Seharian Celebrate Birthday BFF

July 17, 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari Sabtu yang lepas, saya dan kawan-kawan merancang untuk menyambut hari kelahiran salah seorang BFF kami, kak Ila. Birthday dia 14 Julai, sama dengan birthday anak kak Hernee, Ilham Syahmi

Sebelah paginya saya pergi delivery brownies dulu kat customer, dalam pukul 11 pagi, kami pergi tengok movie kat TGV Aeon Bukit Indah. Cerita Korea, The Accidental Detective 2: In Action. Ibah yang ajak tengok sebab ada Lee Kwang Soo katanya. Awal cerita agak lambat juga perjalanannya. Bila Kwang Soo da masuk, baru la hingar bingar panggung tu. Kelakar dengan gelagat si Kwang Soo. Cerita tentang dua orang detektif yang tinggalkan kerja hakiki, kemudian buka agensi penyiasat peribadi. Dalam cerita tu ada satu kes aje, misteri kematian bekas-bekas anak yatim satu pusat penjagaan anak yatim yang sama. Kwang Soo berlakon sebagai hacker dalam cerita ni. Jadi, dia  lah orangnya yang membantu dua watak utama detektif tu menyelesaikan misteri ni. Saya bagi 4/5 bintang.

Tengok la Kwang Soo kat belakang tu...nyampahhhh

Sebelah petang, kami tak biarkan kosong begitu saje. Kami pergi pulak MBO KSL City, tengok cerita Skyscraper. Kami masuk terlambat sikit dalam 10 minit. Laju pulak panggung kat sini tayang cerita. Takde iklan ke ape, kami masuk je da tertinggal babak awal. Huhuhu. Tapi saya kasi cerita ni 5/5 bintang. Cerita konsep saspen, watak utamanya pelakon The Rock, seorang bekas Ketua Pasukan Menyelamat Tebusan FBI dan veteran perang US. Tentang usaha dia menyelamatkan ahli keluarganya yang terperangkap dalam bangunan pencakar langit tertinggi di dunia di China ketika itu. Dalam masa yang sama, dia diperangkap oleh kawan baiknya sendiri atas satu kesalahan jenayah yang melibatkan sindiket insiden bangunan pencakar langit yang sama. Eh, uols pergi je la tengok sendiri ek cerita ni. Saya macam nak repeat gak nanti. Ops!

Maaf The Rock, tauuu tengah kalut memanjat..kami tumpang amek gambar kejap okay!

Sebelah malamnya pulak, kami dinner di Restoran K-Fry, Urban Korean. Kami bergilir solat Maghrib di surau hotel sebab takut baris nak tunggu seatnya panjang. Selesai solat, da dapat tempat duduk. Alhamdulillah. Untuk menu Cheesy Fried Chicken Bumbuk, saya dah booked siap-siap dua set via call. Takut kempunan sebab sebelum ni pernah juga kami sampai, menu ni habis. Menangis dalam hati tak dapat makan ayam keju tarik. Sobsss.

K'Razy Spicy Cheesy Fried Chicken Bumbuk in progress

Kami order Original Cheesy Fried Chicken Bumbuk, K'Razy Spicy Cheesy Fried Chicken Bumbuk, K'Fry Honey Butter Wings dan Rice Balls. Takde sup-sup kali ni sebab semua takut tak habis makan. Hujung-hujung nak habis makan, kami surprisekan kak Ila dengan lagu Happy Birthday oleh crew K-Fry yang hantar Matcha Bingsoo. Hihihi.

Original Cheesy Fried Chicken Bumbuk

K'Fry Honey Butter Wings

Ham & Cheese Rice Balls, kami order juga Anchovies & Tuna Rice Balls

Matcha Green Tea Bingsoo super sedapppp

Muka-muka gembira dapat makan Matcha Green Tea Bingsoo @ K-Fry Urban Korean, Holiday Villa, JB

Over kan yang paling belakang tu -_-

Balik dari K-Fry, sempat pulak singgah karaoke. Aduh. Di luar perancangan. Hahaha!

Alhamdulillah. Selamat hari lahir Kak Ila! Semoga Allah permudahkan segala urusan akak, murahkan rezeki akak, berikan kesihatan yang baik buat akak, tetapkan segala yang baik-baik buat akak di dunia juga akhirat. Ameen ameen. Love you, kak!

You Might Also Like

3 Comments

  1. pehhhh bestnyaaaa!!!
    “maaf the rockk tauu tengah kalut manjat”😂😂😂😂😂😂 cmner lah the rock cakap bahasa melayu ehk 🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  2. meriahnya.. tengok menu kfry tu terus kecur
    Janji Kita

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com