Dinner Menu DRIVE-THRU 3.0 dari Thistle Johor Bahru

Dinner Menu DRIVE-THRU 3.0 dari Thistle Johor Bahru | Bila duduk rumah aje sepanjang PPN ni, boleh muncul juga hari yang kita rasa muak nak makan menu serupa hari-hari. Kadang tu terbit rasa rindu nak makan menu restoran atau makanan yang orang lain masak. 

Ciksun and housemates pun tak terkecuali. Minggu lepas, ada satu hari tu kitorang order menu DRIVE-THRU 3.0 dari Thistle Johor Bahru. Diorang ada buat promo set menu dengan air, rega RM19.90 aje per set. Ciksun order empat set seperti di bawah ni.

Dinner Menu DRIVE-THRU 3.0 dari Thistle Johor Bahru

Dinner Menu DRIVE-THRU 3.0 dari Thistle Johor Bahru

Dinner Menu DRIVE-THRU 3.0 dari Thistle Johor Bahru

Dinner Menu DRIVE-THRU 3.0 dari Thistle Johor Bahru

Dari atas, Briyani Gam Beef, Hainanese Chicken Chop, Mee Goreng Mamak dan Penang Char Kway Teow. Paling sedap dan paling semua orang suka adalah Briyani Gam Beef tu. Nasi Briyani nya saja pun dah sedap. Makan pulak dengan daging, kuah dhal dan pajeri nenas tu, memang padan dan saling melengkapi!

Hainanese Chicken Chop tu pulak satu menu baru buat ciksun dan housemates. Sebabnya sos cicah dia tu lain dari yang lain, masam-masam manis gitu. Mee Goreng Mamak pulak stail kering kegemaran ciksun, memang sedap rasanya. Tak kurang juga Penang Char Kway Teow tu, yang ni sedikit pedas bagi ciksun. Housemates ciksun suka la pedas-pedas manja gini.

Setiap menu ni disertakan dengan satu minuman, ciksun pilih Coke, Sprite dengan 100+. Memula nak amek satu Light Coke tapi takde stok. It's okay, Coke biasa pun bolehh. Air mineral pun ada untuk uols yang tak gemar air berkarbonat.

Bagi yang duduk sekitar JB, takde idea nak makan apa atau takde masa nak memasak, boleh lah order DRIVE-THRU 3.0 ni. Diorang amek order setiap hari, boleh self pickup atau delivery dari pukul 12 tengahari sampai 9 malam. Details untuk order ciksun letak kat bawah ya!

https://www.facebook.com/460309410777900/posts/2107815462693945/


DRIVE-THRU 3.0 by Thistle Johor Bahru 

⏰ 12.00pm - 9.00pm (Daily)
🚗 Drive-thru and self pick-up (https://wa.me/60127892092)
🏍 For delivery (http://m.me/Thistle.Johor.Bahru
📌 Hotel side entrance - Thistle Johor Bahru, Jalan Sungai Chat, 80100 JB

🍛 RM19.90 nett per set with choice of one drink 🥤

1️⃣ Nasi Goreng Ayam Percik
Spicy kampung fried rice with anchovies paste,egg and long bean served with roasted percik chicken and acar.

2️⃣ Briyani Gam Chicken or Beef
This popular dish in Johor features briyani rice served with chicken or beef, accompanied by hard boiled egg and dalcha.

3️⃣ Penang Char Kway Teow
Flat rice noodles stir-fried over high heat with shrimps, cockles, bean sprouts and chives with a generous helping of soy sauce.

4️⃣ Chicken Parmigiana Burger
A thick breaded chicken thigh topped with tomato concasse and melted mozzarella cheese between homemade sesame buns. Comes with side salad and fries.

5️⃣ Mee Goreng Mamak
Wok-fried noodles cooked Mamak-style with chicken, prawns and bean curd served in a mild chili sauce, and topped with sunny-side up egg.

6️⃣ Hainanese Chicken Chop
Golden brown boneless chicken fried till perfection, served with potato wedges, seasonal vegetables and tangy sweet & sour gravy.

7️⃣ Sup Kambing Mamak
Aromatic and fragrant soup cooked with local spices, mutton and bones, creating a thick and chunky flavour. Served with toasted Bengali bread.

8️⃣ Classic Fish and Chips
Fried tempura fish fillet served with tangy tartar sauce, lemon wedges, crispy fries and side salad.

Facebook:

9 comments:

  1. Harga tu memang berpatutan untuk menu dari chef hotel. Beriani gam memang specialties orang Johor. Terubat rindu kat kampung baca entri Cik Sun ni

    ReplyDelete
  2. Harga tu sangat berpatutan..
    Nampak sedap set nasi tu.. :)

    ReplyDelete
  3. Ye, betul. Ada hari hari yang kita dah muak dengan masakan sendiri. Seronok lain macam dapat makan hasil masakan orang lain. Lagi lagi dapat makanan hotel ni ha. Super sedap segalanya lengkap. Tengok nasi beriyani rasa teringin pulak. favourite dish tu :)

    ReplyDelete
  4. Wawww, sedap sangan nampaknya, rasa macam nak juga test hehe, selamat menjamu selera sahabat.

    ReplyDelete
  5. Kalau saya memang order je makanan setiap hari. sebab duduk bertiga memang tak de mood nak masak. Tak pun beli dekat mana mana tepi jalan area rumah ni ada jual nasi kukus semua.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. harga best tu.
    Layan tekak. Tapi memang betul, nak rasa air tangan orang lain sesekali.

    ReplyDelete
  7. best... sini susah nak dpt set menu hotel harga murah2 camni ehhehe

    ReplyDelete
  8. Duduk rumah memang nak makan je kan, lagi scroll online, semua nak beli dan order.. tapi Nasi Goreng Percik tu memang sedap...

    ReplyDelete
  9. salam. aduhh sedapnya smua gmbar makanan hahhaa. Johor pulak jauh :p btw salam singgah dan follow :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com