BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, February 22, 2011

Insan-insan Terawal... Terima Kasih!


Alhamdulillah. Seronok berblog? Yang blogwalking kat tepi tu, meh baca sini sat...:) Nak kongsi sesuatu... Yang memang dah lama saya nak kongsikan sejak aktif semula dua bulan lepas.

Saya kenal mereka sejak join segmen dia. Tau tak macam mana saya boleh terlibat? Mesti tak tau kan... Mula-mula dulu, saya join buat header untuk Qila Razak. Alhamdulillah...dapat saguhati kat situ. Dari blog Qila, saya nampak entry pasal segmen dia. Saya tak faham ape-ape pun...

Saya gi tengok. Ada apa ni? 50 blog? Kenapa semua nak buat entry ni? Hurm...saya tak faham juga...tapi saya tengok ramai orang baca blog dia. Saya nak tahu, apa yang best sangat. Kenapa semua bloglist mereka ada nama dia...? Tiba-tiba saya nampak segmen tu

Tergerak hati saya nak join. Entah...itu kan kerja DIA yang Maha Tahu. :) Saya tak menang, takpe... Saya terus membaca blog dia. Saya tengok ramai orang yang sama komen kat entri-entri dia. Saya nampak Norfa (maaf, takde link sebab blog dia ade malware sekarang). Dia selalu datang dan komen. :) Tapi saya tak rapat lagi dengan dia masa tu...saya pun selalu jadi silent readers je masa tu... :)

Lepas tu, saya join yang ni pulak. Dari sini saya kenal Qaseh, Ir Nazirul Hazwan, Ujang, Areliff dan Cekgu Awang. Diorang bincang sambil gaduh-gaduh nak dapat hadiah. Saya pun join sekali berbincang...ops. :p Sekali tu saya tak dapat join, tak sempat...tapi saya gi tolong Ir, gitau dia jawapan dia salah. Hehehe...disebabkan penukaran tu, Ir lambat sikit, terus tak menang... Areliff jugak yang selalu menang. Then, hari esoknya, Ir join lagi, dia menang pulak! Hehe...terus gi ucap tahniah kat dia. Tapi yang berkali-kali menang tu diorang-diorang kat atas ni la...sekali dengan jiran sekemenangan saya adalah Ina the mucuk girl. Hehe..terkejut gak menang masa tu... Alhamdulillah...

Tapi yang takleh saya lupa adalah bila penganjur bersama isterinya datang komen kat satu entry segmen dia ni bersama-sama. Hehehe...terharu...dan ter'lucu' sikit sebab penganjur tu sendiri cam konfius je dengan jawapan soklan dia...:p

Lepas tu saya kenal jugak seorang kakak yang cumil ni... Nama dia Kak Shida. :) Dia add saya kat facebook, dia jugak berbincang-bincang dengan saya macam mana nak jadi penaja segmen si penganjur yang ni. Saya join jugak segmen tu, tapi tak menang. Hehehe...

Tengok, ramai kan orang yang saya kenal...? Ramai lagi yang lain yang saya kenal di dunia blog ni...tapi mereka-mereka di atas lah antara yang TERAWAL saya kenal sejak dua bulan lepas dan hingga sekarang Qaseh, Kak Shida, Ina the mucuk girl, Ujang, Cekgu Awang (yang bizi), Norfa (yang bermalware~ :D) dan Ir Nazirul Hazwan tetap bersama-sama saya walau dalam susah atau senang...(entry kat Sunah Suka Sakura dot com ni kan selalu jek emosi-emosi...:p) 

Huu..tetiba sebak...:')


Terima kasih ye kamu~ Saya sayang kamu-kamu semua...:)

Alhamdulillah, DIA menemukan saya dengan blog penganjur yang kemudiannya menemukan saya dengan kamu-kamu semua yang terawal ni...yang akhirnya menemukan pula saya dengan kamu-kamu semua yang lain juga... Terima kasih! :)

Cekgu Awang kata....

Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar.
Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan.
Sahabat sejati menjadi pendorong impian.
Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.

:)

Nak tau entry Kak Shida? Klik entry cambest kat bawah ek... :)


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!




