BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK.. - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Monday, August 1, 2011

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK..


Klik kalo nak join~

Kene cite pengalaman pertama berpuasa? Uiks, nak tau kena pi SANA. Da cite da duluuuu... Papa Ben niii... Takmo cita sini, ni cita makanan je. Hahaha~ Sesuka hati je kannnn... :p

Bertungkus-lumus saya mencarik, risau gak kalau tak jumpa. Ye la, mana nak tau blogger masak-masak mana yang ada buat benda ni kannn... Alhamdulillah Pak Cik Mat selalu sebut nama-nama blogger masak-masak, maka bolehlah geledah bloglist Papa Ben carik geng-geng memasak Pak Cik Mat tuuu.

Nak tau takkkk, makanan ape yang wajib ada di meja masa berbukaaaa??? (Walaupun saya pelik dengan tajuk entri sebab tajuknya pasal sahur, tapi kena buat entri pasal berbuka....errr)

.

.

.

.

.

Nahhhhh......! Yang ni lerrr...

Jenguk blog kak Hanieliza kat SINI

Pelik? Kalo kamu-kamu duk tempat saya di Sarawak, memang ABC jadi makanan terlaris dijual di bazar Ramadhan. Tapi jenis yang ABC biasa tu la, takde aiskrim-aiskrim special cam ni. Hehehe... ABC menyejukkan tekak dan manis di lidah. Berbuka kan sunat dengan makanan yang manis-manis~ Selain kurma, ni lerr yang boleh disuap cepat-cepat bila azan Maghrib berkumandang~ :D Dari kecik sampai besar ni masih tetap jadi makanan kesukaan... Hehehe...

Pssst, saya jumpa gak satu lagi gambar ABC yang lain sikit!

ABC Jepun! Kak Hana punyaaaa....

Comel aje kannn~ Tapi kalo duk Semenanjung ni jarang la nak jumpa orang jual ABC untuk berbuka. So, mengidam aje leee... Kena tunggu balik Sarawak baru boleh makan~

Eh, da macam buat review makanan pulak... Errr... Okeh, okeh... Baik berhenti sekarang. :D

17 comments:

  1. sangat suker ABC walaupun bukan time puasa..heee

    http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

    ReplyDelete
  2. teringin abc jepun tu

    wahhh terliur suda

    sunah jum!!!

    ReplyDelete
  3. hahahahha
    aiyakkk!
    akak..nape boh mende nihhhh
    kene p cari nihhh
    tapi
    petang nanti la..hehehe =p

    ReplyDelete
  4. sy jarang beli abc nnt cair sementara tunggu waktu berbuka..huhu..saya pon join segmen ni..jom la singgah :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

    ReplyDelete
  5. sabar elly sabar.hehe

    baru tau kt org sarawak punya menu.waa menggoda betul.hihi

    ReplyDelete
  6. segmen ni buat gua lapar..!!!!

    ReplyDelete
  7. slm sedapnya abc tu...Mama join gak jom lawat mama k...:)

    http://maszull.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

    ReplyDelete
  8. Saya pun suka ABC. Mesti tambah krimer, bagi lebih berkrim.

    ReplyDelete
  9. Waahh...boleh menggugat keimanan ni bile nengok ABC tu..huu

    ReplyDelete
  10. Promosi Kek Lapis Sarawak utk hari raya kini DIBUKA =) http://asiarosehouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. hahah...macam2 ragam kan...
    trutama time nk sahur...
    jenjalan dari segmen abang ben...
    jom singgah sini..

    http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

    ReplyDelete
  12. sunah kijam huhu..ABC memang terbaik la..sejuk rasa tekak2 huhuhu

    slmt berpuasa dik :)

    ReplyDelete
  13. singgah dr blog bang ben

    jemput singgah blog cik ayu
    http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad