BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, April 4, 2013

Merah-merah Delima


Putih-putih melati,
Merah-merah delima~~~
Siapa yang baik hati,
Pasti ku terima~~~

Delima warna dia merah.

Pagi tadi, teringin nak rasa jus delima yang junior bawak ke rumah semalam. Botol kaca jus tu belum terbukak lagi penutup dia. Masih suci murni gituuu. So, bersemangat lah kan memulas penutup botol tu.

Pulas punya pulas, akhirnya terbukak jugak. Then nampak ade cecair merah sikit-sikit kat penutup botol tu.

"Terkeluar sikit agaknya jus dia masa duk pulas tadi," kata saya dalam hati.

Tapi tiba-tiba mata ternampak garis-garis halus dekat jari telunjuk. Cuit sikit, gulppp. Terkuak dan berdarah. Erk! Rupanya terhiris penutup botol jus delima tu. Haigoo. Bahayanya. Gi basuh cepat-cepat.

Ingatkan dah ok. Bila on the way balik dari vet lepas hantar Mulan, baru rasa pedih dan berdenyut-denyut kat merata tapak dan jari tangan kanan. Belek punya belek, ya Allah, banyaknya luka. Tak sangka lak sampai sebanyak ni.

Maka, kita gunakan hansaplast yang jenis transparent untuk menutup luka dari terkena air, ok?

Kenapa guna hansaplast jenis ni?

Sebab...

Sebab...

Sebab...

Yang jenis kartun comel-comel tu takde kat 7E tadi. =.="


12 comments:

aDisH.sHidA said...

mesti pedih kan..akak ada jugak terkena mcm tu kita tak sedar terluka halus...tetiba je rasa pedih...

sedap x jus delima tu, tak pernah minum lagi jus delima

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

ni dah tahap cedera parah ni, Sunah

kiera'sakura said...

ayok tatau lepas nie akak jadi drakula

*dah hisap darah tue :p

luqman zakaria said...

byk jugak tuh...smpai 3..hehe

AyueJean AJ said...

Tajamnya botol tu...

diana said...

awat tak pakai pembuka botol tu.?hati2 la lain kali..

Lydia Miza said...

Haila sunahhhhhhh
Hati2 len kali dik. Byk lak luka tu

Amanina said...

aduhh mesti pedih

Rozuan Ismail said...

take care

Iffah Afeefah said...

erk nak y kartun2 je

erm ermm takziah kat tngn yu tu

Siti Asiah said...

cianye dia, mesti pedihkan...leh minum tak jus delima tu?

Mrs. Abi said...

alololo tomei2...pas awin baca entry ni beberapa hari lepas, baca dlm stengah jam je, terus tangan awin pun kena jugak... huhuhuhu

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.