Tuesday, January 25, 2011

Tikus Menyamar Ayam Mc*, Ops!

Alhamdulillah, hari ni hari pertama gi kelas sejak sambung master. Huhuhu. Kelas Isu Global. Menarik gak kelas ni, pandai pulak pensyarah yang hebat tu menambat hati kami walaupun saya tengok ada yang tertidur-tidur (ada yang terasa tak? haha~). Paling gawat masa beliau cerita tentang restoran drive thru termahsyur di kalangan bebudak UTM. Cerita tikus menyamar sebagai ayam goren di dalam kawah besar berisi minyak. Ewww...nasib bek tak makan makanan restoran tu. Huhuhu~ Kamu yang baca ni, kalau kamu budak UTM, dan kamu selalu makan, nak makan lagi ke? Ish, ish, ish...ni kisah betul! Bukan main-main, bak kata pensyarah tu la. Team mate saya tadi boleh pulak nak belanja makan kat restoran tu. Tak dengar ke ape pensyarah tadi cakap? Adoi...pi makan sorang-sorang ye~ :D

Erm...tutup cerita kelas tu. Lain kali cerita yang lain pulak. Hehe. Tadi masa buat blogwalking lepas kelas (eh, macam lama jek...baru ni tadi je la) sambil menjejak balik pengunjung blog, benar kata Enchek Ben, blogger-blogger baru semakin banyak tumbuh selepas hujan. Eh, semakin banyak lahir pada tahun 2011 ni. Alhamdulillah...moga mereka menggunakan medium blog ni sebaiknya, bukan sebagai medan tuduh-menuduh ye, eh! :D

Gambar amek dari dalam laptop. Haha~ sebab dah lama, tak ingat amek kat mana. Yang pasti Enchek Google mesti ada!

Antara blogger baru tu macam zuhimi, kiera'sakura, eh! Jap, jap! Sakura lagi? Hehe... Ye, saya dah jumpa banyak blogger lain yang ada nick nama sakura...suke-suke! Tak percaya? Jenguk la blogger Farasakura, Misa Sakura, Hana Sakura, SakuraQis dan Kiera'sakura tadi tu~~ Dulu nampak gak kat shoutbox sape ntah, ada nick name sakura putih, tapi tak terklik pulak masa tu. Huhuhu~ Sakura putih, kalau terbaca entry ni, sila perkenalkan diri ye~ Tak pun, sape-sape yang kenal sakura putih, leh la inform saya~ (ye...saya dah try carik kat google, tapi tak sure yang mana satu~) Bestnye tengok semua suka sakura~~~ :))

Sakura...cantik kan? ;)



21 comments:
Write Comments
  1. eheheh... sy tau yg nama farasakura tu..

    tikus menyamar ayam? kat tempat sy blaja ni, kdg2 tikus tu die bt pengganti ayam sbg perencah ns goreng.. *gulp*

    tp xtau ar tukang nasi goreng yg mn satu sbb rmi sgt tukangnye.. :D

    ReplyDelete
  2. @Si DauN CeRi

    hehe..farasakura memang suke jalan2 melawat kawan2~ :)

    erk, perencah nasi goreng??? tikus ni 'menyamar' ayam sebab dah terendam lama sangat dalam minyak sampai semua bulu da tercabut, semua bahan buangan da terkeluar dari badan dia...maka nampak macam ayam di pagi buta...pe lagi, goreng jek sekali~~ nyum2~

    ReplyDelete
  3. para2 sakura,,haha,,
    i hope so,because lately,i
    heard many unpleasant news about some of blogger's attitude ..
    may Allah guide us and them to a better way of life ;)

    ReplyDelete
  4. @black paper

    oh, ade ke yang 'sanggup' guna nama tu doc? hoho~

    yup, ameen... insya'Allah..:)

    ReplyDelete
  5. apakah mC* tu McD?? gluppp.. slh satu fav me & hubby

    ReplyDelete
  6. nak tukar mane la cm tu..MIRA SAKURA ...comel tak????hahaa

    ReplyDelete
  7. @THE LEKAT LEKIT STORY

    ops! da kantoi! haha~ ni kat area sini je kot..sebab de ladang kelapa sawit kat belakang dia..tentulah ada banyak tikus...huhu

    ReplyDelete
  8. Salam. Selamat berjuang. Selamat belajar kembali.

    TQ

    ReplyDelete
  9. popular gak sakura ni...
    nk letak zhafri sakura la...tgk cmne...naek x trafik...hahaha

    ReplyDelete
  10. salam...

    besh tengok org sambung belajar...nanti nak sambung la kalau ada rezeki -)

    ReplyDelete
  11. hehehe.. tenkiu tinggalkn link sye.. ekceli sakura tue mama sye yg panggil tue yg pakai name tue..

    sakura mmg cntik n sgt lembut,

    ReplyDelete
  12. @sissyira

    salam syira~

    sambung la~ moga dipermudahkan~ :)

    ReplyDelete
  13. @kiera'sakura

    sama-sama kiera~ o..mama yang panggil ye~ mama suka sakura ye? hehe...

    ReplyDelete
  14. agak2 ada x yg crik pearl jadE T_T

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com