Bawak Bekal Brownies

Bawak Bekal Brownies | Gigihnya seorang Sunah baked brownies kul 11 lebih pagi tadi. Plan nak bawak bekal dalam perjalanan ke Mersing petang ni. Sebenarnya awal pagi lagi dah keluarkan butter untuk bagi dia lembut. Lepas tu buat kerja-kerja lain sampai terlupa pasal butter tu.


Dalam pukul 11 lebih baru teringat bila dengar kak Ajan keletang-keletung kat dapur. Kemain sis kauu tanya dia, buat ape tuuuu? Buat bekal keee. Sebab kak Ajan dan saya ikut Ayen ke Mersing petang ni. Kot-kot la kak Ajan tengah masak nak bawak bekal dalam perjalanan, kannn. Time tu la seorang Sunah teringat pasal butter dia.

Haha.

Laju-laju masuk dapur dan start baking. Tak sampai sejam pun baking, tapi sejam lagi kena sejukkan brownies bawah kipas supaya senang nak potong masuk dalam bekas. Cuma, tak kesampaian hajat di hati nak buat deco-deco design baru atas brownies tu sebab bizi buat design logo baru untuk IG @projekcarikmakan. Tiberr sis kauu gigih nak tukar logo. Hmmm.

Takpe lerr. Jadi seloyang brownies pun alhamdulillah. Korbankan benda lain untuk benda lain. Tiberr. Mih mih mih.

Ok lah, doakan perjalanan saya ke Mersing lancar dan selamat kembali.

8 comments:

  1. meriahnyaa logo baru projek cari makann.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...rasa macam nak edit lagi pun ade..tengok kat fon tak puas lak..

      Delete
  2. naaaak bekal jugak !!!! nak jugaaaak !!

    ReplyDelete
  3. aduhaii.. sedapnya ni. x deco pn dah nampak menyelerakan
    rajin SS buat

    ReplyDelete
  4. pandai buat brownies :)
    aida pandai makan jer.
    ada je resepi, kakak beri, lom try buat, sunah.
    aida suka resepi kakak, light jer brownies nyer. nyaman.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com