Kalau Macam Ni Lah Hidup Saya Nanti...

November 17, 2011

Time is running out by ~SandracPhotos on deviantART

Bangun subuh, solat, bersiap-siap, sarapan, bukak laptop kalau sempat, gi kampus, buat keje kat kampus (untuk masa ni, internet memang dijauhi sebab takde coverage dalam dewan...so, assume macam buat keje betul-betul tanpa berinternet langsung), makan tengahari, solat, sambung keje lagi sampai petang, solat, balik rumah.

Masak kalo sempat, makan kalo sempat, mandi (kalo sempat konon), solat, mengaji, gi meeting (kalo de meeting), balik meeting, penat, tido.

Esoknya...

Bangun subuh, solat, bersiap-siap, sarapan, bukak laptop kalau sempat, gi kampus, buat keje kat kampus (untuk masa ni, internet memang dijauhi sebab takde coverage dalam dewan...so, assume macam buat keje betul-betul tanpa berinternet langsung), makan tengahari, solat, sambung keje lagi sampai petang, solat, balik rumah.

Masak kalo sempat, makan kalo sempat, mandi (kalo sempat konon), solat, mengaji, gi meeting (kalo de meeting), gi usrah (kalo de usrah), balik meeting, balik usrah, penat, tido.

Begitulah sampai hujung minggu...

Bangun subuh, solat, bersiap-siap, sarapan, bukak laptop kalau sempat, gi program kalo ade program (untuk masa ni, internet memang dijauhi sebab takde masanya nak tengok laptop, laptop pun gerenti tak bawak...so, assume macam berprogram sungguh-sungguh tanpa berinternet langsung kecuali kalo ade coverage, guna la henset), makan tengahari, solat, balik dari program, pengsan.

Malam lak tak tentu lagi tahap kemampuan nak bukak laptop tu.

Perghhhh...kalau macam ni lah kan hidup saya setiap hari, jangan kata sekarang, bila da kerja nanti la kan...agak-agaknya ape la jadi dengan blog ni ye??? Tambah-tambah bila dah berkeluarga dan beranak-pinak. Agak-agak ada tak jam dalam cite Harry Potter tu, yang macam Hermione pakai...bole la guna nak bagi terisi semua benda. Ok, takde.

P/S: Rindu semua...

You Might Also Like

21 Comments

  1. boleh je sunah kalau bijak mengatur masa! dahulukan mana yang penting..

    ReplyDelete
  2. hayooooo
    kehidupan yang sgt bizi kan kak..
    tapi x pe..at least akak tak buang masa bile khdpan akak terisi cm ni =]

    insyaAllah, masa utk belog ni pasti ada..

    weee..rindu akak jugaaa!

    ReplyDelete
  3. cik sunah sakura nie blajar lg ke..mati2 ingt dh kawin ada anak dua tiga hehehe

    ReplyDelete
  4. lek lek lu...


    mana boleh ngulat..ngulat.. bukan ngulat bos. ngulat diri sendiri

    ReplyDelete
  5. 24 ckop utk sume

    cume xsmpat nk berblogging je yu

    rindu eh ustazah huhu

    ReplyDelete
  6. kalau buat diari la nih...silap2 boleh publish 1 novel nih....err... =.=''

    ReplyDelete
  7. hehe, esok saya datang melawat kak sunah kat DSI ye :p

    ReplyDelete
  8. last sekali pengsan ye. amboii..

    berusaha lg kak! heheh

    ReplyDelete
  9. ada orang suke rutin harian awak le..muahahha

    ReplyDelete
  10. dahulukan mana yang patut didahulukan. blog no 2. hehe

    ReplyDelete
  11. tip tip top..cepat je mase berlalu kan..huhu

    ReplyDelete
  12. bila dah bekerjaya, baru lah ada ruang curi2 masa sikit nak taip... kalau x mmg bz memanjang..

    ReplyDelete
  13. ohh mase kerja? jangan risau.. lagi banyak mase nak blogging.. ahaks!

    ReplyDelete
  14. Bagus aktif camni Sunah.. kita akan lebih muda :)






    Suka sibuk.. otak dan badam aktif.. positif.. tanggungjawab wajib buat dgn relahati.. jgn mengeluh.. mudalah kita ;-)

    ReplyDelete
  15. Insyallah, kalau cinta (blog)...mesti Sunah akan cari jalan untuk menulis/update blog...:)

    ReplyDelete
  16. wow tulis satu2.bagus lah awak nie. :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com