Thursday, December 6, 2012

Pembeli Makanan dan Kakak Cashier

Situasi: Sedang membayar harga makanan.
Tempat: Arked Kolej 9, UTM JB.
Masa: Lunch hour.


Kakak cashier: Awak amek master keee...?

Pembeli makanan: (Mengangkat muka sedikit terkejut) Aha... (senyum) Ingat eh?

Kakak cashier: Ingaaat... Da sem ke berapa ni?

Pembeli makanan: Sem last dah ni, insya'Allah...

Kakak cashier: Ooo... Sem ni da tak ramai da yang pakai tudung labuh.

Pembeli makanan: (Terkedu sebentar) Owh... Ye ke?

Kakak cashier: Aha, zaman-zaman awak dulu yang ramai pakai tudung labuh macam ni... (sambil menunjuk ke arah tudung si pembeli makanan)

Pembeli makanan: Haa.. Tu la... (senyum dan minta diri kerana speechless)

14 comments:
Write Comments
  1. akak pun kekadang rindu nak pakai tudung labuh balik... sedih... :(

    ReplyDelete
  2. cashier tu minat yg bertudung labuh kot

    ReplyDelete
  3. kerana dirimu..

    ku berubah kepada y lebih baik. thanks sunah

    ReplyDelete
  4. Tudung ropol2 takde eks?...hehe

    ReplyDelete
  5. akak tengok heliza teringat sunah...ada persamaan antara kalian berdua...

    ReplyDelete
  6. assalam ziarah ;)
    saya tahu komen ni out of topik,
    tapi saya harap sangat tuan/puan blog dapat bantu saya untuk menang iphone 5 kat sini.

    http://puangojes.blogspot.com/2012/12/bantuan-di-perlukan-klik-g1-dan-undi.html

    bantuan tuan/puan blog amat2 saya hargai. terima kasih ya :)

    ReplyDelete
  7. salam,

    ntahlah zmn skrg ni... mcm nak balik zmn dulu2...

    kdg sy heran, kwn2 sy masa kt u dulu, sume ramai yg bertudung labuh, tp skrg bukan tukar tudung lerang besar ke, tp tudung makin kecik, huhuhuhu...

    mg istiqamah :)

    ReplyDelete
  8. rindu nak balik Malaysia tengok golongan2 yang pakai tudung labuh ni. Hehe budak Melayu kat Mesir pun ramai je pakai macam biasa kat Malaysia, bahkan tak pakai tudung pun ada, huhu harap2 diorang dapat berubah :)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum sunah...ada juga yg perasaan kan...mesti akak tu dah lama keje kat situ...:)

    ReplyDelete
  10. tumpang bce cni jgk, jom ke blog sy jgk ye, follo taw
    Tak Mungkin Benar

    ReplyDelete
  11. minoriti akan sentiasa diperhatikan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com