Menu Berbuka Lagi

Menu Berbuka Lagi | Ye, selagi dalam bulan puasa, selagi tu lah ada entri menu berbuka lagi. Bertabah lah ye tengok gambar makanan aje kat blog ni. Gambar dah ambil kat henset kan, rugi pulak nak buang begitu saje. Jadi, kita share lah dalam blog ni sebagai kenangan dan rujukan pada masa akan datang, in case takde idea nak masak apa.


Menu Berbuka 20 Ramadhan
Mee Rebus
Homemade Pizza


Menu Berbuka 21 Ramadhan
Mee Goreng Basah
Coconut Shake


Menu Berbuka 22 Ramadhan
Kuih-muih jiran bagi


Menu Berbuka 23 Ramadhan
Kerang Rebus
Kerabu Mangga
Ikan Talapia Goreng
Sambal Kicap
Roti Sardin jiran bagi


Menu Berbuka 24 Ramadhan
Laksa Sarawak
Tauhu Bergedil


Menu Berbuka 25 Ramadhan
Asam Pedas Sardin
Kobis Goreng Kunyit
Ikan Kering
Ulam Betik
Red Velvet Cheese Tart
Jus Tembikai


Menu Berbuka 26 Ramadhan
Ayam Percik
Telur Dadar
Popia Bergedil
Ulam Betik
Air Laici


Menu Berbuka 27 Ramadhan
Nasi Goreng Tomyam
Ikan Selar Goreng
Ikan Kering

Hari ni takde menu special dah. Tinggal saya dan Nada aje, kak Ajan dah balik kampung. Jadi, kitorang masak maggi sup masing-masing aje. Haha! Lagi dua hari puasa, nak berbuka apa ek? Cuba bagi cadangan.

Uols berbuka apa tadi?

6 comments:

  1. Alhamdulillah
    selamat berbuka puasa

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, meriahnya juadah dia.. SS suka tengok... semua nampak sedap2... bangkit selera. paling terpesona dengan Quesadilla tu... wow!

    btw, anda di tag. jemput ke blog saya https://semut-senyum.blogspot.com/2020/05/birthday-giveaway-anisa-anuar-official.html

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Sedap2 semuanya

    ReplyDelete
  4. betapa niknat dapat makan yang sedap-sedap..

    alhamdulillah

    ReplyDelete
  5. Meriah ek menu ko sejak puasa ni hahahaha..dah timbang berat ke muehehehehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com