BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, February 24, 2013

Ada Ehem-ehem Tak?

Malam tadi.

Saya sedang mengemaskini inbox henset. Membuang mesej-mesej lama. Buka satu-satu dan delete satu-satu. Tak ada option 'tick', 'select all', atau 'mark' dan 'unmark'. Yang ada cuma 'delete all'. Tak mahulah 'delete all' sebab ada mesej-mesej yang penting seperti alamat rumah dalam tu.

Masa tengah buang mesej-mesej tu lah salah seorang anak sepupu datang baring kat sebelah. Dia melihat saya mendelete satu-satu mesej tersebut. Hairan mungkin.

Dia: Nape delete mesej?

Saya: Nanti memori inbox tak cukup.

Dia: Ape maksud tu?

Saya: Nanti kalo mesej lain nak masuk, takde ruang sebab da penuh.

Dia: Hoh? Nape jadi penuh pulak.

Saya: Ni henset murah ajeeeee.

Diam.

Dia: Ada ehem-ehem tak?

Bingung. Kenapa budak kecik macam dia ni tanya benda macam tu pulak. =.="

Dia: Ada ehem-ehem takkkk???

Saya: Ehem-ehem tu ape...?

Dia: Aik, takkan tak tahu?

Saya: Ntah, tak tahu pun.

Dia: Ehem-ehem tuuuu pakweee! Hurmmmmm. Kalau ada ehem-ehem, boleh mintak macam-macam.

Mula dahhhh.

Dia: Cakap aje, nak henset baru! Nanti dia kata, boleh, boleh! Nak iPad! Ok, boleh! Ermmm...nak rumah baru. Boleh! Semuaaaaa boleh kalau ada ehem-ehem tau!

Saya: ...

Hamboi bebudak sekarang ni.


6 comments:

nini said...

hahahaha...tak sampai hati nak mintak kat ehem2....sebab dah tahu ehem2 tara mana je kan...hehe

Mrs. Abi said...

ehem2!!! oooooo ehem2.... nak ipad.... hahahahaaha... ber ehem2 pulakkkk

nabila azmi said...

ehhehe..kalu dpt ehem2 kayo xpele..hahaha..

Nini Mohd said...

ahahaa~
ehem ehem.
sampai mintak rumah pun boleh dapat ea. ;D

http://ninimohd.blogspot.com

onie said...

ingat senang ke?hehe

kiera'sakura said...

amboiiiii dia. kalau dia akak sunah dia ada ehem2 kang akak sunah xmintak, dia pulak yang mintak hehehehe

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.