BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, November 23, 2011

Rahsia Wanita Pulak Lahhh... Oppsss!

The Four Elements of Life by ~system-s on deviantART

Pssst!

Hari tu kan dah share rahsia lelaki mengikut 4 unsur kat SINI. Ramai pulak wanita-wanita yang duk komen sekali cakap diorang elemen ape, padahal tu kan untuk lelaki. Hahaha~ Tak pe lerr...disebabkan macam ramai yang berminat nak tahu, meh kita share rahsia wanita pulak ikut 4 unsur yang sama tu ye~~~

a) Tanah - anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
b) Air - anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
c) Api - anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
d) Angin - anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas

WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri, serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang.
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2) Mengambil berat.
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan.
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis.
6) Mudah menangis.

WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan.
2) Cergas, cepat dalam gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik.
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga.
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu.
6) Berwaspada selalu.

WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan.
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu.
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia.
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah-ubah.

Hohoho...ringkas aje kan? Mana dapat ni? Banyak bersepah-sepah kat Google! Macam biasa, ni hanyalah kajian semata-mata. Mungkin ada yang tak betul, ada yang betul...mengikut pada majoriti subjek yang dikaji. Kalau ada yang baik tu, eloklah diasah bagi jadi baik selalu. Mana-mana yang tak berapa elok tu, perbaikilah ye~ :)


Wordless Wednesday #43 : Nasi Ayam Penyet Untuk Kakakecik

Ini Bibik's Restaurant punya~ Takde kaitan dengan penyokong atau pemain Indonesia.


Wordless Wednesday #42 : Sehari Menuju Dewasa

Jemput menyertai...


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.