BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, September 27, 2016

Dah Taip, Tapi...

Saya dah taip sampai habis.

Tapi saya padam balik.

Macam tak relevan untuk publish. Not for now.

Pernah tak selama jadi blogger, uols alami benda macam ni? Saya baru je alami untuk kali ke berapa tadi. Tapi sebelum-sebelum ni, saya banyak save as draft je kalau rasa tak patut publish. Tapi tadi, saya terpadam terus pulak. Patutnya save untuk entri akan datang. Err.

Tak pe lah, tak penting pun.

Jadi blogger ni (walaupun dah pencen dan tak berapa nak update, kadang-kadang entri berterabur), kita kena fikir entri kita tu patut bagi orang baca ke tak. Sebab ape?
  1. Entri tu ada manfaat ke untuk orang lain? Ke loyar buruk aje...
  2. Entri tu dah pernah publish tak sebelum ni? Macam takde topik lain ajee...
  3. Entri tu isi dia sahih ke? Kang, jadi berdosa sebar maklumat palsu di zaman viral ni.
  4. Entri tu akan pulangkan paku buah keras tak? Eheh! Takut taip tak serupa bikin, nanti!
  5. Boleh fikir sendiri kot?

Haa..cuba periksa entri masing-masing.

P/S: Kalau lah menaip thesis seperti ini...perghh! Seminggu siap!



3 comments:

IK Tia said...

dah selalu sangat terjadi.

athirah hassin said...

Dulu rasa cmtu tp skanh igt nak smbng blogging blk

farhana jafri said...

sama lah. Banyak kali jadi macamtu sudahnya delete terus. Kadang tu save as draft tapi terdelete bila idea dah hilang

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.