BLOG ENCIK SUAMI

Monday, August 1, 2011

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK..


Klik kalo nak join~

Kene cite pengalaman pertama berpuasa? Uiks, nak tau kena pi SANA. Da cite da duluuuu... Papa Ben niii... Takmo cita sini, ni cita makanan je. Hahaha~ Sesuka hati je kannnn... :p

Bertungkus-lumus saya mencarik, risau gak kalau tak jumpa. Ye la, mana nak tau blogger masak-masak mana yang ada buat benda ni kannn... Alhamdulillah Pak Cik Mat selalu sebut nama-nama blogger masak-masak, maka bolehlah geledah bloglist Papa Ben carik geng-geng memasak Pak Cik Mat tuuu.

Nak tau takkkk, makanan ape yang wajib ada di meja masa berbukaaaa??? (Walaupun saya pelik dengan tajuk entri sebab tajuknya pasal sahur, tapi kena buat entri pasal berbuka....errr)

.

.

.

.

.

Nahhhhh......! Yang ni lerrr...

Jenguk blog kak Hanieliza kat SINI

Pelik? Kalo kamu-kamu duk tempat saya di Sarawak, memang ABC jadi makanan terlaris dijual di bazar Ramadhan. Tapi jenis yang ABC biasa tu la, takde aiskrim-aiskrim special cam ni. Hehehe... ABC menyejukkan tekak dan manis di lidah. Berbuka kan sunat dengan makanan yang manis-manis~ Selain kurma, ni lerr yang boleh disuap cepat-cepat bila azan Maghrib berkumandang~ :D Dari kecik sampai besar ni masih tetap jadi makanan kesukaan... Hehehe...

Pssst, saya jumpa gak satu lagi gambar ABC yang lain sikit!

ABC Jepun! Kak Hana punyaaaa....

Comel aje kannn~ Tapi kalo duk Semenanjung ni jarang la nak jumpa orang jual ABC untuk berbuka. So, mengidam aje leee... Kena tunggu balik Sarawak baru boleh makan~

Eh, da macam buat review makanan pulak... Errr... Okeh, okeh... Baik berhenti sekarang. :D

17 comments:

Marina said...

sangat suker ABC walaupun bukan time puasa..heee

http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

Iffah Afeefah said...

teringin abc jepun tu

wahhh terliur suda

sunah jum!!!

JIJI YU said...

mengancam

aimie amalina said...

hahahahha
aiyakkk!
akak..nape boh mende nihhhh
kene p cari nihhh
tapi
petang nanti la..hehehe =p

DaYaH JeLitA said...

sy jarang beli abc nnt cair sementara tunggu waktu berbuka..huhu..saya pon join segmen ni..jom la singgah :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Suhaili Sarif said...

sabar elly sabar.hehe

baru tau kt org sarawak punya menu.waa menggoda betul.hihi

rosmina samin said...

Suka sangat makan ABC ;)

Ujang9897 said...

segmen ni buat gua lapar..!!!!

maszull said...

slm sedapnya abc tu...Mama join gak jom lawat mama k...:)

http://maszull.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

Al-Fikr said...

Saya pun suka ABC. Mesti tambah krimer, bagi lebih berkrim.

Qaseh dalia adelia said...

tergodaaaa

mas saari said...

ABC......akak pun suka!!!

SoLy SoLicious said...

Waahh...boleh menggugat keimanan ni bile nengok ABC tu..huu

Cik Bunny said...

Promosi Kek Lapis Sarawak utk hari raya kini DIBUKA =) http://asiarosehouse.blogspot.com

MiSs ChUbBy ChEeK said...

hahah...macam2 ragam kan...
trutama time nk sahur...
jenjalan dari segmen abang ben...
jom singgah sini..

http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

PinKy MoMMa said...

sunah kijam huhu..ABC memang terbaik la..sejuk rasa tekak2 huhuhu

slmt berpuasa dik :)

Cik Ayu said...

singgah dr blog bang ben

jemput singgah blog cik ayu
http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.