54 comments:

DeQdEq said...

mmg seronok kan dunia blog ni...mmg jika betul caranya, kita dpt menambah kawan....

deqdeq plak kategori mana?tak termasuk pun senarai...heheheh...gurau je ye

Awangku Johan said...

Salam Sunah.. terharu pulak baca entri Sunah ni.. Apa-apa pun terima kasih yaa.. coz semasa join segmen BA tu kita selalu berbincang tuk jawapan segmen beliau shinggakan secara tak sedar kita dah merapatkan ukhuwah di alam maya ini.. biarpun yg hakikinya tak pernah bersua... Apa2pun moga ukhuwah persabahatan ni akan kekal shingga roh berpisah dr jasadnya...

Aretikz said...

Itulah namanya sahabat kan. selagi boleh.. tidak kisah dari mana cra sekalipun.. pertemuan yang telah diaturkannya ^_^

Sunah Mohammad said...

@DeQdEq

alhamdulillah..membahagiakan... :)

akak kategori jiran sepagar sebelah kanan...;)

Sunah Mohammad said...

@Awangku Johan

wa'alaikumussalam cekgu awang...

sama-sama..alhamdulillah, moga itu yang ditentukan Allah untuk kita semua..insya'Allah..:)

Fiqas said...

Salam sunah, dunia blog ni boleh jadi dunia persahabatan walaupun tak pernah bersua muka...

Citarasa Rinduan said...

sunnah,selamat malam dik..

kalau kamu nak tau...kak dahulu kurang kawan..bila ada blog..rasa dihargai..terima kasih semua...

Sunah Mohammad said...

@Aretikz

yup, alhamdulillah... :)

Sunah Mohammad said...

@Fiqas

wa'alaikumussalam fiqas..

betul tu, saya tak pernah jumpa lagi diorang semua ni...:)

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

selamat malam kak ayu...

berjasa kan dunia blog ni? :)

Azuan said...

memang dapat ramai kawan spanjang berblog nie..hohoo

senydream said...

waaah ramainyer dpt knal..bez kan?..meriah jdinyer dr x knal jd rapat..:)

* nak thu malware tu ape?..*

waveX said...

terharu baca entri ni..walaupun tak de nama tapi tetap terharu..

Sunah Mohammad said...

@Azuan

yup! betul tu..:)

Sunah Mohammad said...

@senydream

hehe..malware tu virus..cecacing internet..huhu~ sian dia, terus takleh guna da blog dia...

Sunah Mohammad said...

@waveX

huhu..terima kasih wave sebab terharu..T_T

nama wave ade kalo diorang selongkar2 link tu..ehehehe~

Wan Gerrard said...

wah bagus menghargai kawan2 baru..^_^

Sunah Mohammad said...

@Wan Gerrard

hargai wanG jugak~ :)

sissyira said...

assalam

menghargai semua insan yang ada disisi.

Sunah Mohammad said...

@sissyira

wa'alaikumussalam akak..

yup..menghargai semua yang ada sebelum terlambat...:)

AdyBudika said...

belek2...takde T_T

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

ops! hahaha! mengade la abg neh...ni kan yang terawal..abg kan kanak2 lagi masa tu...:p

athirah said...

usaha yg berjaya.. TAHNIAH...

logorithm said...

Cik Sunah pon baru mula berblog dua bulan yang lepas? Kita sezaman! Har har...

Ujang9897 said...

wah...terharu...=)

sama la kita..byk kenal dari segmen bro ben.., dia yang menyatukan kitakan...=)

thanks sunah...=)

Mutiara Bernilai said...

huh

uwa!! along xde!!

hiks2~

~...AmALinA....~ said...

wahh!! terharunye (T_T).. tu la,, ina pon mula2 dah hampir nak tut0p blog dah.. tiba2 pas jumpa blog abg ben,, truz xjadi tut0p.. =) dapat ramai kawan,, hargai sangat,,, eh panjang la pulak..kih3 pape p0n thanx ye kak sunah wat enry ni.. sedih plak,,huhuhu

aDisH.sHidA said...

sunah....tak terkata akak wat masa nie..senyum aja...akak harap hubungan kita akan kekal..
ady belek2 takde sebab kamu baru je kami kenal :P

Qaseh dalia adelia said...

qaseh always lambat arghhhh ... tq sayang terharu sgt dengan entry ni .. tq anggap qaseh sebahgian dr hidup sunah :D abg ben yg mempertemukan kite semua eceh ... :D tq sekali agy ... muah3x ... n semua2 yg termasuk dalm tu hehe... love u

Sunah Mohammad said...

