BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, December 27, 2011

Yang Putus Bersambung Kembali

Patah tumbuh hilang berganti. Erk!

Yang ni terputus, sebab patah. Patah dua je. *Tak sampai seribu lagi ni Sha.. :p*

Urmmm. Bila da terputus, rasa sedih sangat. Ye lah, ada banyak kenangan. Pestime kot. Miss J mungkin nampak muka kelat saya bila da putus tu. Huhuhu. Terpaksa cari lain sebagai pengganti.

Hari ni terkenang lagi. Gi la belek-belek. Masa belek-belek tu, fikir-fikir sekali, macam mana nak bagi sambung balik. Takmo la cari lain. Then tiba-tiba moncol dalam kepala otak ni kalo ada benda bulat cam cincin tu mesti leh sambung. Ehhh!

Alhamdulillah, tetiba nampak ring keychain Sarawak Borneo tu. So, try la sambungkan semula tali beg laptop yang dapat masa conference kat Kota Kinabalu hari tu. Tali je putus, yang belah lain masih elok lagi. Meh nak kongsi cane eks~ Mana la tau ada yang tali beg dia terputus jugak, tapi sayang dan takmo beli baru~~~


Mula-mula, masukkan ring keychain tu ke dalam bahagian tali yang lekat dengan beg. Kalo nak letak ring je, takmo keychain tu ade, buang la keychainnye. Tapi saya biarkan je. Hahaha~


Lepas tu, masukkan bahagian tali yang satu lagi (bahagian bawah) ke dalam ring keychain macam dalam gambar tu.


Untuk pastikan tali tu tak terkeluar balik, pin dengan kerongsang berbentuk S untuk Sakura, hahaha~ Ala... Bentuk lain pun boleh~~~ Bunga ke, hati ke, kuceng ke~~~ Kalau nak letak badge button Eqbalzack tu pun boleh gak kannnn!!! Besar la tapi! :p


Haaa... Tu konon-konon Reremy tengah ajar Bebi Froggy cara-cara nak sambung tali beg yang terputus. Dah siap, jadi la macam dalam gambar tu. Nampak kan, sebelah sana punya tali beg masih ok lagi. Kalo putus gak nanti nak buat sebelah lagi. Hahaha!


*Sila jangan gelak, okehhh! Saya tak mampu nak patahkan hati untuk beli baru~ Lalala~*


18 comments:

aDisH.sHidA said...

kreatif.....

aimie amalina said...

heheehe
kalau kretip tu,,kat mne2 pon bole smbung ye kak
heheheeh

ni x patah, berjaya diganti dgn cr sendiri
kiki

mas saari said...

kreatiflah sunah ni...jimat duit, tak perlu beli baru!

JIJI YU said...

geliga jgk engko ek

Iffah Afeefah said...

Mne dtg remy tu

erk y yu bg tu tatau mne pgi. Adekah ilang xbgnti?

Citarasa Rinduan said...

bila baca entry nie kak tau.. sunah setia pada yang satu

nuruashia ♥ said...

hek9!~ kak limah da lme xsinggah sini,,sys sehat ke??

Munnafendy said...

ada sentimental value kot beg tu =)

hyazz said...

kretip ma

fRaMe+LenSeS said...

hihihi, Nadh pn sama, dua dua blah plak tu. hihihi

deen azmee said...

kreatif.. kreatif.. hehehe..

Mat Gebu said...

waaaa bijaknya reremy...hari ni reruam bz gilerrr..sampai sakit dah kaki..huhu..

FasiHaH SupiaN said...

auww so kreatif and suwittt

kiera'sakura said...

waaaa kretip!!!

maszull said...

assalamualaikum sunah...idea yg sgt2 bagus n boleh digunakan pada sesiapa yg ada masalah begini...:)

Suhaili Sarif said...

s utk suhaili pun boley ~ :p


brilliant!!! nape la x penah tepikir...

logorithm said...

Sambung ngan kerongsang? Ok lah untuk sememtara. Tapi kalau beban beg berat sangat, tercabut jugak nih...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Nombor plat kereta yang cool tapi HARAAAAAAM!

[U] Merry Christmas 2011

[U] Makan taik

Cik Pulau said...

pandainya... tapi pandai ke reremy tu ajar bebi froggy..
hahahaha

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.