BLOG ENCIK SUAMI

Monday, April 30, 2012

Kenapa Awak Nakal Sangat?


Mulan semakin hari semakin nakal. Sangat-sangat hyperaktif. Kadang sampai sangat lelah dan penat mengejar Mulan ke sana-sini. Semakin dikejar, semakin dia melarikan diri. Kalau main dengan Mulan, dia suka nak aim tangan dengan kaki kita. Maka, bersedialah untuk dicakar satu badan. Lengan dan kaki ni pun da penuh berbirat, luka kat sana-sini sebab Mulan yang nakal ni. =.=


Kadang-kadang dia panjat ampaian, main atas ampaian sampai tak reti nak turun balik. =.=


Kadang-kadang dia kacau kita baca buku, datang main masa kita nak siapkan kerja-kerja kat meja study. =.=


Kadang-kadang Mulan main minyak wangi sampai tertidur. =.=

Dia suka menyelongkar barang-barang yang ada kat atas meja study. Terutama meja housemate yang penuh dengan perkakas yang sukar dikenal-pasti. Sampai berterabur semua benda. Nak marah, pukul semua, bukan dia faham. Takde maknanya, tak makan dek pukul lah! =.=

Sekarang ni Mulan da berani keluar rumah. Tapi dia tak gi jauh sangat, setakat kat depan pintu tu je. Nakalnya Mulan berlari & melompat ke sana-sini sampai kadang-kadang, kita rasa nak suruh dia tidur. Bila dia da tidur, rasa aman dunia. Muahaha~ Tapi bila dia tidur, kita rasa rindu pulak nak main dengan dia, kacau dia tidur pulak!!! *balas dendam* Hahaha~

Tapi tapi tapi~~~ Kalau kita kacau dia tidur, habis lah... Dia gigit semua tangan, cakar lengan sampai luka berdarah-darah. Erm... Walaupun da berbirat berparut semua luka ni, tetap gak sayang Mulan~ Heee... :')


16 comments:

Iffah Afeefah said...

Ai xpahamla

even ia melukakn kite pon kite ttp syg

itulah keajaiban perasaan ni

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bestnye ada kucing! kat area umah sewa zuan ni, semua kucing dia pemalu.nmpk orng trus lari..huhu

laskar pelangi said...

alaaa...tengok gambar tu semua makin lah rindu si meow dekat rumah sana. manjenyeeee meowwww dia:) dah la comel:) geram tengok:))

Rozuan Ismail said...

nakal nak manja2 le tuh.huhu

Cik Asma BLuppy said...

hai mulan....
comelnye!

Solihin Zubir said...

huh.. kejutan budaya beul mulan ni.. nakal bebebor.. ni mesti pengaruh tv or rakan sebaya la ni.. ke pengaruh tuan dia..? haha.. ;-p

kiera'sakura said...

pangai mulan tue comel la...hihihihi

aimie amalina said...

hehehehe

nak buat canne
buah ati kak sunah
hiihihi

hafiz hafizol said...

Bila nak kasi kite sekow.. haha

Cik Pulau said...

Mulan ni mengadalah...
nak main minyak wangi siap..
nak lawan tuan dia punya wangi lettew.. hahaha

Novelgurl said...

aii nakalny si mulan nieh.siap rh die kalo dpt.hohoo~

aDisH.sHidA said...

alahai mulan nie...nakal2 pun tuan nya sayang kan....


cici camne?

Akulah.com said...

kiutnye kucing nie...

FasiHaH SupiaN said...

auwww comelnyaa bersihnya diaa

محمد رازيق said...

wah, comelnya kucing kak sunah.. :) walaupun nak marah bila dia cakar, tp mesti sygkan..

maszull said...

assalamualaikum sunah....geram nyer die comel sgt2...:)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.