CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI !

March 05, 2011


Sapekah dia ni? Macam mana boleh kenal dia dan blognya ni? Hurm...

Alkisah bermula...

Pada suatu hari, saya berjalan-jalan dalam dunia blog. Tiba-tiba saya terjumpa blog Cik Qila. Dan nampak gambor di bawah...sila klik.


Saya join, kemudian saya selalu ikut perkembangan blog dia...sampai lah satu hari tu...saya pelik tengok banner kat bawah ni dalam entry Cik Qila...


Kenapekah header mamat ketul-ketul ni ada dalam entry Cik Qila? Saya pun klik la kan...kamu semua dipersilakan klik jugak header kat atas ye...:D

Rupa-rupanya ada segmen... Masa tu, saya tak kenal dia, entah... Tak teruja pun bila tengok blog dia. Tapi lebih teruja nak join segmen dia kat SINI, SINI, SINI, SINI....err..banyak la pulak nak paste.  Klik NI je lah kalau nak tengok. Rupa-rupanya banyak jugak segmen dia yang saya join, ye~  Paling best bila dapat yang ni...meh tengok gambar ni pulak...


Hehehe...dari sinilah mula rapat dengan Ina the mucuk girl! Jangan jeles, ok~ Tak sia-sia pun join segmen-segmen dia ni, dapat ramai kawan lagik. Sebab tu lah sejak dari header dia macam kat atas tu....sampailah header dia bertukar jadi macam kat bawah ni....


...saya still bersama blog dia~ Bukan sebab segmen semata-mata. Tapi, blog dia antara blog yang kalau dia post entry panjang-panjang pun saya tetap akan baca dari awal sampai habis. Sebab ape? Isi kat dalam entry dia padat, kalau terlepas sikit, rugi wooo... (setakat ni, paling kejam pernah saya buat adalah mengomen "nantilah saya baca...hahaha~" pada entry terbaru Zack Zuhairi...-_-" ampun...nanti saya baca la...adesss...)

Zack: Ape jek yang best sangat kat blog dia tu sampai lu postpone nak baca blog gua?

Saya: Ade macam-macam...paling banyak adalah tips, tips, tips untuk berblog...selebihnya adalah luahan hati dia...eh! Bukan, bukan...dia suka kongsi pengalaman dia sebagai blogger, kadang-kadang kupas isu semasa, kadang-kadang bermadah pujangga, bla, bla, bla... (borak dengan Zack sampai dia bagi lampu hijau untuk postpone baca entry terbaru tu...)

Selain de blog ni, dia jugak ade Santai Ben Ashaari dan Kelab Blogger Ben Ashaari.


Kalau kamu-kamu nak ping entry terbaru, sila-silalah berkunjung ke pages kat atas ni ye. Percuma jek. Eh, nape rasa macam jadi promoter lak ni? Ekeke~ Actually saya buat entry ni sebab...meh tengok gambo kat bawah ni...


Kamu-kamu tak nak ke masuk bloglist enchek Ben?

Kalau nak, klik la gambo kat atas tu ye...


P/S: Perbualan dengan Zack hanyalah ilusi semata-mata. Hanya ilusi yang dapat menyatukan langit dan bumi...

You Might Also Like

32 Comments

  1. fuh, gile ganas, klu den jadi ben kompem den pilih ni, abg ben!!sile pilih sunah

    ReplyDelete
  2. @nazirulhazwan~

    hahaha! takkan terpilih punya...adesss...saja ja ni nak kongsi kisah masa kenal blog enchek ben..:)

    ReplyDelete
  3. encik ben entri dia macam berfikiran matang.. bg kita pk..
    kalau zackzukhairi dia suruh kita enjoy

    ReplyDelete
  4. salam,
    mengunjungi rakan2 blog CERITA KREATIF BEN ASHAARI ;)
    dtg dr blog abg ben;D.

    CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

    ReplyDelete
  5. nak gelak juga!! ekekekeke~ ngeh ngeh ngeh~ err,,, assalamualaikum kak sunah. ;)

    ReplyDelete
  6. Salam singgah dri blog EN.BA =)

    gerenti dpt nie. =)

    ReplyDelete
  7. "nice entry... :)
    jom ktahui plbagai info mngnai dunia n akhirat di blog prince.... :)"

    prince datang dari blog bro ben..:)

    ReplyDelete
  8. sunah!!!!

    tahniah tersenarai...

    betul-betul terpilih nie...

    hehe

    ReplyDelete
  9. tahniah tersenarai !! ;)
    jelesnyew.....

    ReplyDelete
  10. Sunah Tahniah... t'list tuuu ^^
    *clap2*

    ReplyDelete
  11. terima kasih ye semua...tak sangka pulak terpilih...:)

    ReplyDelete
  12. haahaha..kreatif nye kamoo....

    terkejut jgk bila baca awk 'berbual' dgn zack zukhairi..ingt betul2..rupenya hanya la ilusi semata2..hehe

    papepon..thniah k tersenarai..mmg kreatif :)

    ReplyDelete
  13. hahaha.. ingtkan betul la chat dgn abg zack 2..
    rupanya sy tertipu.. dush! =.=' hahahaha

    ReplyDelete
  14. Congrats sbb terpilih dalam top 12!

    ReplyDelete
  15. tahniah menang
    tak sempat nak join

    ReplyDelete
  16. tahniah!! blog kamu tercalon~
    kreatif!

    ReplyDelete
  17. congrate k..gud job..
    http://inikehidupanku.blogspot.com/2011/03/cerita-kreatif-aku-pasal-ben-ashaari.html

    ReplyDelete
  18. terima kasih...err...ilusi je tu dengan zack..hahaha~

    ReplyDelete
  19. memang kreatif!
    tahniah kerana terpilih masuk bloglist abg ben..

    jom join contest saya!
    http://masikarfan.blogspot.com/2011/03/contest-makan-paling-comot.html

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com