Pembeli Makanan dan Kakak Cashier

December 06, 2012

Situasi: Sedang membayar harga makanan.
Tempat: Arked Kolej 9, UTM JB.
Masa: Lunch hour.


Kakak cashier: Awak amek master keee...?

Pembeli makanan: (Mengangkat muka sedikit terkejut) Aha... (senyum) Ingat eh?

Kakak cashier: Ingaaat... Da sem ke berapa ni?

Pembeli makanan: Sem last dah ni, insya'Allah...

Kakak cashier: Ooo... Sem ni da tak ramai da yang pakai tudung labuh.

Pembeli makanan: (Terkedu sebentar) Owh... Ye ke?

Kakak cashier: Aha, zaman-zaman awak dulu yang ramai pakai tudung labuh macam ni... (sambil menunjuk ke arah tudung si pembeli makanan)

Pembeli makanan: Haa.. Tu la... (senyum dan minta diri kerana speechless)

You Might Also Like

14 Comments

  1. akak pun kekadang rindu nak pakai tudung labuh balik... sedih... :(

    ReplyDelete
  2. cashier tu minat yg bertudung labuh kot

    ReplyDelete
  3. kerana dirimu..

    ku berubah kepada y lebih baik. thanks sunah

    ReplyDelete
  4. Tudung ropol2 takde eks?...hehe

    ReplyDelete
  5. akak tengok heliza teringat sunah...ada persamaan antara kalian berdua...

    ReplyDelete
  6. assalam ziarah ;)
    saya tahu komen ni out of topik,
    tapi saya harap sangat tuan/puan blog dapat bantu saya untuk menang iphone 5 kat sini.

    http://puangojes.blogspot.com/2012/12/bantuan-di-perlukan-klik-g1-dan-undi.html

    bantuan tuan/puan blog amat2 saya hargai. terima kasih ya :)

    ReplyDelete
  7. salam,

    ntahlah zmn skrg ni... mcm nak balik zmn dulu2...

    kdg sy heran, kwn2 sy masa kt u dulu, sume ramai yg bertudung labuh, tp skrg bukan tukar tudung lerang besar ke, tp tudung makin kecik, huhuhuhu...

    mg istiqamah :)

    ReplyDelete
  8. rindu nak balik Malaysia tengok golongan2 yang pakai tudung labuh ni. Hehe budak Melayu kat Mesir pun ramai je pakai macam biasa kat Malaysia, bahkan tak pakai tudung pun ada, huhu harap2 diorang dapat berubah :)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum sunah...ada juga yg perasaan kan...mesti akak tu dah lama keje kat situ...:)

    ReplyDelete
  10. tumpang bce cni jgk, jom ke blog sy jgk ye, follo taw
    Tak Mungkin Benar

    ReplyDelete
  11. minoriti akan sentiasa diperhatikan..

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com