Tuesday, February 22, 2011

Insan-insan Terawal... Terima Kasih!


Alhamdulillah. Seronok berblog? Yang blogwalking kat tepi tu, meh baca sini sat...:) Nak kongsi sesuatu... Yang memang dah lama saya nak kongsikan sejak aktif semula dua bulan lepas.

Saya kenal mereka sejak join segmen dia. Tau tak macam mana saya boleh terlibat? Mesti tak tau kan... Mula-mula dulu, saya join buat header untuk Qila Razak. Alhamdulillah...dapat saguhati kat situ. Dari blog Qila, saya nampak entry pasal segmen dia. Saya tak faham ape-ape pun...

Saya gi tengok. Ada apa ni? 50 blog? Kenapa semua nak buat entry ni? Hurm...saya tak faham juga...tapi saya tengok ramai orang baca blog dia. Saya nak tahu, apa yang best sangat. Kenapa semua bloglist mereka ada nama dia...? Tiba-tiba saya nampak segmen tu

Tergerak hati saya nak join. Entah...itu kan kerja DIA yang Maha Tahu. :) Saya tak menang, takpe... Saya terus membaca blog dia. Saya tengok ramai orang yang sama komen kat entri-entri dia. Saya nampak Norfa (maaf, takde link sebab blog dia ade malware sekarang). Dia selalu datang dan komen. :) Tapi saya tak rapat lagi dengan dia masa tu...saya pun selalu jadi silent readers je masa tu... :)

Lepas tu, saya join yang ni pulak. Dari sini saya kenal Qaseh, Ir Nazirul Hazwan, Ujang, Areliff dan Cekgu Awang. Diorang bincang sambil gaduh-gaduh nak dapat hadiah. Saya pun join sekali berbincang...ops. :p Sekali tu saya tak dapat join, tak sempat...tapi saya gi tolong Ir, gitau dia jawapan dia salah. Hehehe...disebabkan penukaran tu, Ir lambat sikit, terus tak menang... Areliff jugak yang selalu menang. Then, hari esoknya, Ir join lagi, dia menang pulak! Hehe...terus gi ucap tahniah kat dia. Tapi yang berkali-kali menang tu diorang-diorang kat atas ni la...sekali dengan jiran sekemenangan saya adalah Ina the mucuk girl. Hehe..terkejut gak menang masa tu... Alhamdulillah...

Tapi yang takleh saya lupa adalah bila penganjur bersama isterinya datang komen kat satu entry segmen dia ni bersama-sama. Hehehe...terharu...dan ter'lucu' sikit sebab penganjur tu sendiri cam konfius je dengan jawapan soklan dia...:p

Lepas tu saya kenal jugak seorang kakak yang cumil ni... Nama dia Kak Shida. :) Dia add saya kat facebook, dia jugak berbincang-bincang dengan saya macam mana nak jadi penaja segmen si penganjur yang ni. Saya join jugak segmen tu, tapi tak menang. Hehehe...

Tengok, ramai kan orang yang saya kenal...? Ramai lagi yang lain yang saya kenal di dunia blog ni...tapi mereka-mereka di atas lah antara yang TERAWAL saya kenal sejak dua bulan lepas dan hingga sekarang Qaseh, Kak Shida, Ina the mucuk girl, Ujang, Cekgu Awang (yang bizi), Norfa (yang bermalware~ :D) dan Ir Nazirul Hazwan tetap bersama-sama saya walau dalam susah atau senang...(entry kat Sunah Suka Sakura dot com ni kan selalu jek emosi-emosi...:p) 

Huu..tetiba sebak...:')


Terima kasih ye kamu~ Saya sayang kamu-kamu semua...:)

Alhamdulillah, DIA menemukan saya dengan blog penganjur yang kemudiannya menemukan saya dengan kamu-kamu semua yang terawal ni...yang akhirnya menemukan pula saya dengan kamu-kamu semua yang lain juga... Terima kasih! :)

Cekgu Awang kata....

Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar.
Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan.
Sahabat sejati menjadi pendorong impian.
Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.

:)

Nak tau entry Kak Shida? Klik entry cambest kat bawah ek... :)


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!


54 comments:
Write Comments
  1. mmg seronok kan dunia blog ni...mmg jika betul caranya, kita dpt menambah kawan....

    deqdeq plak kategori mana?tak termasuk pun senarai...heheheh...gurau je ye

    ReplyDelete
  2. Salam Sunah.. terharu pulak baca entri Sunah ni.. Apa-apa pun terima kasih yaa.. coz semasa join segmen BA tu kita selalu berbincang tuk jawapan segmen beliau shinggakan secara tak sedar kita dah merapatkan ukhuwah di alam maya ini.. biarpun yg hakikinya tak pernah bersua... Apa2pun moga ukhuwah persabahatan ni akan kekal shingga roh berpisah dr jasadnya...

    ReplyDelete
  3. Itulah namanya sahabat kan. selagi boleh.. tidak kisah dari mana cra sekalipun.. pertemuan yang telah diaturkannya ^_^

    ReplyDelete
  4. @DeQdEq

    alhamdulillah..membahagiakan... :)

    akak kategori jiran sepagar sebelah kanan...;)

    ReplyDelete
  5. @Awangku Johan

    wa'alaikumussalam cekgu awang...

    sama-sama..alhamdulillah, moga itu yang ditentukan Allah untuk kita semua..insya'Allah..:)

    ReplyDelete
  6. Salam sunah, dunia blog ni boleh jadi dunia persahabatan walaupun tak pernah bersua muka...

    ReplyDelete
  7. sunnah,selamat malam dik..

    kalau kamu nak tau...kak dahulu kurang kawan..bila ada blog..rasa dihargai..terima kasih semua...

    ReplyDelete
  8. @Fiqas

    wa'alaikumussalam fiqas..

    betul tu, saya tak pernah jumpa lagi diorang semua ni...:)

    ReplyDelete
  9. @Citarasa Rinduan

    selamat malam kak ayu...

    berjasa kan dunia blog ni? :)

    ReplyDelete
  10. memang dapat ramai kawan spanjang berblog nie..hohoo

    ReplyDelete
  11. waaah ramainyer dpt knal..bez kan?..meriah jdinyer dr x knal jd rapat..:)

    * nak thu malware tu ape?..*

    ReplyDelete
  12. terharu baca entri ni..walaupun tak de nama tapi tetap terharu..

    ReplyDelete
  13. @senydream

    hehe..malware tu virus..cecacing internet..huhu~ sian dia, terus takleh guna da blog dia...

    ReplyDelete
  14. @waveX

    huhu..terima kasih wave sebab terharu..T_T

    nama wave ade kalo diorang selongkar2 link tu..ehehehe~

    ReplyDelete
  15. wah bagus menghargai kawan2 baru..^_^

    ReplyDelete
  16. assalam

    menghargai semua insan yang ada disisi.

    ReplyDelete
  17. @sissyira

    wa'alaikumussalam akak..

    yup..menghargai semua yang ada sebelum terlambat...:)

    ReplyDelete
  18. @AdyBudika

    ops! hahaha! mengade la abg neh...ni kan yang terawal..abg kan kanak2 lagi masa tu...:p

    ReplyDelete
  19. Cik Sunah pon baru mula berblog dua bulan yang lepas? Kita sezaman! Har har...

