BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, May 13, 2012

Hadiah Dari Melaka Untuk Diorang

Hari ni ke Melaka buat kesekian kalinya.

Ada kenduri sahabat kat Taman Peringgit Jaya. Lepas kenduri tu, driver ajak ke Zoo Melaka. Masuk RM10.00 untuk dewasa. So, dapat la jumpa beberapa haiwan eksotik seperti di bawah.


Atas ni lemur ape entah, dia sangat comel sebab tak takut orang. Boleh la beramas-mesra barang sesaat dua dengan dia sebelum dia bertindak ganas. Ahaha~ Tapi tadi dia behave aje. :)


Yang ni, biasalah kan, iguana. Cicak gergasi di kepulauan Banda. Eh, memandai aje saya ni. :p

Ada lagi haiwan lain, tapi gambar-gambar tu kat tab driver. Apapun, dua-dua haiwan dalam gambar kat atas ni, tak mampu untuk saya bawak balik ke rumah nak bagi kawan dengan Cici dan Mulan. Maka, saya pun carik la benda lain sebagai pengganti seperti di bawah.


Haa... Kan ada tu macam iguana jugak.
Cici yang da dewasa pun buat muka terpaksa excited tengok benda-benda pelik ni. =.=


Mulan pulak, da tak sabar nak main.


Cici pun macam biasalah, dengan bakat kepimpinan yang ada, mengagihkan tanggungjawab menghiburkan kengkawan baru tu.

Cici: Nah, pi main lipas ni kayyy.
Mulan: Alaaa...lipas je ke?
Cici: Nkoo kecik lagi!!!


Cici: Cicak ni biar aku main.

=.=


P/S: Tuan diorang ni pulak bawak balik hama jantan bak kata PCM. Gatal-gatal badan ni ha... T_T

Number One For Me... Yes, You Are...



i was a foolish little child
crazy things i used to do
and all the pain i put you through
mama now i'm here for you

for all the times i made you cry
the days i told you lies
now it's time for you to rise
for all the things you sacrificed

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

and now i finally understand
your famous line
about the day i'd face in time
'cause now i've got a child of mine

and even though i was so bad
i've learned so much from you
now i'm trying to do it too
love my kid the way you do

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me

you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
you know you are the number one for me
oh, oh, number one for me

there's no one in this world that can take your place
oh, i'm sorry for ever taking you for granted, ooh
i will use every chance i get
to make you smile, whenever i'm around you
now i will try to love you like you love me
only god knows how much you mean to me

oh, if i could turn back time rewind
if i could make it undone
i swear that i would
i would make it up to you

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

mum i'm all grown up now
it's a brand new day
i'd like to put a smile on your face every day
mum i'm all grown up now
and it's not too late
i'd like to put a smile on your face every day

the number one for me
the number one for me
the number one for me
oh, oh, number one for me



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.