BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, December 6, 2012

Pembeli Makanan dan Kakak Cashier

Situasi: Sedang membayar harga makanan.
Tempat: Arked Kolej 9, UTM JB.
Masa: Lunch hour.


Kakak cashier: Awak amek master keee...?

Pembeli makanan: (Mengangkat muka sedikit terkejut) Aha... (senyum) Ingat eh?

Kakak cashier: Ingaaat... Da sem ke berapa ni?

Pembeli makanan: Sem last dah ni, insya'Allah...

Kakak cashier: Ooo... Sem ni da tak ramai da yang pakai tudung labuh.

Pembeli makanan: (Terkedu sebentar) Owh... Ye ke?

Kakak cashier: Aha, zaman-zaman awak dulu yang ramai pakai tudung labuh macam ni... (sambil menunjuk ke arah tudung si pembeli makanan)

Pembeli makanan: Haa.. Tu la... (senyum dan minta diri kerana speechless)


14 comments:

Rozita said...

akak pun kekadang rindu nak pakai tudung labuh balik... sedih... :(

Anum said...

huhu

Rozuan Ismail said...

cashier tu minat yg bertudung labuh kot

citarasa rinduan said...

kerana dirimu..

ku berubah kepada y lebih baik. thanks sunah

Mat Gebu said...

Tudung ropol2 takde eks?...hehe

Mira Amirudin said...

untuk renungan kita semua...

aDisH.sHidA said...

akak tengok heliza teringat sunah...ada persamaan antara kalian berdua...

Iffah Afeefah said...

bgusla org ingt yu mende baik kan

Puan Gojes said...

assalam ziarah ;)
saya tahu komen ni out of topik,
tapi saya harap sangat tuan/puan blog dapat bantu saya untuk menang iphone 5 kat sini.

http://puangojes.blogspot.com/2012/12/bantuan-di-perlukan-klik-g1-dan-undi.html

bantuan tuan/puan blog amat2 saya hargai. terima kasih ya :)

Areef Ibn Naim said...

salam,

ntahlah zmn skrg ni... mcm nak balik zmn dulu2...

kdg sy heran, kwn2 sy masa kt u dulu, sume ramai yg bertudung labuh, tp skrg bukan tukar tudung lerang besar ke, tp tudung makin kecik, huhuhuhu...

mg istiqamah :)

Zida said...

rindu nak balik Malaysia tengok golongan2 yang pakai tudung labuh ni. Hehe budak Melayu kat Mesir pun ramai je pakai macam biasa kat Malaysia, bahkan tak pakai tudung pun ada, huhu harap2 diorang dapat berubah :)

Mas Zull said...

assalamualaikum sunah...ada juga yg perasaan kan...mesti akak tu dah lama keje kat situ...:)

Inspektor Azim said...

tumpang bce cni jgk, jom ke blog sy jgk ye, follo taw
Tak Mungkin Benar

ahsfantasy24 said...

minoriti akan sentiasa diperhatikan..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.