    ReplyDelete
  20. wah...terharu...=)

    sama la kita..byk kenal dari segmen bro ben.., dia yang menyatukan kitakan...=)

    thanks sunah...=)

    ReplyDelete
  21. wahh!! terharunye (T_T).. tu la,, ina pon mula2 dah hampir nak tut0p blog dah.. tiba2 pas jumpa blog abg ben,, truz xjadi tut0p.. =) dapat ramai kawan,, hargai sangat,,, eh panjang la pulak..kih3 pape p0n thanx ye kak sunah wat enry ni.. sedih plak,,huhuhu

    ReplyDelete
  22. sunah....tak terkata akak wat masa nie..senyum aja...akak harap hubungan kita akan kekal..
    ady belek2 takde sebab kamu baru je kami kenal :P

    ReplyDelete
  23. qaseh always lambat arghhhh ... tq sayang terharu sgt dengan entry ni .. tq anggap qaseh sebahgian dr hidup sunah :D abg ben yg mempertemukan kite semua eceh ... :D tq sekali agy ... muah3x ... n semua2 yg termasuk dalm tu hehe... love u

    ReplyDelete
  24. @logorithm

    ops, saya mula berblog 2008, tapi aktif semula dua bulan lepas..:)

    ReplyDelete
  25. @~...AmALinA....~

    entry ini memang menyedihkan..semalam adalah malam kesedihan sedunia...huhuhu..

    ReplyDelete
  26. @aDisH.sHidA

    kak shida...:) betul, abg ady baru jek kenal! :D

    ReplyDelete
  27. @Qaseh dalia adelia

    takpe, de sorang budak yang lagi lambat dari qaseh...:p sayang qaseh gak ketat2~

    ReplyDelete
  28. @Sunah Mohammad
    Oh iye ker? Cuba Cik Sunah tengok kat I nyer profail. I was on Blogger since 2008 jugak tapi baru jer start berblogging dua bulan lepas. :-)

    ReplyDelete
  29. sambil berblog smbil kumpul kwn :)

    ReplyDelete
  30. mengkopy gmbr den tanpe izin!!boleh saman ni. hehe

    same2 dan thanks kembali sunah:) best kawan ngn sunah ni. baru knl da byk kenangan, kenangan kene status FB hangit yaya tu jgn dilupe:P

    ReplyDelete
  31. @logorithm

    o..sama la kite~ hehehe...cuma kurang aktif sangat beberapa bulan sebelum ni..:)

    ReplyDelete
  32. @nazirulhazwan~

    haha! sape suh tayang gambor besar2 kat 'about' tu! :p

    cettt...kenangan tu gak yang ang ingat ye Ir...tu memang satu kekejaman..haha~

    ReplyDelete
  33. wah..best ni..
    sunah memang tak kenal sahbat belog ni tp nampak akrab ea..
    na join jugaklah..hi..hi..
    tp akak masih baru.masih terkial-kial nak tulis apo kat entry..sudahnye merapu je la..
    ngee..sila bila tunjuk ajar ye..peace

    ReplyDelete
  34. wah..best ni..
    sunah memang tak kenal sahbat belog ni tp nampak akrab ea..
    na join jugaklah..hi..hi..
    tp akak masih baru.masih terkial-kial nak tulis apo kat entry..sudahnye merapu je la..
    ngee..sila bila tunjuk ajar ye..peace

    ReplyDelete
  35. @hoyahadis

    hehe...boleh aje akak sayang, insya'Allah...:)

    ReplyDelete
  36. salam singgah.
    sy newbie disini.
    mohon beri tunjuk aja.
    sudi2 singgah blog sy yg baru sebulan jagung.heheh
    zatyzakarie.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. salam singgah.
    sy newbie disini.
    mohon beri tunjuk aja.
    sudi2 singgah blog sy yg baru sebulan jagung.heheh
    zatyzakarie.blogspot.com

    ReplyDelete
  38. wah!!! best nyew!! hurmm
    alaaa,tadi kate ade crite2 psal gadoh uh...hurm..haish

    ReplyDelete
  39. @HazHand

    haish! yu ni salah baca komen la..haha~

    ReplyDelete
  40. @yaya_flanella

    ops! yaya kategori lain..hehehe..sebab yaya kan baru kenai..kategor penyakat kot..:p

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com