Wednesday, December 26, 2012

Cari Dengan Mata, Bukan Dengan Mulut!

Senario time nak lunch untuk renungan bersama.

Anak: Mak, nak masak asam pedas la.
Mak: Masak la...
(Anak menuju ke dapur untuk mula memasak)

Beberapa minit kemudian...
Anak: Mak, garam mana?
Mak: Ada kat atas para tuuu... (tanpa perlu ke dapur)
Anak: OK...eh, mak, asam jawa mana?
Mak: Cuba tengok sebelah botol minyak tu...
Anak: Manaaa...botol minyak mana, mak?
(Mak menuju ke dapur...)

Mak: Ni, depan mata ni je haaa...tu la kalau da jarang masuk dapur~
Anak: Ala mak niii...tak nampak la tadi...
Mak: Lenkali cari guna mata, bukan guna mulut~

Sesetengah orang bertanya details, tapi tak mencari details...

Bak kata seorang ibu kepada kawan, cari dengan mata, bukan dengan mulut...!

9 comments:
Write Comments
  1. kalau mak akak pulak kata, cari dengan mata bukan kepala lutut, hehehehe

    ReplyDelete
  2. Selalu geram bila org mls mencari.asik tny dan tanya.. Padahal dpn mata

    ReplyDelete
  3. mama selalu kata cm nie kat kira hihihihi :p

    ReplyDelete
  4. hihihi..kadang selalu gak kene macam ni..malas nk mncari punye pasal..btw..jalan2 sini :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com