BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, August 15, 2013

Mesir Sedang Menangis

Aku tahu.

Aku tidak akan mampu menulis dengan lebih baik tentangnya. Mungkin kerana kelu lidah untuk berbicara. Atau mungkin saja kerana terkedu dan termangu lantas hilang segala tulisan yang mahu aku nukilkan tentang itu.

Kala media perdana memaparkan segala kisah dan cerita, alam maya turut heboh dengan pelbagai berita. Walau saling bercanggah, namun isinya tetap sama.

Mesir-sedang-menangis.

As-Sisi semakin menggila.

Ribuan rakyat menjadi syuhada.

Aku pula masih di sini.

Bumi Malaysia yang aman.

Syawal ini, nikmat mana lagi yang mahu aku dustakan?


#Doa untuk mereka di sana.


4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedih kan

Cik Ngah said...

rasa yang sama,kelu tak terkata,kita di sini hanya mampu berdoa...

FarhanahAdzlan said...

InsyaAllah kita sama2 doakan untuk mereka..takut+sedih+gerammm tengok kekejaman merekaaa..

Ida Firdausi said...

sedih dalam cemburu.. beruntunglah mereka memburu syahid di jalan Allah..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.