Tuesday, December 27, 2011

Yang Putus Bersambung Kembali

Patah tumbuh hilang berganti. Erk!

Yang ni terputus, sebab patah. Patah dua je. *Tak sampai seribu lagi ni Sha.. :p*

Urmmm. Bila da terputus, rasa sedih sangat. Ye lah, ada banyak kenangan. Pestime kot. Miss J mungkin nampak muka kelat saya bila da putus tu. Huhuhu. Terpaksa cari lain sebagai pengganti.

Hari ni terkenang lagi. Gi la belek-belek. Masa belek-belek tu, fikir-fikir sekali, macam mana nak bagi sambung balik. Takmo la cari lain. Then tiba-tiba moncol dalam kepala otak ni kalo ada benda bulat cam cincin tu mesti leh sambung. Ehhh!

Alhamdulillah, tetiba nampak ring keychain Sarawak Borneo tu. So, try la sambungkan semula tali beg laptop yang dapat masa conference kat Kota Kinabalu hari tu. Tali je putus, yang belah lain masih elok lagi. Meh nak kongsi cane eks~ Mana la tau ada yang tali beg dia terputus jugak, tapi sayang dan takmo beli baru~~~


Mula-mula, masukkan ring keychain tu ke dalam bahagian tali yang lekat dengan beg. Kalo nak letak ring je, takmo keychain tu ade, buang la keychainnye. Tapi saya biarkan je. Hahaha~


Lepas tu, masukkan bahagian tali yang satu lagi (bahagian bawah) ke dalam ring keychain macam dalam gambar tu.


Untuk pastikan tali tu tak terkeluar balik, pin dengan kerongsang berbentuk S untuk Sakura, hahaha~ Ala... Bentuk lain pun boleh~~~ Bunga ke, hati ke, kuceng ke~~~ Kalau nak letak badge button Eqbalzack tu pun boleh gak kannnn!!! Besar la tapi! :p


Haaa... Tu konon-konon Reremy tengah ajar Bebi Froggy cara-cara nak sambung tali beg yang terputus. Dah siap, jadi la macam dalam gambar tu. Nampak kan, sebelah sana punya tali beg masih ok lagi. Kalo putus gak nanti nak buat sebelah lagi. Hahaha!


*Sila jangan gelak, okehhh! Saya tak mampu nak patahkan hati untuk beli baru~ Lalala~*

18 comments:
Write Comments
  1. heheehe
    kalau kretip tu,,kat mne2 pon bole smbung ye kak
    heheheeh

    ni x patah, berjaya diganti dgn cr sendiri
    kiki

    ReplyDelete
  2. kreatiflah sunah ni...jimat duit, tak perlu beli baru!

    ReplyDelete
  3. Mne dtg remy tu

    erk y yu bg tu tatau mne pgi. Adekah ilang xbgnti?

    ReplyDelete
  4. bila baca entry nie kak tau.. sunah setia pada yang satu

    ReplyDelete
  5. hek9!~ kak limah da lme xsinggah sini,,sys sehat ke??

    ReplyDelete
  6. ada sentimental value kot beg tu =)

    ReplyDelete
  7. hihihi, Nadh pn sama, dua dua blah plak tu. hihihi

    ReplyDelete
  8. waaaa bijaknya reremy...hari ni reruam bz gilerrr..sampai sakit dah kaki..huhu..

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum sunah...idea yg sgt2 bagus n boleh digunakan pada sesiapa yg ada masalah begini...:)

    ReplyDelete
  10. s utk suhaili pun boley ~ :p


    brilliant!!! nape la x penah tepikir...

    ReplyDelete
  11. Sambung ngan kerongsang? Ok lah untuk sememtara. Tapi kalau beban beg berat sangat, tercabut jugak nih...


    Terbaru dari Logokoko:

    [U] Nombor plat kereta yang cool tapi HARAAAAAAM!

    [U] Merry Christmas 2011

    [U] Makan taik

    ReplyDelete
  12. pandainya... tapi pandai ke reremy tu ajar bebi froggy..
    hahahaha

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com