biasa...

Tak dapat nak blogwalking sekerap biasa...

Kesian penjejak yang biasa menjenguk...

Maafkan saya, saya sibuk luar dari biasa!

Biasa-biasakan diri ya...sehingga minggu ini berakhir...

Insya'Allah saya akan beraksi semula seperti kebiasaannya...;)

Admin: Rindu-rindulah saya macam biasa~ :D



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.