BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, November 17, 2011

Kalau Macam Ni Lah Hidup Saya Nanti...

Time is running out by ~SandracPhotos on deviantART

Bangun subuh, solat, bersiap-siap, sarapan, bukak laptop kalau sempat, gi kampus, buat keje kat kampus (untuk masa ni, internet memang dijauhi sebab takde coverage dalam dewan...so, assume macam buat keje betul-betul tanpa berinternet langsung), makan tengahari, solat, sambung keje lagi sampai petang, solat, balik rumah.

Masak kalo sempat, makan kalo sempat, mandi (kalo sempat konon), solat, mengaji, gi meeting (kalo de meeting), balik meeting, penat, tido.

Esoknya...

Bangun subuh, solat, bersiap-siap, sarapan, bukak laptop kalau sempat, gi kampus, buat keje kat kampus (untuk masa ni, internet memang dijauhi sebab takde coverage dalam dewan...so, assume macam buat keje betul-betul tanpa berinternet langsung), makan tengahari, solat, sambung keje lagi sampai petang, solat, balik rumah.

Masak kalo sempat, makan kalo sempat, mandi (kalo sempat konon), solat, mengaji, gi meeting (kalo de meeting), gi usrah (kalo de usrah), balik meeting, balik usrah, penat, tido.

Begitulah sampai hujung minggu...

Bangun subuh, solat, bersiap-siap, sarapan, bukak laptop kalau sempat, gi program kalo ade program (untuk masa ni, internet memang dijauhi sebab takde masanya nak tengok laptop, laptop pun gerenti tak bawak...so, assume macam berprogram sungguh-sungguh tanpa berinternet langsung kecuali kalo ade coverage, guna la henset), makan tengahari, solat, balik dari program, pengsan.

Malam lak tak tentu lagi tahap kemampuan nak bukak laptop tu.

Perghhhh...kalau macam ni lah kan hidup saya setiap hari, jangan kata sekarang, bila da kerja nanti la kan...agak-agaknya ape la jadi dengan blog ni ye??? Tambah-tambah bila dah berkeluarga dan beranak-pinak. Agak-agak ada tak jam dalam cite Harry Potter tu, yang macam Hermione pakai...bole la guna nak bagi terisi semua benda. Ok, takde.

P/S: Rindu semua...


21 comments:

AdyBudika said...

saya suke rutin harian anda

mas saari said...

boleh je sunah kalau bijak mengatur masa! dahulukan mana yang penting..

Rozuan Ismail said...

saya suka hidup yg simple

aimie amalina said...

hayooooo
kehidupan yang sgt bizi kan kak..
tapi x pe..at least akak tak buang masa bile khdpan akak terisi cm ni =]

insyaAllah, masa utk belog ni pasti ada..

weee..rindu akak jugaaa!

Kumbang Jingga said...

cik sunah sakura nie blajar lg ke..mati2 ingt dh kawin ada anak dua tiga hehehe

Zulfikar Hazri said...

lek lek lu...


mana boleh ngulat..ngulat.. bukan ngulat bos. ngulat diri sendiri

tonaH iS herE said...

terbaekkk ahh rutin harian kam0

Iffah Afeefah said...

24 ckop utk sume

cume xsmpat nk berblogging je yu

rindu eh ustazah huhu

zaMir said...

kalau buat diari la nih...silap2 boleh publish 1 novel nih....err... =.=''

FasiHaH SupiaN said...

hmm mmg sgt sibuk skrg

sergeant keroro said...

hehe, esok saya datang melawat kak sunah kat DSI ye :p

nuruashia ♥ said...

rutin yg sme je kn kite buat ary2

kura said...

last sekali pengsan ye. amboii..

berusaha lg kak! heheh

JIJI YU said...

ada orang suke rutin harian awak le..muahahha

eiela said...

dahulukan mana yang patut didahulukan. blog no 2. hehe

SoLy SoLicious said...

tip tip top..cepat je mase berlalu kan..huhu

Gen2Merah said...

bila dah bekerjaya, baru lah ada ruang curi2 masa sikit nak taip... kalau x mmg bz memanjang..

Tea said...

ohh mase kerja? jangan risau.. lagi banyak mase nak blogging.. ahaks!

Oh Oeya said...

Bagus aktif camni Sunah.. kita akan lebih muda :)






Suka sibuk.. otak dan badam aktif.. positif.. tanggungjawab wajib buat dgn relahati.. jgn mengeluh.. mudalah kita ;-)

Siti Asiah said...

Insyallah, kalau cinta (blog)...mesti Sunah akan cari jalan untuk menulis/update blog...:)

whatevergirl said...

wow tulis satu2.bagus lah awak nie. :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.