@athirah

terima kasih trex sayang~

Sunah Mohammad said...

@logorithm

ops, saya mula berblog 2008, tapi aktif semula dua bulan lepas..:)

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

ujang...:)

Sunah Mohammad said...

@Mutiara Bernilai

hahaha! along lagik tua la! kategori lain! :D

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

entry ini memang menyedihkan..semalam adalah malam kesedihan sedunia...huhuhu..

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

kak shida...:) betul, abg ady baru jek kenal! :D

Sunah Mohammad said...

@Qaseh dalia adelia

takpe, de sorang budak yang lagi lambat dari qaseh...:p sayang qaseh gak ketat2~

logorithm said...

@Sunah Mohammad
Oh iye ker? Cuba Cik Sunah tengok kat I nyer profail. I was on Blogger since 2008 jugak tapi baru jer start berblogging dua bulan lepas. :-)

niesz said...

sambil berblog smbil kumpul kwn :)

nazirulhazwan~ said...

mengkopy gmbr den tanpe izin!!boleh saman ni. hehe

same2 dan thanks kembali sunah:) best kawan ngn sunah ni. baru knl da byk kenangan, kenangan kene status FB hangit yaya tu jgn dilupe:P

Sunah Mohammad said...

@logorithm

o..sama la kite~ hehehe...cuma kurang aktif sangat beberapa bulan sebelum ni..:)

Sunah Mohammad said...

@niesz

yup, betul2~ ;)

Sunah Mohammad said...

@nazirulhazwan~

haha! sape suh tayang gambor besar2 kat 'about' tu! :p

cettt...kenangan tu gak yang ang ingat ye Ir...tu memang satu kekejaman..haha~

Mutiara Bernilai said...

owh..kate along tua eh! Piap kang!

Sunah Mohammad said...

@Mutiara Bernilai

hahaha! larikkkkkkk! :p

hoyahadis said...

wah..best ni..
sunah memang tak kenal sahbat belog ni tp nampak akrab ea..
na join jugaklah..hi..hi..
tp akak masih baru.masih terkial-kial nak tulis apo kat entry..sudahnye merapu je la..
ngee..sila bila tunjuk ajar ye..peace

hoyahadis said...

wah..best ni..
sunah memang tak kenal sahbat belog ni tp nampak akrab ea..
na join jugaklah..hi..hi..
tp akak masih baru.masih terkial-kial nak tulis apo kat entry..sudahnye merapu je la..
ngee..sila bila tunjuk ajar ye..peace

Sunah Mohammad said...

@hoyahadis

hehe...boleh aje akak sayang, insya'Allah...:)

zaty zakarie said...

salam singgah.
sy newbie disini.
mohon beri tunjuk aja.
sudi2 singgah blog sy yg baru sebulan jagung.heheh
zatyzakarie.blogspot.com

zaty zakarie said...

salam singgah.
sy newbie disini.
mohon beri tunjuk aja.
sudi2 singgah blog sy yg baru sebulan jagung.heheh
zatyzakarie.blogspot.com

Sunah Mohammad said...

@zaty zakarie

salam kenal..hehe..okie sayang~

HazHand said...

wah!!! best nyew!! hurmm
alaaa,tadi kate ade crite2 psal gadoh uh...hurm..haish

yaya_flanella said...

yaya baca dah. mana yaya? :p

Sunah Mohammad said...

@HazHand

haish! yu ni salah baca komen la..haha~

Sunah Mohammad said...

@yaya_flanella

ops! yaya kategori lain..hehehe..sebab yaya kan baru kenai..kategor penyakat kot..:p

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.