BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, November 9, 2011

Mama Cergas, Anak Pintar... Nak?

http://mamacergas.blogspot.com

Mesti la semua mama nak anak yang pintar kan? Ade ke mama yang tak nak anak dia pintar? Ehehe...

Sebenarnya, saya nak tolong promote satu produk akak saya ni. Khas untuk para ibu yang baru lepas bersalin. Biasanya kalo lepas bersalin yang first baby ni, susu ibu susah sikit nak keluar. So, baby mesti la nangis-nangis kan sebab lapar susu. Si ibu apatah lagi, mesti la nangis-nangis jugak sebab tak dapat nak bagi susu kat baby. Ibu yang menjaga pemakanan anak dia, tentunya nak bagi susu ibu berbanding susu tepung.


Dari pengalaman akak yang guna produk ni, vitamin Shaklee yang diambil selepas bersalin banyak membantu. Badan rasa lebih bertenaga dan nampak cergas aje. Takde rupa orang baru bersalin atau dalam pantang pun. Sebab amek vitamin tu la, lancar aje proses breastfeeding. Tapi kena amek dengan cara yang betul, okehhh? Kalo tak betul nanti jadi macam kisah akak tu kat SINI. Ehehe... Tengok la, daripada jadi pengguna Shaklee, akak tu da jadi pengedar produk Shaklee pulak. Hahaha~

Selain daripada vitamin untuk bantu breastfeeding, ade gak produk lain lagi macam vitamin untuk ibu berpantang bagi luka cepat sembuh, untuk bagi kulit cantik, untuk kekal slim lepas bersalin, untuk anak-anak kurang selera makan pun ade jugak~ Semua tu kamu-kamu yang berminat boleh cek kat blog akak tu kat SANA ye~

Kamu-kamu boleh jugak rujuk page Shaklee Shoppe kat Facebook untuk maklumat lanjut ye~


18 comments:

aDisH.sHidA said...

sedih sangat2 bila lihat si anak lapar susu tp susu ibunya tak keluar...

anak menangis si ibu pun nangis jugak

Munnafendy said...

pernah mkn jugak shaklee ni, tp bkn utk kuarkan susu! haha..

masa kt skolah dulu cikgu suh mkn,utk otak bg pndai sikit =)

aimie amalina said...

weeeee
okeh, nnti bole suggest kat ekin
hehehe =)

Sis-Lin said...

waaaa..panduan bagus dan info berguna...

nnti sis ada anak baby, klu terjadi kes macam ni, kena bukak blog ko le sunah dlm pantang tu..hahaaaa

Ujang9897 said...

mmg kami amalkan mkn supliment ni..tp CNI nya =)

bagus amik supliment ni..ubat tak bagus..=)

Woofer Storm said...

baiknya sis tolong promote..semoga yang baik,dibalas baik sis..

Iffah Afeefah said...

Lps ade ank br pk haha

bersama kak Es said...

terrrgoda lak aihh dengan promoter nih ;)

nuruashia ♥ said...

wawhhh...nty nk try ehhh

aimaniman said...

btool tuw macam2 cara ibu nak buat baby dapat isap susu.. anak2 akak kesian je, paling lama pon sebulan je tu pun akak paksa jugak sbb susu mmg kureng, akak cuba dah amik ubat memacam nak tambah susu tp x jadik... anak susu lembu je la tp alhamdulillah sihat, cuma akak x puas ati la kan...

zahidah seran said...

untuk mak-mak kurang selera makan ade tak..=P

mas saari said...

akak pernah makan product shaklee ni, memang bagus!

tapi tentang susu anak ni akak lebih suka guna cara tradisional..

Tea said...

Bagus sayunk ni promote2..

maszull said...

assalamualaikum sunah...wah bagus2 dpt tahu satu produk yg baik buat ibu yg baru lepas bersalinkn...:)

Citarasa Rinduan said...

thanks berkongsi sunahh

pengemis Cinta~ said...

owh. sugest produk.hihi.ingatkan tip tadi..;)

blog-tips-kurus said...

tokey shaklee ropenyeeeee... ;)

Niena Pengembara Ilahi said...

ok... akak bli bla selamat melahirkan ank pertama nnti.. hihihihihihi

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.