BLOG ENCIK SUAMI

Friday, January 21, 2011

Saya Seorang Perempuan

Salam dan selamat pagi. Nampaknya ramai juga yang keliru dengan identiti saya. Bukan sedikit yang terfikir bahawa blogger Sunah Mohammad ni seorang lelaki, kerana nama tu macam nama lelaki kata mereka. Erk, yeke? Macam nama lelaki ek? Hehe...

Dulu, saya ada seorang Cikgu Sunnah masa di sekolah menengah. Nama cikgu tu Sunnah tu je, dan beliau seorang wanita. :) Kemudian kat matrix, ada sahabat satu batch namanya As-suna kalau tak silap, dan dia juga seorang perempuan. :) Tak pernah lagi jumpa lelaki guna nama ni, melainkan Hassan, Hussein dan yang sama maksud dengannya.

Nama ni sangat jarang orang guna, satu-satunya juga nama ni kat kampus. Ada juga yang bertanya, saya ni kaum apa, nama saya pelik katanya. Heh~ Pelik sangat ke? Tak...'pelik' aje, tanpa sangat. Dan nama blogger ni bukan nama sebenar saya, nama panggilan je... :)

Saya Melayu...dan sebetulnya saya seorang perempuan seperti mereka juga...:) Blogger lain yang add saya kat Facebook, tau dah saya seorang perempuan...Hehehe...

Ok...sambung blogwalking penggegar-penggegar blog...nombor 21 ke 40 pulak...:D Oh ya, jangan lupa join Sahabat Blogger~ Bila da join, jangan lupa set email notification sekali...(faham-fahamlah ye~) :D




22 comments:

FasiHaH SupiaN said...

macam tu ke ceritanya...xtau sunah laki ke perempuan...hehe

selamat hari jumaat :)

Fiqas said...

salam sunah, mula-mula kenal blog ni pun igtkan sunah ni lelaki...tp bila tgk kat fb badge tu , baru tau perempuan rupanya...:)

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

ha'ah..macam tu la~ hehe.. selamat2~

Sunah Mohammad said...

@Fiqas

hehe..fiqas pun salah seorang daripada mereka...:D

Ujang9897 said...

sunah dah sunat kan..hahahhaa


gua igt lu nyah...ops..jgn marah

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

cett..ujang!

Syed Hilmi Syed Yahya said...

1st time dtg blog nie,..,x sangke lak ade org terkeliru,,..klau name pelik je,pasti org akn tenye yg "kamu org mane" kn2..??,,,hehe

Sunah Mohammad said...

@Syed Hilmi Syed Yahya

ha'ah~ mesti orang akan tanya gitu..nasib bek tak cakap, saya orang jepun! :D selamat datang~~

suri solehah said...

emm..tapi bila nampak bunga kat header tu compom dah ppuan kan

Sunah Mohammad said...

@suri solehah

hehe~ hari tu saya jenguk satu blog ni, de bunga gak...blogger tu lelaki kak~~ :)

Aretikz said...

Hehe.. awal2 awak datang tempat saya.. memang dah tahu pempuan ^_^

ieyba said...

hahaha..da jwak yg xtwuk ktk laki ka mpuan ow..

kita senasib la kak...mun org dgr nama kmk dan x ngga kedirik empunya nama..byk x twuk laki ka mpuan..cgek gik mun org ngga nama ya..mesti x twuk gne mok sebut..cubaan pertama mok sebut..komfem salah..huhu
kmk jak nama tok cgek m'sia tok kali..hehe..
mun carik k fb..org pakistan ada la..^_^

Sunah Mohammad said...

@Aretikz

hehe~ bagus2~

Sunah Mohammad said...

@ieyba

hehe..nama kitak ya nang unik alu deng!

Salfiza said...

la..sunah mohammad ni perempuan ke...
nasib baik bace entry ni,kalo x mati2 kita ingat awak ni sunah bin mohammad...haha rupa2nye sunah binti mohammad...

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

ade makhluk nak kena piat kot ni...:p

Puan Ungu@Betty said...

mula2 sy pun ingat sunah ni lelaki

Sunah Mohammad said...

@Puan Ungu@Betty

erk, yeke? sekarang dah tahu saya perempuan..hehehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

SALAM ZIARAH untuk cik sunah dan sahabat-sahabat sekalian...ALHAMDULILLAH..

Sunah Mohammad said...

@JAMALUDDIN ABU BAKAR

salam dan selamat datang~ :)

Nurhasnatul Nabila said...

ala....
sowiee.. ngat kan nama kamu muhammad...
minx maaf sunnah!

Sunah Mohammad said...

@Nurhasnatul Nabila

hehe..takpe~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.