BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, May 29, 2012

Kalau Da Nampak Tanda-tanda Tu...

Sasuke is sick - paperchild by *Lowra33 on deviantART

Kalau da nampak tanda-tanda nak sakit tu...

  • Relax dan tenangkan hati
  • Banyakkan selawat syifa'
  • Minta pada Allah supaya pelihara kesejahteraan diri
  • Tido awal dari biasa
  • Rehat secukupnya
  • Makan ikut masa yang tetap
  • Minum air kosong banyak-banyak
  • Mandi lebih banyak kali dari biasa
  • Makan ubat yang sepatutnya
  • Rehat sebentar dari aktiviti yang akan memudaratkan
  • Cuba ceriakan diri dengan kawan-kawan
  • Senyum dan ketawa tu terapi ^_*
  • Setkan dalam minda, tak lama lagi sihat la tu...

Sekadar memberi pesanan kepada diri sendiri yang da makin kurang imun sejak akhir-akhir ni... Nak amek tips ni untuk kamu-kamu pun boleh juga... ^_^


12 comments:

eintan nurfuzie said...

hjaga diri bebaik..skrg musim demam..even kat klinik vet sini pun manyak kucing dan anjing demam..

Pencarian cik en dan blog-bloglist geng cik en

Perlu ke kahwin?

aDisH.sHidA said...

huhu peringatan utk akak jugak nie..dah start bersin arini...

Iffah Afeefah said...

hah tau pon

mencegah lebih baik dr merawat

aizamia3 said...

makan ubat ikut aturan, rehatkan diri, jangan buat kerja2 berat..

moga cepat sembuh ye.. ;)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

jg kesihatan...dan jgn lupa mkn madu gak

Tea said...

aku dah tua Sunnah.. aku faham..
emo nii.. herrr..

moga sihat2 selalu ok!

Rozuan Ismail said...

tekak dah start rasa tak selesa ni.kena minum air

kiera'sakura said...

bab kena telan ubat paling tak suka =.='

syarifahsidrus said...

betul betul, nak exam ni, ramai yang sakit. stress agaknya. tips yang baik untuk semua :D

Cik Lia Lomi said...

tips yang berguna! suka tips last sekali.

Noraim said...

kalau dah ade tanda nak sakit mandi pun jarang2. hikhik.

efa nur said...

nice sharing :)

semoga cepat sembuh kak :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.