Juadah Berbuka 12 - 18 Ramadhan

Juadah Berbuka 12 - 18 Ramadhan | Banyak pulak gambar menu berbuka dalam henset. Masuk je la sekali dalam entri ni. Tak kowser nak update satu-satu. Haha! Kalau rajin kang, baru update mana-mana menu yang rasa nak tulis resepinya dengan lebih detail.


Menu berbuka 12 Ramadhan:
Masak Lemak Labu
Ikan Selar Goreng
Sambal Kerutuk
Ikan Kering
Murtabak Daging (Dr. Nadia sedekah)
Bubur Lambuk Pahang (office Nada sedekah)
Keria Gula Melaka
Tealive

Menu berbuka 13 Ramadhan:

Menu berbuka 14 Ramadhan:


Menu Berbuka 15 Ramadhan:
Butter Prawn
Mac n Cheese
Chicken Kabsah (baki dari 14 Ramadhan)


Menu Berbuka 16 Ramadhan:
Makaroni Bakar (baki Mac n Cheese 15 Ramadhan)
Onde-onde Labu
Burger Kambing Cheese (Opiey's Burger)
Burger Kambing Special (Opiey's Burger)
Burger Daging Special Cheese (Opiey's Burger)
Oreo Cheesecake (Hana's Kitchen 017-2835226)
Blueberry Cheesecake (Hana's Kitchen 017-2835226)

Menu Berbuka 17 Ramadhan:
Ayam Masak Lemak Cili Padi (Atok Kak Ila masak)
Tepung Talam (Kak Ila bawak)
Sambal Telur Dadar
Popia Kentang
*serius lupa nak ambil gambar


Menu Berbuka 18 Ramadhan:
Ungkep Ayam
Sayur Kobis + Lobak Goreng
Bomboloni (Kapten Donut JB)
Tepung Talam (baki dari 17 Ramadhan)


Bomboloni inti Coklat dan Greentea
RM1 sebiji
Minimum order 10 biji
Delivery percuma untuk 30 biji ke atas
Delivery Skudai area ikut jarak RM3 - RM8
Sedapppp terutama inti Coklat tu, rich rasa coklat dia!
Nak order, boleh contact Puan Erin Mahmood

Facebook: Kapten Donut JB

Dalgona Coffee lagi dan lagi, untuk minum lepas terawih sambil layan cite Korea

Setiap hari macam-macam menunya, kadang-kadang terlebih-lebih sampai kena carry forward, kadang-kadang sesimple yang boleh. Bergilir-gilir masak, setakat ni list menu full sampai 16hb, biasanya akan diupdate lagi menu tu dalam seminggu in advance. Walaupun PKP, macam banyak pulak belanjanya berbanding kalau tak PKP dulu-dulu. Maybe sebab setiap hari semua orang makan, dan kita share beli barang bersama-sama. Lagi pulak sekarang tak on business sebab belum berani nak ambil risiko singgah banyak tempat beli barang.

Lepas PKPB nanti kena kumpul balik duit.

Hari ni insya'Allah menu berbuka Mee Rebus by kak Ajan, yeehaaaa!

22 comments:

  1. waaa macam2 ada. dari yang tradidional, barat. itali pun ada. sedapnyaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lah...tak sangka housemate2 ku hebat2 semuanya..hahaha

      Delete
  2. Wah, banyaknya menu. Saya sehari dapat masak 2 menu tu pun dah cukup bagus. Sebab tak rajin nak duduk lama-lama di dapur. Hehe.

    ReplyDelete
  3. masak bergilir.makan sama-sama ramai-ramai.seronok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul pc...rasa ralat kalau salah seorang takde bila nak masak yang sedap2..

      Delete
  4. Ramainya menu sedap2.
    Selamat berbuka puasa

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hahaha semua bersemangat nak masak makanan idaman masing2

      Delete
  6. Meriahnya menu! Baca entry ni siang-siang terliur tengok bombolini tu. Dapnya

    ReplyDelete
  7. Bukan main banyak menu ko ek...kira hari-hari ko makan juga ek hahahahaha...Sis ada masanya tak makan ko, minum air, makan kuih atau bubur je dah...tak lalu nengok nasi ke mee ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkan tak makan...hahhahahah...makan kuih dengan bubur tu makan jugekkk lerr

      Delete
  8. Semua nampak sedap 😍 bomboloni pun ada, aaa sedapnya

    ReplyDelete
  9. sedap sedap menu..nampak labu dengan ikan masin tu memang bertambah makan..rasa macam nak masak butter prawn pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa nanti masak tauuu...belum ada lagi kan kat blog untuk ramadhan?

      Delete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com