BLOG ENCIK SUAMI

Friday, September 26, 2014

Double Park

kalau korang
pernah duduk apartmen
atau flat
korang mesti biasa
buat double park

parking
depan kereta orang
tak tarik hand brake
gear kasi neutral

jadinya
nanti senang
orang yang korang block
nak tolak kereta korang
kalau dia
nak keluar parking

tapi
kalau korang
terpaksa double park
kat parking
luar kawasan apartmen
atau flat
mungkin
korang kena tinggalkan
nota atau nombor fon

siapa tahu
orang yang korang block
tak biasa
duduk apartmen
atau flat
sebelum
dia pula
tinggalkan nota
yang penuh
sumpah seranah

ini pengajaran
dari entri: INI

3 comments:

Diana Rashid said...

kalau maki2 je yang sabar tu boleh la tahan..buat nye orang rosak kan kereta dia cemana??ha..naya je...dah tu tak pasal2 je jadi musuh pulak..

ummi aqilah (LM) said...

Dulu sy x tau. Masa g umah mak sedara ada kereta block kereta kami. Saya dah bebel2. Hubby selamber je tolak kereta tu. uik blh tolak ke? Sy tanya.. Mmg org tu x tarik handbreak.. Mudah nk alih kereta. Kata hubby. Barulah saya tau. Heehehe

Muslimah Optimis said...

pernah double park dekat hospital tinggal no phone.

mujur masa dalam perjalanan nak kereta dah ada orang call dan terasa nak jawab. kalau dak payah kito nak jawab no tak dikenali ni..

pengalaman permata dapat call, pengalaman ketiga double park. heheh

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.