Kalau Da Nampak Tanda-tanda Tu... - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Tuesday, May 29, 2012

Kalau Da Nampak Tanda-tanda Tu...

Sasuke is sick - paperchild by *Lowra33 on deviantART

Kalau da nampak tanda-tanda nak sakit tu...

  • Relax dan tenangkan hati
  • Banyakkan selawat syifa'
  • Minta pada Allah supaya pelihara kesejahteraan diri
  • Tido awal dari biasa
  • Rehat secukupnya
  • Makan ikut masa yang tetap
  • Minum air kosong banyak-banyak
  • Mandi lebih banyak kali dari biasa
  • Makan ubat yang sepatutnya
  • Rehat sebentar dari aktiviti yang akan memudaratkan
  • Cuba ceriakan diri dengan kawan-kawan
  • Senyum dan ketawa tu terapi ^_*
  • Setkan dalam minda, tak lama lagi sihat la tu...

Sekadar memberi pesanan kepada diri sendiri yang da makin kurang imun sejak akhir-akhir ni... Nak amek tips ni untuk kamu-kamu pun boleh juga... ^_^

12 comments:

  1. hjaga diri bebaik..skrg musim demam..even kat klinik vet sini pun manyak kucing dan anjing demam..

    Pencarian cik en dan blog-bloglist geng cik en

    Perlu ke kahwin?

    ReplyDelete
  2. huhu peringatan utk akak jugak nie..dah start bersin arini...

    ReplyDelete
  3. hah tau pon

    mencegah lebih baik dr merawat

    ReplyDelete
  4. makan ubat ikut aturan, rehatkan diri, jangan buat kerja2 berat..

    moga cepat sembuh ye.. ;)

    ReplyDelete
  5. jg kesihatan...dan jgn lupa mkn madu gak

    ReplyDelete
  6. aku dah tua Sunnah.. aku faham..
    emo nii.. herrr..

    moga sihat2 selalu ok!

    ReplyDelete
  7. tekak dah start rasa tak selesa ni.kena minum air

    ReplyDelete
  8. bab kena telan ubat paling tak suka =.='

    ReplyDelete
  9. betul betul, nak exam ni, ramai yang sakit. stress agaknya. tips yang baik untuk semua :D

    ReplyDelete
  10. tips yang berguna! suka tips last sekali.

    ReplyDelete
  11. kalau dah ade tanda nak sakit mandi pun jarang2. hikhik.

    ReplyDelete
  12. nice sharing :)

    semoga cepat sembuh kak :)

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad