Dah Taip, Tapi...

September 27, 2016

Saya dah taip sampai habis.

Tapi saya padam balik.

Macam tak relevan untuk publish. Not for now.

Pernah tak selama jadi blogger, uols alami benda macam ni? Saya baru je alami untuk kali ke berapa tadi. Tapi sebelum-sebelum ni, saya banyak save as draft je kalau rasa tak patut publish. Tapi tadi, saya terpadam terus pulak. Patutnya save untuk entri akan datang. Err.

Tak pe lah, tak penting pun.

Jadi blogger ni (walaupun dah pencen dan tak berapa nak update, kadang-kadang entri berterabur), kita kena fikir entri kita tu patut bagi orang baca ke tak. Sebab ape?
  1. Entri tu ada manfaat ke untuk orang lain? Ke loyar buruk aje...
  2. Entri tu dah pernah publish tak sebelum ni? Macam takde topik lain ajee...
  3. Entri tu isi dia sahih ke? Kang, jadi berdosa sebar maklumat palsu di zaman viral ni.
  4. Entri tu akan pulangkan paku buah keras tak? Eheh! Takut taip tak serupa bikin, nanti!
  5. Boleh fikir sendiri kot?

Haa..cuba periksa entri masing-masing.

P/S: Kalau lah menaip thesis seperti ini...perghh! Seminggu siap!

You Might Also Like

3 Comments

  1. Dulu rasa cmtu tp skanh igt nak smbng blogging blk

    ReplyDelete
  2. sama lah. Banyak kali jadi macamtu sudahnya delete terus. Kadang tu save as draft tapi terdelete bila idea dah hilang

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com