Saya Seorang Perempuan

January 21, 2011

Salam dan selamat pagi. Nampaknya ramai juga yang keliru dengan identiti saya. Bukan sedikit yang terfikir bahawa blogger Sunah Mohammad ni seorang lelaki, kerana nama tu macam nama lelaki kata mereka. Erk, yeke? Macam nama lelaki ek? Hehe...

Dulu, saya ada seorang Cikgu Sunnah masa di sekolah menengah. Nama cikgu tu Sunnah tu je, dan beliau seorang wanita. :) Kemudian kat matrix, ada sahabat satu batch namanya As-suna kalau tak silap, dan dia juga seorang perempuan. :) Tak pernah lagi jumpa lelaki guna nama ni, melainkan Hassan, Hussein dan yang sama maksud dengannya.

Nama ni sangat jarang orang guna, satu-satunya juga nama ni kat kampus. Ada juga yang bertanya, saya ni kaum apa, nama saya pelik katanya. Heh~ Pelik sangat ke? Tak...'pelik' aje, tanpa sangat. Dan nama blogger ni bukan nama sebenar saya, nama panggilan je... :)

Saya Melayu...dan sebetulnya saya seorang perempuan seperti mereka juga...:) Blogger lain yang add saya kat Facebook, tau dah saya seorang perempuan...Hehehe...

Ok...sambung blogwalking penggegar-penggegar blog...nombor 21 ke 40 pulak...:D Oh ya, jangan lupa join Sahabat Blogger~ Bila da join, jangan lupa set email notification sekali...(faham-fahamlah ye~) :D


You Might Also Like

22 Comments

  1. macam tu ke ceritanya...xtau sunah laki ke perempuan...hehe

    selamat hari jumaat :)

    ReplyDelete
  2. salam sunah, mula-mula kenal blog ni pun igtkan sunah ni lelaki...tp bila tgk kat fb badge tu , baru tau perempuan rupanya...:)

    ReplyDelete
  3. @Fiqas

    hehe..fiqas pun salah seorang daripada mereka...:D

    ReplyDelete
  4. sunah dah sunat kan..hahahhaa


    gua igt lu nyah...ops..jgn marah

    ReplyDelete
  5. 1st time dtg blog nie,..,x sangke lak ade org terkeliru,,..klau name pelik je,pasti org akn tenye yg "kamu org mane" kn2..??,,,hehe

    ReplyDelete
  6. @Syed Hilmi Syed Yahya

    ha'ah~ mesti orang akan tanya gitu..nasib bek tak cakap, saya orang jepun! :D selamat datang~~

    ReplyDelete
  7. emm..tapi bila nampak bunga kat header tu compom dah ppuan kan

    ReplyDelete
  8. @suri solehah

    hehe~ hari tu saya jenguk satu blog ni, de bunga gak...blogger tu lelaki kak~~ :)

    ReplyDelete
  9. Hehe.. awal2 awak datang tempat saya.. memang dah tahu pempuan ^_^

    ReplyDelete
  10. hahaha..da jwak yg xtwuk ktk laki ka mpuan ow..

    kita senasib la kak...mun org dgr nama kmk dan x ngga kedirik empunya nama..byk x twuk laki ka mpuan..cgek gik mun org ngga nama ya..mesti x twuk gne mok sebut..cubaan pertama mok sebut..komfem salah..huhu
    kmk jak nama tok cgek m'sia tok kali..hehe..
    mun carik k fb..org pakistan ada la..^_^

    ReplyDelete
  11. @ieyba

    hehe..nama kitak ya nang unik alu deng!

    ReplyDelete
  12. la..sunah mohammad ni perempuan ke...
    nasib baik bace entry ni,kalo x mati2 kita ingat awak ni sunah bin mohammad...haha rupa2nye sunah binti mohammad...

    ReplyDelete
  13. @Puan Ungu@Betty

    erk, yeke? sekarang dah tahu saya perempuan..hehehe

    ReplyDelete
  14. SALAM ZIARAH untuk cik sunah dan sahabat-sahabat sekalian...ALHAMDULILLAH..

    ReplyDelete
  15. ala....
    sowiee.. ngat kan nama kamu muhammad...
    minx maaf sunnah!

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com