BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, March 5, 2011

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI !


Sapekah dia ni? Macam mana boleh kenal dia dan blognya ni? Hurm...

Alkisah bermula...

Pada suatu hari, saya berjalan-jalan dalam dunia blog. Tiba-tiba saya terjumpa blog Cik Qila. Dan nampak gambor di bawah...sila klik.


Saya join, kemudian saya selalu ikut perkembangan blog dia...sampai lah satu hari tu...saya pelik tengok banner kat bawah ni dalam entry Cik Qila...


Kenapekah header mamat ketul-ketul ni ada dalam entry Cik Qila? Saya pun klik la kan...kamu semua dipersilakan klik jugak header kat atas ye...:D

Rupa-rupanya ada segmen... Masa tu, saya tak kenal dia, entah... Tak teruja pun bila tengok blog dia. Tapi lebih teruja nak join segmen dia kat SINI, SINI, SINI, SINI....err..banyak la pulak nak paste.  Klik NI je lah kalau nak tengok. Rupa-rupanya banyak jugak segmen dia yang saya join, ye~  Paling best bila dapat yang ni...meh tengok gambar ni pulak...


Hehehe...dari sinilah mula rapat dengan Ina the mucuk girl! Jangan jeles, ok~ Tak sia-sia pun join segmen-segmen dia ni, dapat ramai kawan lagik. Sebab tu lah sejak dari header dia macam kat atas tu....sampailah header dia bertukar jadi macam kat bawah ni....


...saya still bersama blog dia~ Bukan sebab segmen semata-mata. Tapi, blog dia antara blog yang kalau dia post entry panjang-panjang pun saya tetap akan baca dari awal sampai habis. Sebab ape? Isi kat dalam entry dia padat, kalau terlepas sikit, rugi wooo... (setakat ni, paling kejam pernah saya buat adalah mengomen "nantilah saya baca...hahaha~" pada entry terbaru Zack Zuhairi...-_-" ampun...nanti saya baca la...adesss...)

Zack: Ape jek yang best sangat kat blog dia tu sampai lu postpone nak baca blog gua?

Saya: Ade macam-macam...paling banyak adalah tips, tips, tips untuk berblog...selebihnya adalah luahan hati dia...eh! Bukan, bukan...dia suka kongsi pengalaman dia sebagai blogger, kadang-kadang kupas isu semasa, kadang-kadang bermadah pujangga, bla, bla, bla... (borak dengan Zack sampai dia bagi lampu hijau untuk postpone baca entry terbaru tu...)

Selain de blog ni, dia jugak ade Santai Ben Ashaari dan Kelab Blogger Ben Ashaari.


Kalau kamu-kamu nak ping entry terbaru, sila-silalah berkunjung ke pages kat atas ni ye. Percuma jek. Eh, nape rasa macam jadi promoter lak ni? Ekeke~ Actually saya buat entry ni sebab...meh tengok gambo kat bawah ni...


Kamu-kamu tak nak ke masuk bloglist enchek Ben?

Kalau nak, klik la gambo kat atas tu ye...


P/S: Perbualan dengan Zack hanyalah ilusi semata-mata. Hanya ilusi yang dapat menyatukan langit dan bumi...



32 comments:

AdyBudika said...

wahh...bagus2...

Woofer Storm said...

kreatif2...hheeee

nazirulhazwan~ said...

fuh, gile ganas, klu den jadi ben kompem den pilih ni, abg ben!!sile pilih sunah

Citarasa Rinduan said...

sunnah..kreatif...tahniah

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

terima kasih...:)

Sunah Mohammad said...

@Woofer Storm

hehe...woofer taknak join?

Sunah Mohammad said...

@nazirulhazwan~

hahaha! takkan terpilih punya...adesss...saja ja ni nak kongsi kisah masa kenal blog enchek ben..:)

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

thanks akak! :)

rosmina samin said...

suka ^^

Sunah Mohammad said...

@rosmina samin

:)

♥ Ana Joe ♥ said...

jenguk org segmen join bro ben... gudluck! tehee =)

cerita kreatif saya pasal bro ben

MIMIE AIZA said...

encik ben entri dia macam berfikiran matang.. bg kita pk..
kalau zackzukhairi dia suruh kita enjoy

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog CERITA KREATIF BEN ASHAARI ;)
dtg dr blog abg ben;D.

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

HAJAR hasan said...

nak gelak juga!! ekekekeke~ ngeh ngeh ngeh~ err,,, assalamualaikum kak sunah. ;)

logorithm said...

Wah! Sunah pernah menang segmen Ben ye?

I pon join gak segmen nih...

---> http://logokoko.blogspot.com/2011/03/cerita-kreatif-aku-pasal-ben-ashaari.html

Novelgurl said...

Salam singgah dri blog EN.BA =)

gerenti dpt nie. =)

pRiNCe said...

"nice entry... :)
jom ktahui plbagai info mngnai dunia n akhirat di blog prince.... :)"

prince datang dari blog bro ben..:)

nur ikhyar dee said...

sunah!!!!

tahniah tersenarai...

betul-betul terpilih nie...

hehe

iLa VaNiLLa said...

tahniah tersenarai !! ;)
jelesnyew.....

rosmina samin said...

Sunah Tahniah... t'list tuuu ^^
*clap2*

Sunah Mohammad said...

terima kasih ye semua...tak sangka pulak terpilih...:)

Bella Bell said...

haahaha..kreatif nye kamoo....

terkejut jgk bila baca awk 'berbual' dgn zack zukhairi..ingt betul2..rupenya hanya la ilusi semata2..hehe

papepon..thniah k tersenarai..mmg kreatif :)

dyeela said...

hahaha.. ingtkan betul la chat dgn abg zack 2..
rupanya sy tertipu.. dush! =.=' hahahaha

Mama Kembar 3 said...

Congrats sbb terpilih dalam top 12!

bun said...

tahniah menang
tak sempat nak join

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

kreatif, dan tahniah coz tersenarai...

Nurul Mazni said...

tahniah!! blog kamu tercalon~
kreatif!

mrsazrul said...

congrate k..gud job..
http://inikehidupanku.blogspot.com/2011/03/cerita-kreatif-aku-pasal-ben-ashaari.html

Sunah Mohammad said...

terima kasih...err...ilusi je tu dengan zack..hahaha~

irzat adam said...

besttt3...

o_0 v

mas.saari said...

memang kreatif!
tahniah kerana terpilih masuk bloglist abg ben..

jom join contest saya!
http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/contest-makan-paling-comot.html

Huszaini said...

Tahniah yer!! Bagus2!

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.