BLOG ENCIK SUAMI

Friday, April 4, 2014

Barang Dapur vs Gym

hari tu gi beli barang dapur
dia ikut sekali
tapi awal-awal dia tanya
"lama tak?"

"kenapa?"

"abang nak gi gym lah, awak gi beli barang dapur"

errrrrrr

ok kan aje
rasanya takde la lama pun beli barang dapur
kejap aje
sejam boleh kot
bagi dia gym sejam
dia pun pesan
da nak siap nanti
contact dia
tesco sebelah gym je
dalam mall yang sama
so, ok aje lah

tengah-tengah membeli belah
tetiba dia ade sebelah
tengok troli
"banyaknyaaaa"

errrr

"belum habis lagi ni"

rupanya tak cukup sejam

11 comments:

DYatie said...

Bli brg dpur ng x ckup sejam unless kita just nk topup brg tgh bulan tp ya pun mok sejam juak rs kmk. Hihi.

Sunah Sakura said...

kak DYatie, ya lah owhh...kamek rasa paling sekejap membeli barang kek...hahaha...sik sampei sejam, tambah2 bila kat tempat kita biasa beli, dah tauk siney tempat barang2 ya...mun tempat baru, nya jadi lambat sikit...sebab belum biasa...

Mas Zull said...

assalamualaikum sunah....kalau dah pi beli barangan dapur mmg x cukup sejam mesti banyak benda yg perlu dilihat sebelum membeli...:)

Akmall Razlan said...

Sejam beli barang.. patutlah lelaki choose nak ke gym... hahaha.. dorang besarkan badan guna besi, wanita lak besarkan badan guna beras.. okay je. saya lelaki but enjoy je g beli barang.. tup tup.. tengok2 dah dua jam round2 dalam hypermarket. Okay lah. keluar gak peluh. hahaa.. takpe, next time, suh hubby kak sunah g gym 2 jam setengah. Then kak sunah shopping 2 jam, dan setengah jam lagi untuk checkout. hehe..

aDisH.sHidA said...

belek barang belek harga baru ambik kan..itu belum yang xde dlm list lagi....


Lydia Miza said...

Kikiki.. Takpe dia blh tolakkan troli pastu

Kira Sakura said...

hihihihi. banyak nak kena belek bila beli barang dapur. harga, tanda halal, expirednya bila. sebab tue la ambik masa sikit. kan kak kan ;p

Hafizin Jamil said...

masa baca tajuk pun dah tahu dah yang membeli confirm lebih lama lagi. haha

Cik Puan Eka said...

rasanya eka pon dua jam kalu shopping barang umah hahahahaha

Maria Firdz said...

Shopping mana cukup sejam je... Hihi

athirah said...

sejam tu kira ok la tu... biasa mesti lebih dr tu.. heheh.. perempuan byk benda nk kena consider tp kl bg laki g bli mmg kejap je tp xtau la apa hasilnya.. haha

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.