BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, February 16, 2013

Cincin Steel Saiz 8

Dah lama tak sibuk di hujung minggu.

Dan akhirnya hujung minggu kali ni sibuk dengan aktiviti yang dirindu-rindui. Pagi tadi cetak flyers yang nak difotostat. Lepas Zohor, terus bersiap-siap nak keluar ke kedai fotostat. Alhamdulillah kejap je da siap fotostat 50 keping flyers 4 dalam 1. Maksudnya ade 4 flyers la dalam satu kertas A4 tuuuu. Hoho. So ada 200 keping flyers nak diedar dalam seminggu depan. Flyers ape? Ni haa.


Sape-sape area Taman Universiti, Skudai yang berminat nak join tu, moh le ye! Eh, sempat pulak kan promote. Ofkosss! Hehehe.

Lepas siap fotostat tu, pergi la AEON kejap. Ingat nak cari cincin steel yang memurah. Ade satu kedai aksesori wanita kat tingkat atas AEON tu, yang dekat dengan MPH. Masuk situ, confirm murah-murah. So, try la satu demi satu demi satu demi satu. Alamak, takde saiz kecik lagi ke? Besar dan longgar-longgar semua. Sedih.

Keluar kedai tu, gi masuk AEON. Kan ada bahagian aksesori wanita jugak dalam AEON. Nampak lah jugak cincin-cincin kat situ. Tengok macam jenis rega mahal-mahal je. Padahal nak cari steel ring je. Sedih lagi. So, gerak nak turun bawah. Nak cari kedai lain. Tak jumpa apa yang dicari.

Tapi masa dah nak sampai kaunter Customer Service, tiba-tiba nampak susunan cincin steel yang banyaknyooo. Auntie India kat situ promote la cincin-cincin tu. Tahan lama la, tak rosak kena air la, macam-macam dia cakap. Saya cakap, saiz kecik ade tak? Sebab tengok macam besar-besar semuanya. Then dia pun alihkan kotak cincin bahagian atas. Ooo, bawah tu ade lagi rupanya. Hikhik.

Saya pun try.

"Tebalnya cincin ni, auntie." =.="

"Nak yang nipis ke? Ni macam ni, kecik tak nak?"

Bersungguh auntie tu bagi try cincin saiz 8. Akhirnya ada satu cincin yang ok sikit, sebab bukan nak pakai sangat pun sebenornye. Bila pegang cincin tu, mata tengok-tengok lagi yang lain. Duk jeling cincin-cincin lain pulak.

"Tinggggg!"

Amek kau, jatuh cincin saiz 8 dalam tangan tu macam bunyi cincin jatuh dalam MV Wedding Dress - Tae Yang tu haaa. Ok, tipu! Takde bunyi pun sebab jatuh atas kaki sendiri. Panik saya dan auntie tu dibuatnya. Dengan customer kasut lak duk antara tempat cincin tu. Jenuh kami selak-selak penutup meja nak carik cincin tu. Tak jumpa. Staff lain pun tolong masuk bawah meja nak carik.

"Takde la auntie."

"Tak jumpa?"

"Bukan tak jumpa, memang takde!"

Resah. Memang resah hati saya masa tu. Dengan emosi yang tak berapa nak stabil. Ke mana pulak lah cincin ni pergi, padahal rasa dah jatuh atas kaki tadi. Auntie tu suruh pilih yang lain, takpe cincin tu jatuh. Saya masih nak carik cincin tu. Tak puas hati sebab tak jumpa. Tambah rasa sedih jugak sebab, entah. Kepala da fikir macam-macam. Jenuh selak meja sebelah kot la masuk bawah tu kan. Then akhirnya, customer kasut tu tarik troli dia.

Mata saya nampak cincin tu.

Elok je terletak bawah troli dia.

Auntie tu pun amik dan bagi kat saya.

"Rezeki awak ni, jatuh, hilang, jumpa semula."

Allahu...


5 comments:

NadiRah said...

nak cincin kak!!! :P

nini said...

wah macam murah je suploh hengget blajaq kek

azfar abdullah said...

Owh, size 8 rupanya ;)

aDisH.sHidA said...

qoute auntie tu..amat mendalam maksudnya..

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

ada maksud tersirat disebalik kata2 auntie tu. Hmm, kalau size 8 pn dah kemain susah, naz yg guna size 6 ni lagi la susah kan? naz cari cincin steel jgk..tapi haritu dh beli, kt times square kl, almost 2 thn tersarung kt jari, still cam baru. tahan. puas hati :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.