Ada Ehem-ehem Tak?

Malam tadi.

Saya sedang mengemaskini inbox henset. Membuang mesej-mesej lama. Buka satu-satu dan delete satu-satu. Tak ada option 'tick', 'select all', atau 'mark' dan 'unmark'. Yang ada cuma 'delete all'. Tak mahulah 'delete all' sebab ada mesej-mesej yang penting seperti alamat rumah dalam tu.

Masa tengah buang mesej-mesej tu lah salah seorang anak sepupu datang baring kat sebelah. Dia melihat saya mendelete satu-satu mesej tersebut. Hairan mungkin.

Dia: Nape delete mesej?

Saya: Nanti memori inbox tak cukup.

Dia: Ape maksud tu?

Saya: Nanti kalo mesej lain nak masuk, takde ruang sebab da penuh.

Dia: Hoh? Nape jadi penuh pulak.

Saya: Ni henset murah ajeeeee.

Diam.

Dia: Ada ehem-ehem tak?

Bingung. Kenapa budak kecik macam dia ni tanya benda macam tu pulak. =.="

Dia: Ada ehem-ehem takkkk???

Saya: Ehem-ehem tu ape...?

Dia: Aik, takkan tak tahu?

Saya: Ntah, tak tahu pun.

Dia: Ehem-ehem tuuuu pakweee! Hurmmmmm. Kalau ada ehem-ehem, boleh mintak macam-macam.

Mula dahhhh.

Dia: Cakap aje, nak henset baru! Nanti dia kata, boleh, boleh! Nak iPad! Ok, boleh! Ermmm...nak rumah baru. Boleh! Semuaaaaa boleh kalau ada ehem-ehem tau!

Saya: ...

Hamboi bebudak sekarang ni.

6 comments:

  1. hahahaha...tak sampai hati nak mintak kat ehem2....sebab dah tahu ehem2 tara mana je kan...hehe

    ReplyDelete
  2. ehem2!!! oooooo ehem2.... nak ipad.... hahahahaaha... ber ehem2 pulakkkk

    ReplyDelete
  3. ehhehe..kalu dpt ehem2 kayo xpele..hahaha..

    ReplyDelete
  4. ahahaa~
    ehem ehem.
    sampai mintak rumah pun boleh dapat ea. ;D

    http://ninimohd.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. amboiiiii dia. kalau dia akak sunah dia ada ehem2 kang akak sunah xmintak, dia pulak yang mintak hehehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.