BLOG ENCIK SUAMI

Monday, January 30, 2012

Kenapa Timah Contact Lelaki Tu Lagi?

Saya tak tahu kenapa Timah try contact lelaki tu lagi.

Tapi saya bersyukur sebab semuanya berhenti sampai situ aje. Moga Timah boleh lupakan lelaki tu. Harapnya lelaki tu pun melupakan Timah, tak cuba mencari Timah lagi sampai ke rumah. Risau kalau ada dendam dalam hati dia yang buat dia kejar Timah sampai lubang cacing. Naudzubillah.

Sama-sama kita doakan supaya dari kisah tu ada yang amek iktibar dan pengajaran, tak kira lah yang membaca dan mentafsir mahupun diri Timah sendiri. Moga Allah lindungi dia dalam perjalanan hidup dia lepas ni. Doa yang sama juga untuk diri kita semua.

Kita pun ada perjalanan hidup kita. Yang masih terlalu panjang. Eh, betul ke panjang? Itu kita sama-sama tak pasti. Mungkin esok lusa atau bila-bila masa dari sekarang, kita dijemput kembali. Hingga masa tu tiba, teruskan berdoa agar Allah selalu menjaga kita.

Jiji kata...

Sebab kadang-kadang kita malas berdoa...


15 comments:

maszull said...

assalamualaikum sunah...moga2 dijauhkn segala bahaya dr kita semua n ingat Allah itu Maha Mengetahui segala-galanya...:)

Ladysirna FA said...

jangan percaya org baru kenal..mujurlah Timah itu keras juga pendiriannya dan tak melayan dah lepas itu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hrp timah jadikqan kisah tu satu pengajaran buat dia.hati2...dunia skrg sgt merbahaya

Ainul Hayat said...

semoga Timah tidak diapa-apakan. Kita ni kena pandai jaga diri.

Noraim said...

walaupun berdoa dlm hati Allah tetap tau kita meminta pertolongn nya :)

sea_lavender said...

moga2 timah dijauhkn daripada terus berhubung ~ huhu..
kata2 menarik.. mohon berkongsi =)

JIJI YU said...

muahaha..kemain lagi tmblr engko eh..ada gak ayat aku..kombang idong aku ni

Cik Bambam said...

kesinambungan soklan akak tadi eh? hahaha.. ok2.. dah paham..dia teringat kot noh... :P

kiera'sakura said...

semoga timah xcontact die lagi... buang masa je timah oiiiiihhh...

#EHH emosi lak tetiba..hihihi

mas saari said...

moga timah dilindungi dari lelaki tersebut yang mungkin berniat jahat padanya..

mcm ni lah said...

assalamualaikum,.. bw kt sini

Kalamhati said...

Sesungguhnya DIA Maha Mendengar lagi Maha Pengasih kepada hamba-Nya..walau kita kdg2 tersangat malas utk meminta..huhu insaf

Iffah Afeefah said...

ayt jiji je ke

ayt ai?

hahah

Tea said...

Timah itu ada rasa....

Подтверждаю (fadzli) said...

as salam..
hm..bahayanya..
moga selamat hendaknya..
eh..kena u-turn ke entri belakang la nampaknya.

(^^,)

perjalanan hidup kita menjadi panjang bila kita kerap melakukan dosa. perjalanan kita menjadi pendek bila kita kerap mencari jalan menuju redha-Nya..

apabila terasa menjadi pendek, terasa pula apakah salah dan silap yang lalu diampun-Nya..

apakah akan mengulangi-Nya?
usah persoalkan..teruskan mencari jalan pulang..

kerana jalan pulang sebenar tidak akan wujud dalam diri tanpa pertolongan dan keizinan dari-Nya..

hm...macam tak kena komen ni dengan entri sunah ni.
maafkan pakcik

6__9'

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.