Blog Sebagai Pendapatan Sampingan

Sila picit muka Qhaliff yang comel

Macam mana blog boleh jadi punca pendapatan sampingan?

1. Dari iklan khas blogger, dah banyak syarikat iklan untuk blogger tegar kan sekarang ni? Yang tak berapa tegar macam saya pun letak jugak lah iklan Nuffnang. Alhamdulillah, walaupun tak banyak, boleh lah buat duit poket. Hiks.

2. Dari iklan individu atau perniagaan persendirian, selalunya dari golongan yang buat business online. So, bila nak tarik pelanggan, diorang kadang-kadang gunakan blogger macam kita untuk promosikan produk dan perniagaan diorang. Kena lah buat tugasan yang diberikan untuk dapat bayaran...

3. Berniaga dari blog. Haaa~ Kalau buat business online, dan iklankan kat blog, serta memang berblog untuk berniaga, makaaaaa dapatlah pendapatan sampingan yang kekadang boleh jadi pendapatan tetap gituuu~

Itu saje~ Sekian terima kasih!
Blog Sebagai Pendapatan Sampingan Blog Sebagai Pendapatan Sampingan Reviewed by Sunah Sakura on September 18, 2013 Rating: 5

11 comments:

  1. iklan nuffnang juga yg terbaik.. banyak dapat dari situ... :)

    ReplyDelete
  2. semoga terus dimurahkan rezeki bila berblog ni..

    ReplyDelete
  3. nuffnang tak bagi be dah sekarang.. haha

    ReplyDelete
  4. Selamat Pagi…

    Terima kasih kerana kongsikan pengalaman anda..

    Jaa datang dari segmen yg sama jugak…

    http://www.jaakechik.com/2013/09/blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  5. Cari duit poket jugak.
    Tips berguna :)

    ReplyDelete
  6. selamat bersegmen miss sunahsakura.. =)

    ReplyDelete
  7. tira singgah sini jeng jeng jeng .
    http://itsmetira.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete
  8. Usaha tangga kejayaan, In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  9. Selamat bersegmen ;)
    Aimi dari segmen yg sama : http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2013/09/segmen-blog-sebagai-pendapatan-sampingan.html

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions. Any comments with link will be deleted, I'm sorry, as I don't want it to increase my spam score. Thank you.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.