BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, November 26, 2011

Nak Selamat Dalam Kubur?

Jadikan al-Quran sebagai panduan dalam kehidupan... ~gambar dari SINI

Tahu tak al-Quran tu nanti akan jadi penyelamat kamu kat kubur?

Itu pun kalau kamu selamatkan al-Quran tu dulu kat dunia ni...

Macam mana nak selamatkan?

Fikir-fikirkan dan selamat beramal...


25 comments:

Aretikz said...

Cewah.. yang penting.. warna tu juga la.. haha..

bukan setakat alam kubur.. akhirat pun al-Quran boleh menyelamatkan kita..

Itu pun kalau kamu selamatkan al-Quran tu dulu kat dunia ni...

Macam mana nak selamatkan?

Fikir-fikirkan dan selamat beramal...

eh? mcm pernah ku lihat ayat itu, tapi di mana ya?

Syafiq Ahadin said...

short but nice sharing. Hehehehehe! akak, pasal doa awal dan akhir tahun tu, kan saya ada post pasal hadis palsu tu, so kalau kita baca, camne tu? Hmmm...rasa nya takda pape, cuma kelebihan tu jangan percaya. or akak ada penjelasan lebih lanjut?

Syafiq Ahadin said...

membaca tanpa buku tu saya maksudkan, akak boleh tau apa isi dalam buku tu tanpa membelinya. hek3! tengok cover pun boleh tau dah. hek3!

bersama kak Es said...

moga kita dalam golongan menyintai Al Quran..

Gen2Merah said...

ringkas, tapi sungguh mendalam maksudnya..... semoga kita jadikan nas al-Quran sebagai pedoman hidup kita

Cik Pulau said...

ehmm.. betol..
thanks sebab selalu ingatkan dikala kami terlupa..~

^^,

eddy syrol said...

bacalah walaupun satu ayat (~_~)

ieyza afieyna said...

betul tu.. skrg ieyza jadi kn amalan.. lepas solat wajib bace al-quran ..

lavenderlover said...

insyaAllah sy amalkan selalu..=)

ayuorked said...

sangat padat.. salam kak sunnah.. ;")

Iffah Afeefah said...

lbih kurg ngn jiji

FasiHaH SupiaN said...

yup...betul..baca, faham dan amal

SoLy SoLicious said...

^^ amalkan tiap2 hari..

Munnafendy said...

cantiknyaaa gmbar tu sunah =)

btul, rajin2 baca AlQuran insyaAllah hati tenang...penyelamat kat sana nnti

lieynanilaz said...

Al-Quran dan Sunnah dijadikan panduan dalam hidup.Insyaallah selamat dunia dan akhirat.

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

yup ... totally agreee ... :) sntiaselah saling mengingatkan stu sme lain ... ^_^

sergeant keroro said...

berpegang kepada al-Quran, insyaAllah selamat dunia akhirat :)

mas saari said...

insyallah akak akan amalkan selalu!

kura said...

baiklah kak :)

maszull said...

assalamualaikum sunah...itulah pedoman dan bekalan kita di sana nanti...:)

Mrs. Lady's Stylo said...

Salam buat semua stylo ladies di sini! :)

Khas buat PENCINTA HANDBAGS!
Koleksi yg menarik & stylo serta tips2 berguna.

Kunjungi kami di http://mrsladysstylo.blogspot.com/

TQVM! :)

Rozuan Ismail said...

SELALULAH MEMBACA DAN MENGHAYATINYA

Woofer Storm said...

fikirkan dgn cara yang terbaik,bukan pula terbalik..

insyaallah sis^^

hazanis said...

al-quran menjadi panduan hidup...:)

Niena Pengembara Ilahi said...

cintai isi al-quran itu :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.