Ticker

6/recent/ticker-posts

Dah Berlalu Separuh Fasa Pertama, Juadah Berbuka 14 Ramadan

Dah Berlalu Separuh Fasa Pertama, Juadah Berbuka 14 Ramadan | Alhamdulillah, dah separuh bulan Ramadan berlalu. Kita dah masuk separuh masa kedua, haa gitu! Macam mana puasa uols? Masih ok? Mood raya? Semakin syahdu yeee.

Dah nak dekat raya ni rasa sedih pulak sebab tahun ni pun nampak gayanya macam tak dapat balik kampung beraya. Dengar kata nanti lepas raya pun sekolah-sekolah dah start PDPR balik. Bila bincang dengan Ibah, housemate ciksun yang kerja sebagai cikgu, dia cakap mungkin nak elakkan pergaulan tak terkawal lepas raya nanti.

Ye lah, nanti raya mesti rancak menziarahi saudara-mara. Takut ada yang terbawak virus tanpa sedar. Nanti tersebar pulak dekat sekolah. At least bila PDPR, boleh kawal lagi penyebaran tu. Ok jugak la macam tu kan, cuma cikgu-cikgu la jadi migrain nak kejor silibus lagi. Moga dipermudahkan lah semuanya nanti.

Dah Berlalu Separuh Fasa Pertama, Juadah Berbuka 14 Ramadan

Semalam, juadah berbuka kat rumah ciksun adalah ini. Ibah masak Macaroni Goreng. Tak tahu la nama sebenarnya apa sebab siap gaul chili flakes lagi. Pedas jugak la, Ibah pulak dah ceduk sesiap dalam pinggan ciksun tu kemain banyak. Bercinta ciksun nak habiskan. Hahaha!

Alhamdulillah. Hari ni mungkin berbuka puasa kat luar dengan officemate ciksun. Dia da ajak dari sebelum puasa lagi. Koh koh!

Uols plan berbuka apa hari ni?

Post a Comment

12 Comments

  1. sekali ciksun komen kat entry2 kita bapak byk hahahaha...
    x tercapai dek akal nk reply satu2 wkakaka...
    :D ni dah bole msk top 10 commentator april eh :p

    ReplyDelete
  2. selamat menjalani ibadah puasa..

    raya tahun sedihh banyak yang menyedihkan tapi takpla.. life is real kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye betul...tahun ni terasa pulak..tahun lepas tak terasa sangat...huhu..sebab macam mengharap dapat balik kampung agaknya..tahun lepas dah belajar terima hakikat dari awal..

      Delete
  3. Alhamdulillah mood masih ok cumanya mood raya masih sendu hahahaha
    Wahhh sekali cik sun komen kat blog kita, banyakk ooooo :P
    Harini berbuka makan nasi goreng sotong dengan tauhu begedil aje hehehe.

    ReplyDelete
  4. Kejap masa berlalu dah masuk fasa kedua bulan puasa. Dah start baca qunut witir dah. Memang syahdu lah nampak gayanya raya tahun ni. Elok jugalah tu PDPR sbb sekarang banyak kes baru kat sekolah juga. Bertabahlah semua.

    Sedap macaroni goreng. Sekali pandang nampak macam mac and cheese pulak. Harini tak tahu nak masak apa entah.

    ReplyDelete
  5. PDPR sekejap je kan dalam seminggu gitu..sebelum tu cuti raya, lepas tu cuti penggal. Ok lah buat mcm ni elak penularan kat sekolah.

    ReplyDelete
  6. sekejap je kan
    sedappp juadah menu cik
    selamat berpuasa

    ReplyDelete
  7. Macam tak akan berbuka puasa kat luar jer tahun ni..sama macam tahun lepas..ada gak akwan2 ajak..tapi tu la..blom ada masa sebab akak dah duduk seremban kan..kalau buka puasa kat sini macam mana plak nak balik...takkan nak stay hotel...

    ReplyDelete
  8. AAAAA... PDPR balik.. peningggg ekk

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com