Kalau Da Nampak Tanda-tanda Tu...

May 29, 2012

Sasuke is sick - paperchild by *Lowra33 on deviantART

Kalau da nampak tanda-tanda nak sakit tu...

  • Relax dan tenangkan hati
  • Banyakkan selawat syifa'
  • Minta pada Allah supaya pelihara kesejahteraan diri
  • Tido awal dari biasa
  • Rehat secukupnya
  • Makan ikut masa yang tetap
  • Minum air kosong banyak-banyak
  • Mandi lebih banyak kali dari biasa
  • Makan ubat yang sepatutnya
  • Rehat sebentar dari aktiviti yang akan memudaratkan
  • Cuba ceriakan diri dengan kawan-kawan
  • Senyum dan ketawa tu terapi ^_*
  • Setkan dalam minda, tak lama lagi sihat la tu...

Sekadar memberi pesanan kepada diri sendiri yang da makin kurang imun sejak akhir-akhir ni... Nak amek tips ni untuk kamu-kamu pun boleh juga... ^_^

You Might Also Like

12 Comments

  1. hjaga diri bebaik..skrg musim demam..even kat klinik vet sini pun manyak kucing dan anjing demam..

    Pencarian cik en dan blog-bloglist geng cik en

    Perlu ke kahwin?

    ReplyDelete
  2. huhu peringatan utk akak jugak nie..dah start bersin arini...

    ReplyDelete
  3. hah tau pon

    mencegah lebih baik dr merawat

    ReplyDelete
  4. makan ubat ikut aturan, rehatkan diri, jangan buat kerja2 berat..

    moga cepat sembuh ye.. ;)

    ReplyDelete
  5. jg kesihatan...dan jgn lupa mkn madu gak

    ReplyDelete
  6. aku dah tua Sunnah.. aku faham..
    emo nii.. herrr..

    moga sihat2 selalu ok!

    ReplyDelete
  7. tekak dah start rasa tak selesa ni.kena minum air

    ReplyDelete
  8. bab kena telan ubat paling tak suka =.='

    ReplyDelete
  9. betul betul, nak exam ni, ramai yang sakit. stress agaknya. tips yang baik untuk semua :D

    ReplyDelete
  10. tips yang berguna! suka tips last sekali.

    ReplyDelete
  11. kalau dah ade tanda nak sakit mandi pun jarang2. hikhik.

    ReplyDelete
  12. nice sharing :)

    semoga cepat sembuh kak :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com