Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour | Sebelum ni bukan tak ada Absolute Hi-Tea pada harga yang sama macam ni. Cuma before this, konsepnya kena order dari menu yang diberi dan tunggu kat meja. Kali ni, konsep ditukar kepada buffet. So, uols boleh bangun dan pergi ambil makanan asalkan masih jaga jarak 1 meter dengan pelanggan lain. 

Bermula 17 Oktober 2020, Fraser Place Puteri Harbour, Johor Bahru akhirnya membuka tempahan restoran Swatches untuk Absolute Hi-Tea Buffet pada setiap hari Sabtu dan Ahad sahaja. Harganya RM108 nett untuk dua orang. Apa yang ada dalam menu hi-tea ni sampai harganya begitu? Haa..tengok dulu!

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Ye, seafood! Aneka seafood yang uols boleh order untuk dimasak dengan sos kesukaan masing-masing. Salmon masak Sambal Strawberry tu sedappp, dan salmonnya disediakan dengan elok, langsung takde bau hanyir. Meja kitorang hari tu seafood semua masak sambal aje. Udang dengan sotong pun buat sambal aje, ciksun tak try sebab katanya pedas gilerrr sambal tu. Seram pulak nak cuba. Haha.

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Bahagian bakar dan panggang memang jadi perhatian sungguh, kambing dengan daging bakar dimakan dengan sos blackpepper, sedapppp dan lembut dagingnya. Tak terlalu kering. Very recommended. Pilihan menu memang banyak dan variasi, merangkumi menu tempatan hingga menu fusion. Ciksun awal-awal dah pergi dekat bahagian dessert sebab kat situ jugak diorang letak menu-menu pembuka selera. Oh, durian goreng dia wajib cuba tau! Ciksun makan empat bijik hari tu, opsss!

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Tapi walaupun buffet, uols tak dibenarkan ambil makanan sendiri. Staff restoran akan cedukkan makanan untuk uols. Uols bagitahu aje nak menu yang mana satu, nanti diorang ambilkan letak dalam pinggan. Untuk menu bakar dan panggang pun uols boleh bagitahu chef nak masak sambal ke blackpepper ke, nanti da siap, diorang hantar ke meja. Jangan lupa bagi nombor meja ye.

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Dan menariknya, kalau uols peminat steamboat, uols boleh tambah RM20 untuk set steambot. Diorang akan letak set ni atas meja uols, periuk steamboat dengan sayur-sayuran, telur dua biji dan mee segera. Kalau uols nak tambah udang ke sotong ke, boleh ambil aje dekat bahagian buffet tadi, then masukkan dalam periuk steamboat tu.

Ok uols, ape tunggu lagi? Cepat book meja uols dengan family and kawan-kawan sekarang! Contact terus nombor di bawah ya!

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Weekend Absolute Hi-Tea Buffet RM108 for 2 @ Fraser Place Puteri Harbour

Absolute Hi-Tea
Swatches, Fraser Place Puteri Harbour Johor Bahru

RM108 nett for 2 persons
Sabtu dan Ahad

1st session: 12.00 pm - 2.00 pm 
2nd session: 2.30 pm - 4.30 pm 
*Maximum 50 pax per session

Whatsapp:

7 comments:

  1. Untuk steamboat tambah 20 ringgit ok sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...lepas tu boleh ambil segala lauknya kat buffet

      Delete
  2. Replies
    1. takpe, nanti bebila datang johor boleh la cuba..

      Delete
  3. Eeee hampir 5 ekor gak aku bedal lobster tu hahahaha... aje gilee... tapi salmon sambal tu terus buat tonsil aku sakit...tu lee makan tak hengat donia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..hahahhaha..makan macam orang sihat ek ko..dengan lelangit lagi..hahaha

      Delete
  4. Uishh udang awal awal tu dah goda kita.
    Okay gak chef amikkan tu, terjaga penjarakkan sosial.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com