Kenapa Awak Nakal Sangat?


Mulan semakin hari semakin nakal. Sangat-sangat hyperaktif. Kadang sampai sangat lelah dan penat mengejar Mulan ke sana-sini. Semakin dikejar, semakin dia melarikan diri. Kalau main dengan Mulan, dia suka nak aim tangan dengan kaki kita. Maka, bersedialah untuk dicakar satu badan. Lengan dan kaki ni pun da penuh berbirat, luka kat sana-sini sebab Mulan yang nakal ni. =.=


Kadang-kadang dia panjat ampaian, main atas ampaian sampai tak reti nak turun balik. =.=


Kadang-kadang dia kacau kita baca buku, datang main masa kita nak siapkan kerja-kerja kat meja study. =.=


Kadang-kadang Mulan main minyak wangi sampai tertidur. =.=

Dia suka menyelongkar barang-barang yang ada kat atas meja study. Terutama meja housemate yang penuh dengan perkakas yang sukar dikenal-pasti. Sampai berterabur semua benda. Nak marah, pukul semua, bukan dia faham. Takde maknanya, tak makan dek pukul lah! =.=

Sekarang ni Mulan da berani keluar rumah. Tapi dia tak gi jauh sangat, setakat kat depan pintu tu je. Nakalnya Mulan berlari & melompat ke sana-sini sampai kadang-kadang, kita rasa nak suruh dia tidur. Bila dia da tidur, rasa aman dunia. Muahaha~ Tapi bila dia tidur, kita rasa rindu pulak nak main dengan dia, kacau dia tidur pulak!!! *balas dendam* Hahaha~

Tapi tapi tapi~~~ Kalau kita kacau dia tidur, habis lah... Dia gigit semua tangan, cakar lengan sampai luka berdarah-darah. Erm... Walaupun da berbirat berparut semua luka ni, tetap gak sayang Mulan~ Heee... :')

16 comments:

  1. Ai xpahamla

    even ia melukakn kite pon kite ttp syg

    itulah keajaiban perasaan ni

    ReplyDelete
  2. bestnye ada kucing! kat area umah sewa zuan ni, semua kucing dia pemalu.nmpk orng trus lari..huhu

    ReplyDelete
  3. alaaa...tengok gambar tu semua makin lah rindu si meow dekat rumah sana. manjenyeeee meowwww dia:) dah la comel:) geram tengok:))

    ReplyDelete
  4. huh.. kejutan budaya beul mulan ni.. nakal bebebor.. ni mesti pengaruh tv or rakan sebaya la ni.. ke pengaruh tuan dia..? haha.. ;-p

    ReplyDelete
  5. pangai mulan tue comel la...hihihihi

    ReplyDelete
  6. hehehehe

    nak buat canne
    buah ati kak sunah
    hiihihi

    ReplyDelete
  7. Bila nak kasi kite sekow.. haha

    ReplyDelete
  8. Mulan ni mengadalah...
    nak main minyak wangi siap..
    nak lawan tuan dia punya wangi lettew.. hahaha

    ReplyDelete
  9. aii nakalny si mulan nieh.siap rh die kalo dpt.hohoo~

    ReplyDelete
  10. alahai mulan nie...nakal2 pun tuan nya sayang kan....


    cici camne?

    ReplyDelete
  11. wah, comelnya kucing kak sunah.. :) walaupun nak marah bila dia cakar, tp mesti sygkan..

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum sunah....geram nyer die comel sgt2...:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.