Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru | Masih belum terlambat untuk uols plan berbuka puasa bersama keluarga or kawan-kawan walaupun hari ni dah masuk Ramadhan ke-5. Tak dapat grab promo Early Bird, tak apa. Masih ada lagi buffet Ramadhan yang berpatutan dan berbaloi untuk uols pergi. Contohnya, macam dekat GBW Hotel, Johor Bahru ni.

Tahun ni tema buffet Ramadhan diorang adalah "Pelita Ramadan", meriah suasana restoran dengan hiasan lampu pelita. Kalau dua tahun lepas diorang buat dekat rooftop, tahun ni diorang buat dekat lobby level aje, restoran betul-betul sebelah main entrance yang sebelumnya adalah Indian restaurant. Sampai ke perkarangan lobi, ada meja bulat untuk tetamu.

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Ciksun pergi berbuka puasa dekat sini pada hari kedua Ramadhan. Bila boss ciksun dengar plan berbuka ni, beliau pun nak join berbuka kat sini jugak. Diajaknya satu company, mereka dan keluarga mereka, ke sini pada hari kejadian. Allahu, mujur ada lagi kekosongan hari tu. Penuh jugak satu meja bulat untuk boss and the gang, alhamdulillah! Thank you Sutha, for accepting my last minute booking!

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Yang syoknya, ada rega special untuk pembelian dan dine-in sebelum 30 April 2021. Kalau kita beli 5 baucar Dewasa, boleh dapat FREE 1 baucar Dewasa. Beli 2 baucar Kanak-kanak umur 6 hingga 12 tahun atau Warga Emas, boleh dapat jugak FREE 1 baucar Kanak-kanak/Warga Emas. Rezeki my boss lah hari tu pergi 8 orang dewasa, 2 kanak-kanak dan 1 warga emas. Alhamdulillah!

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Ciksun suka menu-menu utama kat sini. Nama-nama menu pun ada yang ikut lokasi sekitar negeri Johor. Jadi menarik pulak, ditambah dengan presentation yang sedap mata memandang. Ada 11 menu utama tempatan dekat dalam restoran tak termasuk nasi, manakala dekat luar restoran pulak ada 8 live stalls, termasuk stall Kambing Golek. Disamping tu ada juga menu-menu pembuka selera dan pencuci mulut. Nah ciksun share dulu gambar menu-menu yang ada.

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Oxtail Asam Pedas Tanjung Labuh tu terbaik guys! Sedap gilerrr, alhamdulillah mujur lah ciksun sempat ambik sebelum habis. Haha! Kenapa ciksun cakap camtu, sebab Sotong Sambal Petai Sri Gading selang satu tray sebelah dia da kosong masa ciksun nak ambik bahahahha! Gilerr larisss, rupanya memang sedap sambal sotongnya, ciksun cuit sikit dari pinggan kak Ajan. Yang bestnya tu, ciksun lupa sambal tu ada petai, tapi memang tak rasa petai pun dekat sotong tu haaa. So, yang tak gemar petai macam ciksun, boleh makan! Siapa suka pedas, boleh try Sambal Goreng Jawa dan Ayam Rendang Sri Gading dia, orang Johor suka la kan pedas-pedas ni.

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Dekat live stalls kat luar pulak ada Satay Daging dan Satay Ayam; Roti John, Roti Jala dan Murtabak; Laksa Johor dan Mee Rebus; Mee Goreng, Goreng Pisang Cheese Coklat, Aneka Sup, Nasi Briyani dengan Kambing Golek. Sup dia sedapp pada tekak ciksun, bila letak daging kambing dalam tu, lagi lah sedap! Haha! Kambing Golek pun nice, lembut aje tak terlalu kering, cuma hari tu agak lambat keluar kambing tu. Tapi takde masalah sebab ada banyak menu lain kan. And bila lambat keluar, best point nya uols dapat kambing panas-panas 😋

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Pilihan pencuci mulut pun banyakkkk. Meriah kuih-muih Melayu, aneka kek, puding, buah-buahan potong, bubur dan serawa. ABC pun ada. Tinggal uols aje nak pilih apa yang berkenan dekat hati. Ciksun hari tu pun aneh jugak, buka puasa terus cari kek. Orang lain sibuk ambik main course, ciksun berlegar-legar dekat dessert area sebab ada Carrot Cake dan Red Velvet Cake yang menawan hati 🤭

Ok, uols boleh cepat-cepat book meja sekarang ya! Sementara ada sale lagi tu!

Buffet Ramadhan 2021: Pelita Ramadan di GBW Hotel Johor Bahru

Pelita Ramadan
Lobby Level, GBW Hotel Johor Bahru

14 April - 11 Mei 2021
6.30 pm - 9.30 pm

Harga Buffet:
RM92nett per Dewasa
RM45nett per Kanak2/Warga Emas

Harga Sale (beli dan makan sehingga 30 April 2021):
Beli 5 Dewasa Percuma 1
Beli 2 Kanak2/Warga Emas Percuma 1

Diskaun 20% untuk in house guests
(on total bill; not valid for Early Bird purchase)

Untuk tempahan atau pertanyaan, hubungi:
📞 Mr. Ismail : +6014 388 5817
📞 Mr. Syahmi : +6016 710 0048
📞 Ms. Urfa : +6016 710 0073
📞 Ms. Aiza : +6016 723 3558

3 comments:

  1. tengok time tengahari ni.. rasa nak makan semua hehehe

    ReplyDelete
  2. Pertama kali nampak kerang bergandingan dengan petai. pemanis mulut dia, rasa macam nak sekarang jugak!

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com