BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, March 12, 2013

Susah Juga Bila Dah Bertambah Berat

Susah juga ya.

Dulu, bukan main lagi nak tambah berat badan. Risau sangat sebab memang tak cukup BMI. Apatah lagi bila orang duk perli dan sindir sambil ejek-ejek sebab severely underweight. Sape lah yang tak terasa hati bila benda yang sama duk dikata oleh orang-orang yang berbeza.

Sama okay situasi dengan orang yang overweight.

Maka, dengan sebab itulah, lalu berusaha untuk tambah berat badan. Nak bagi ideal dan sihat. Entah macam mana lah tak tahu, dalam tak sampai setahun, jujurnya kalau orang tanya berat badan saya sekarang, saya gitau dah bertambah 10 kg.

Ini seriussss~~~

Bila dah bertambah ni, ada pulak lah orang cakap "eh, muka kenapa da bulat?", "pipi da macam pipi ikan emas", dan macam-macam lagi. Tapi tak ramai la cakap camtu. Ramainya yang tumpang gembira sebab saya dah nampak lebih berisi, dah sihat diorang kata. Alhamdulillah.

Tak kurang juga yang kata, hati bahagia ye? Sebab tu berat naik!

Ye ke?


P/S: Dalam itu, tetap ada kerisauan dengan berat yang naik mendadak. Baju tak muat!


6 comments:

AyueJean AJ said...

AJ pun underweight....
Memang susah sangat berat nak naik...
Tapi jangan fikir sangat..
Nanti kita yang runsing... =D

Ahsfantasy Ryu said...

Eloknya sedang-sedang sahaja,
Gemuk atau kurus, tetap juga cantik :)

combi said...

nak berisi jgk..ble laaa dapt..huk huk

shida said...

ha3..
yg pnting x obesiti ok..:)
~~

D Yatie said...

kmk pn sblm tok gago mok increase weight.. skli tok.. hahahaha.. almost 20kg nait.. T_T

kiera'sakura said...

hihihihi sebab tue kira tak berusaha sgt tambahkan berat badan takut nanti bila dah berlebih risau pulak heeee

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.