BLOG ENCIK SUAMI

Friday, November 18, 2011

Tutup ke Bungkus???

Beza BUNGKUS dengan TUTUP adalah amat besar.


Situasi 1

Gambar dari SINI

Aisyah: Ahmad, cube teka aku tengah BUNGKUS ape?

Ahmad: Alaaa, nasi lemak.

Aisyah: Aik? Mane ko tau?

Ahmad: Aku nampak nasi terkeluar sikit tu. Lagipun aku tau ko memang jual nasi lemak.

Aisyah: Ok, ok. Cube teka nasi lemak ni banyak ke sikit?

Ahmad: Alaaa lagi senang. Banyak la.

Aisyah: Ha? Camne ko tau ni?

Ahmad: Tengok bentuk dan saiz laa. BUNGKUSan besar, banyak. BUNGKUSan kecik, sikit. Haha kantoi.

Aisyah: Pandainye ko ni.

Ahmad: Bukan aku yang pandai, ko yang tak pandai. Haha.

Aisyah: Ceh. Malas nak tanya.


Situasi 2

Gambar dari SINI

Aisyah: Ahmad, cube teka aku TUTUP ape dengan tudung saji ni?

Ahmad: Hmmm. Ikan goreng?

Aisyah: Salah.

Ahmad: Telur dadar?

Aisyah: Salah lagi.

Ahmad: Karipap?

Aisyah: Salah jugak.

Ahmad: Fail MQA?

Aisyah: Ish. Lagi la salah.

Ahmad: Abis tu ape? Mane la aku nak tau ape yang ko TUTUP tu.

Aisyah: Nasi lemak laa. Cube teka banyak ke sikit?

Ahmad: Ceh. Mane aku nak tau. Malas la jawab.


Maka pilihlah TUTUP aurat, bukan BUNGKUS aurat... :)


Kredit: Ustaz Zamri.


33 comments:

Miss Xyz said...

erk? bgus punye entri.. ada mkne tersirat yg bgus ni..

mohd zhafri said...

terbaek!!!

SoLy SoLicious said...

^^

aimie amalina said...

huwaaaaa
sukelahhh
yang tertutup itu misteri
wee
nak buat status la...hehehee

Zulfikar Hazri said...

ini terbaik... brilliant

putERi-kAtEk said...

bahek la nenek....... (^_^)

Gen2Merah said...

wahhhhhhhhh.... cayalahhhh.. saya nak like 10000000x....

hebat betul pengolahan ayat ni...

::blog anak jawer:: said...

terbaik... :8)

Lea Isnawi said...

nice!!!

tertibe kempunan nak makan nasi lemak

whatevergirl said...

i loike! follow blog awak yea..
follow my blog blk klu sudi

Iffah Afeefah said...

Terbaik

ai br cter sal ni

laskar pelangi said...

wah! terbaik!:)

Rozuan Ismail said...

analogi yang hebat

zaMir said...

baru je baca pasal nih kat fb kawan....betul tu...jauh bezanya....macam langit dengan bumi....err..*agak2 dapat tak cam ni tagline sape???*

mas saari said...

ada makna tersirat...terbaik!

bersama kak Es said...

terbaek laaa dik!!!

Mr. Z dan Mis N said...

terbaik..i give 5 star to this entry

Jemputan khas singgah ke blog chegu zubir BLOG CHEGU ZUBIR

Jom singgah SINI sama
Mencari INSPIRASI??Lihat ini pasti ada sukakan ia
TIPS kewangan terbaik dalam terbaik.
Santa 2011 xpakai rusa dah...dia pakai..
soalan killer buat lawyer
Menari???minat ker??jom tengok kumpulan2 ni menari
Libresse boleh jadi anak patung
RM 30 Shopping voucher
beg prada,YSL oercuma utk anda
rm 16 ribu buat yang awal..dan bercuti
Menari bersama SHOWDOWN 2012

JIJI YU said...

bagus la adik sunah ni

Syahir Ramli said...

analogi yg best...terbaik la kak..

penaGlow said...

hehe, tu perli saper tu? :p

LadyBird said...

betul2.. terkena terus..
kalau x faham jugak tak tahu la kan..

waveX said...

pendekatan yg mudah difahami..jadi, jom tutup..jgn bungkus..

Selendang Merah said...

wah dalam maksud nya..betul tu pilihlah yg menutup aurat....kn kak sunah

.*.WiE.*. said...

terbaik lah.. Sunah..

nuruashia ♥ said...

alhamdulilah..kak limah setujuuuu~

Niena Pengembara Ilahi said...

hehee baru terbaca tadi....

sergeant keroro said...

nice. terbaik. ehem

missina said...

a'ah ada baca gk td kat FB,,like3

fRaMe+LenSeS said...

ai like boss. :D weeee~~

fRaMe+LenSeS said...

ai like boss. :D weeee~~

Nuraini An-Nisa' said...

tutup aurat baik2... =)

hakima said...

cerita @ modul usrah yg baik buat si anak2 yang baru menjengah dunia baligh...juga baik buat tazkir @ peringatan buat si kakak2 yang terlupa ;) arigatou, nee-chan~!

Faez Rusni said...

pendekatan kisah yg baik..dan mudah utk difahami...terbaikkk

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.