Wednesday, March 27, 2013

Tak Terurus Sudah

Tak terurus.

Itu agaknya yang paling sesuai untuk menggambarkan keadaan sekarang ni. Sejak akhir-akhir ni dalam satu dua minggu ni.

Mungkin sebab tengah bertungkus lumus menyiapkan thesis sampai ni nak masuk 5th draft sebab nak submit dalam minggu ni jugak, semua benda lain jadi tertolak ke tepi. Kadang-kadang berjaga juga sampai dua pagi nak edit benda yang detail macam space dan titik noktah je pun. Dan kerap kali masa tidur terganggu sedikit akhir-akhir ni sampai bangun pagi pun da tak macam selalu.

Makan pun jadi malas. Sampai kan bila dah lapar dan rasa lemah sangat baru lah sedar diri, rupanya tak jamah nasi dua hari. Sampai lah mak yang telefon setiap hari pun cakap, "nanti kurus baru tahu."

(Mak, badan saya da naik!!! Cukup-cukup sudah!)

Bila masa dah tak cukup untuk semua benda, memang banyak lah yang tak terurus. Sedangkan masa untuk baking buat tempahan pun terpaksa ditolak sebab nak rehat cukup setelah beberapa hari tak cukup rehat. Tapi dengan syarat, kena bangun awal-awal pagi untuk buat tempahan yang ditunda tu. Dan blog pun dah terbiar sebab tak sempat nak update ape-ape. Cerita Terengganu pun terpaksa disenyapkan je.

Kadang-kadang jugak jadi moody. Cepat je mood naik turun dalam masa-masa macam ni ek?

Rasa sedih sangat-sangat. Tapi cepat-cepat cakap kat diri sendiri, tak ape, kejap je ni. Tak lama lagi semua akan kembali normal. Sikitttt lagi!


P/S: Dan maaf, pada mereka-mereka yang terkena tempias dengan ketakterurusan ini.

7 comments:
Write Comments
  1. biaselah tu demam tesis.semua benda lain tolak ke tepi

    ReplyDelete
  2. Takpe la dik, lepas ni bila rihat panjang boleh la settle semua yg tak terurus tu

    ReplyDelete
  3. Sabar la ye kak sunah.. beusaha...

    ReplyDelete
  4. dun worry sis....sikit je..kejap je..

    ReplyDelete
  5. Moga dapat wat THESIS yg terrbaik punya...gred A...:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com