Friday, April 4, 2014

Barang Dapur vs Gym

hari tu gi beli barang dapur
dia ikut sekali
tapi awal-awal dia tanya
"lama tak?"

"kenapa?"

"abang nak gi gym lah, awak gi beli barang dapur"

errrrrrr

ok kan aje
rasanya takde la lama pun beli barang dapur
kejap aje
sejam boleh kot
bagi dia gym sejam
dia pun pesan
da nak siap nanti
contact dia
tesco sebelah gym je
dalam mall yang sama
so, ok aje lah

tengah-tengah membeli belah
tetiba dia ade sebelah
tengok troli
"banyaknyaaaa"

errrr

"belum habis lagi ni"

rupanya tak cukup sejam

11 comments:
Write Comments
  1. Bli brg dpur ng x ckup sejam unless kita just nk topup brg tgh bulan tp ya pun mok sejam juak rs kmk. Hihi.

    ReplyDelete
  2. kak DYatie, ya lah owhh...kamek rasa paling sekejap membeli barang kek...hahaha...sik sampei sejam, tambah2 bila kat tempat kita biasa beli, dah tauk siney tempat barang2 ya...mun tempat baru, nya jadi lambat sikit...sebab belum biasa...

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum sunah....kalau dah pi beli barangan dapur mmg x cukup sejam mesti banyak benda yg perlu dilihat sebelum membeli...:)

    ReplyDelete
  4. Sejam beli barang.. patutlah lelaki choose nak ke gym... hahaha.. dorang besarkan badan guna besi, wanita lak besarkan badan guna beras.. okay je. saya lelaki but enjoy je g beli barang.. tup tup.. tengok2 dah dua jam round2 dalam hypermarket. Okay lah. keluar gak peluh. hahaa.. takpe, next time, suh hubby kak sunah g gym 2 jam setengah. Then kak sunah shopping 2 jam, dan setengah jam lagi untuk checkout. hehe..

    ReplyDelete
  5. belek barang belek harga baru ambik kan..itu belum yang xde dlm list lagi....


    ReplyDelete
  6. Kikiki.. Takpe dia blh tolakkan troli pastu

    ReplyDelete
  7. hihihihi. banyak nak kena belek bila beli barang dapur. harga, tanda halal, expirednya bila. sebab tue la ambik masa sikit. kan kak kan ;p

    ReplyDelete
  8. masa baca tajuk pun dah tahu dah yang membeli confirm lebih lama lagi. haha

    ReplyDelete
  9. rasanya eka pon dua jam kalu shopping barang umah hahahahaha

    ReplyDelete
  10. Shopping mana cukup sejam je... Hihi

    ReplyDelete
  11. sejam tu kira ok la tu... biasa mesti lebih dr tu.. heheh.. perempuan byk benda nk kena consider tp kl bg laki g bli mmg kejap je tp xtau la apa hasilnya.. haha

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com