Sunday, April 29, 2018

Tijani Motors - Kedai Kereta Import Terpakai di Pontian

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Siapa kat sini minat kereta? Tak kisah lah kereta tempatan atau kereta import. Saya pernah juga jadi peminat kepada kereta. Tapi hanya pada badan kereta, tak sampai tulang-tulang besi kat dalam tu. Minat pada kereta tu sampaikan masa nak isi borang UPU lepas matrikulasi dulu, saya nak pilih kejuruteraan automotif sebagai first choice. Tapi penasihat akademik saya masa tu suruh saya fikir balik. Katanya, bidang automatif ni susah untuk perempuan dapat tempat dalam bidang pekerjaan nanti. Sebab tu lah, sekarang ni saya berkecimpung dalam bidang telekomunikasi. Tapi, bila kita tengok zaman sekarang, ramai je perempuan dalam bidang automotif kan? Zaman dah berubah.

Ok, kenapa saya bermukadimah dengan kereta ni?

Masjlis Perasmian & Kesyukuran Tijani Motors Sdn. Bhd.

Kisahnya begini, malam tadi saya ke majlis perasmian kedai kereta Tijani Motors di Bandar Pontian Kechil, Pontian, Johor. Tijani Motors merupakan salah satu perniagaan automotif, terutamanya dalam kategori kereta import terpakai yang dimiliki oleh usahawan bumiputera, Datuk Hj Mhd Tahir bin Mohd Noah.

Pengarah Urusan Tijani Motors Sdn. Bhd., Datuk Hj Mhd Tahir bin Hj Mohd Noah

Tijani Motors ditubuhkan pada tahun 2013, sebelum ini dikenali sebagai Tijani Transport Sdn. Bhd. Sebagai ahli kumpulan Gemilang Zamrud Sdn. Bhd., Tijani Motors diinspirasikan oleh 'Misi Dekad Baharu Johor', diilhamkan oleh YAB Menteri Besar Johor dalam merealisasikan Visi Johor Berkemajuan.

Jom kita tengok dulu kereta apa yang menanti tuannya di Tijani Motors.

Toyota Wish @ Tijani Motors, Bandar Pontian Kechil

Toyota Vellfire @ Tijani Motors, Bandar Pontian Kechil

Yang ni cantik gila!!! Nissan Juke @ Tijani Motors, Bandar Pontian Kechil

Toyota FJ Cruiser @ Tijani Motors, Bandar Pontian Kechil

Mercedes Benz @ Tijani Motors, Bandar Pontian Kechil

Pengarah urusannya, Datuk Hj Mhd Tahir bin Mohd Noah berkata, Tijani Motors yang namanya bermaksud mahkota, ditubuhkan bagi menyediakan platform untuk anak muda yang ingin menceburkan diri dalam bidang perniagaan. Perniagaan ini juga diharapkan dapat memberi peluang kepada penduduk sekitar Pontian yang ingin belajar dalam industri automotif.

Pengarah Urusan, Datuk Hj Mhd Tahir bin Hj Mohd Noah sedang berucap

Majlis Perasmian & Kesyukuran Tijani Motors malam tadi dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Kerja Raya, Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah Negeri Johor, YB Datuk Ir Hj Hasni bin Hj Mohammad. Beliau menyatakan harapannya agar Tijani Motors akan terus menjadi syarikat yang maju dan berjaya di masa akan datang. YB Datuk juga menyatakan kefahaman kerajaan atas keperluan dan kecenderungan orang muda dalam bidang permotoran, di mana tapak 5 ekar akan dibina di utara Pontian untuk dijadikan sebagai racing track kereta dan motor oleh kerajaan negeri.

Majlis dirasmikan oleh YB Datuk Ir Hj Hasni bin Hj Mohammad
Majlis dirasmikan oleh YB Datuk Ir Hj Hasni bin Hj Mohammad

Wah, best lah macam tu kan?

At least, anak-anak muda dah tahu nak melepak kat mana nanti. Gejala lumba haram pun boleh dikurangkan kalau macam tu sebab dah ada track khas untuk anak-anak muda bersukan motor. Insya'Allah.

Tijani Motors ni letaknya berhadapan dengan McDonald's dekat simpang empat Bandar Pontian Kechil tu je

Tijani Motors ni letaknya di simpang 4 Bandar Pontian Kechil berhadapan dengan McDonald's. Ha, kalau uols nak cari kereta baru untuk raya tahun ni, boleh lahhhhh terus pecut ke kedai ni ya!

Untuk maklumat lanjut tentang Tijani Motors, boleh hubungi:

En. Dzol: 013-685 4217
En. Ismail: 012-709 9908
Email: info.tijanimotors@gmail.com
Alamat: Lot 979, Jalan Johor, Bandar Pontian Kechil, 82030 Pontian, Johor
Facebook: Tijani Motors Sdn. Bhd.
Instagram: @tijanimotors


11 comments:
Write Comments
  1. menarikkan kereta yang ada dekat sini. entah bilalah juju dapat merasa guna kereta mewah macam ni. hehehe :)

    ReplyDelete
  2. belanja akak sebuah sunah..hehehe

    ReplyDelete
  3. @julia jamaludin: mudah2an satu hari nanti juju dapattttt jugak kereta macam ni sebiji...ameen

    ReplyDelete
  4. Cantik Toyota Wish tu...mesti harganya pun mampu milik

    ReplyDelete
  5. Perghhh memang hebat gilee...Nak order laa sebijik he he he

    ReplyDelete
  6. doakan ain boleh pakai range rover. amin. hahaha.. :)

    ReplyDelete
  7. Waaa nak beli sebiji le buat JDTblogger ke sana sini..agak-agak dapat tak sponsor ha ha ha ha

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com