Saturday, November 26, 2011

Nak Selamat Dalam Kubur?

Jadikan al-Quran sebagai panduan dalam kehidupan... ~gambar dari SINI

Tahu tak al-Quran tu nanti akan jadi penyelamat kamu kat kubur?

Itu pun kalau kamu selamatkan al-Quran tu dulu kat dunia ni...

Macam mana nak selamatkan?

Fikir-fikirkan dan selamat beramal...

25 comments:
Write Comments
  1. Cewah.. yang penting.. warna tu juga la.. haha..

    bukan setakat alam kubur.. akhirat pun al-Quran boleh menyelamatkan kita..

    Itu pun kalau kamu selamatkan al-Quran tu dulu kat dunia ni...

    Macam mana nak selamatkan?

    Fikir-fikirkan dan selamat beramal...

    eh? mcm pernah ku lihat ayat itu, tapi di mana ya?

    ReplyDelete
  2. short but nice sharing. Hehehehehe! akak, pasal doa awal dan akhir tahun tu, kan saya ada post pasal hadis palsu tu, so kalau kita baca, camne tu? Hmmm...rasa nya takda pape, cuma kelebihan tu jangan percaya. or akak ada penjelasan lebih lanjut?

    ReplyDelete
  3. membaca tanpa buku tu saya maksudkan, akak boleh tau apa isi dalam buku tu tanpa membelinya. hek3! tengok cover pun boleh tau dah. hek3!

    ReplyDelete
  4. moga kita dalam golongan menyintai Al Quran..

    ReplyDelete
  5. ringkas, tapi sungguh mendalam maksudnya..... semoga kita jadikan nas al-Quran sebagai pedoman hidup kita

    ReplyDelete
  6. ehmm.. betol..
    thanks sebab selalu ingatkan dikala kami terlupa..~

    ^^,

    ReplyDelete
  7. betul tu.. skrg ieyza jadi kn amalan.. lepas solat wajib bace al-quran ..

    ReplyDelete
  8. sangat padat.. salam kak sunnah.. ;")

    ReplyDelete
  9. cantiknyaaa gmbar tu sunah =)

    btul, rajin2 baca AlQuran insyaAllah hati tenang...penyelamat kat sana nnti

    ReplyDelete
  10. Al-Quran dan Sunnah dijadikan panduan dalam hidup.Insyaallah selamat dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  11. yup ... totally agreee ... :) sntiaselah saling mengingatkan stu sme lain ... ^_^

    ReplyDelete
  12. berpegang kepada al-Quran, insyaAllah selamat dunia akhirat :)

    ReplyDelete
  13. insyallah akak akan amalkan selalu!

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum sunah...itulah pedoman dan bekalan kita di sana nanti...:)

    ReplyDelete
  15. Salam buat semua stylo ladies di sini! :)

    Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
    Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

    Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

    TQVM! :)

    ReplyDelete
  16. SELALULAH MEMBACA DAN MENGHAYATINYA

    ReplyDelete
  17. fikirkan dgn cara yang terbaik,bukan pula terbalik..

    insyaallah sis^^

    ReplyDelete
  18. al-quran menjadi panduan hidup...:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com