BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN


Enchek Ben buat segmen ni pulok~ Lambat sikit nak join...meh nak menambah link ni...

Kalo nak join, klik la banner Enchek Ben ni

Sila ceritakan latar belakang anda ..
Kamek asal dari Bintulu, Sarawak...

Profesion anda sekarang ?
Belum kerja gik tok, agik berstatus postgraduate student...

Blog favourite anda .. kenapa ?
Kamek suka masuk blog Enchek Ben, blog Ady Budika, blog Pak Cik Mat, blog Qaseh sayang, sebab ada macam-macam info... Blog-blog lain kat bloglist ya pun kamek suka juak...

Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?
Kamek sik suka masuk blog nok berat ngan widget berblink-blink ya... Lambat! Lambat!

Impian anda terhadap blog anda ..
Mudah-mudahan dapat bergerak lebih jauh dalam dunia blog tok...insya'Allah...

Ha...sila translate guna Google Translate...bahasa German ni. Sekian~


MAAF, SUSAH NAK BERJALAN CARI ENTRI CAMBEST T_T



36 comments:

Alisya said...

kamek org johor...nak join jugalah segmen ni.

Miss Ran said...

erk srwak
jauh2...

em kamek sik faham

Woofer Storm said...

german la sngt..hehee bila nak ajak dtg srwk ni sis??heeeeeee

udin said...

kamik jugak sukak singgah blog kitak.. (ada betoi ka cara cakap).. haha! ;D

mohd zhafri said...

kamek rasa kamek cuba memahaminya...
tapi.....tapi........tapi............

NadiRah said...

hihihi!!!
nnt jumpe akak,nak paksa akak ckp srawak lah..huhu

Citarasa Rinduan said...

sunnah--
mujur kak ayu pandai berbahasa sarawak..

kamek faham...

bun said...

huuhuhhu,rindu nak dengar base sawak

terubat jugak

hahhhahha,

rosmina samin said...

tgh mengoogle bahasa diatas muahaha
Sunah :) dgn jayanya sia memahami apa yang kita tulis ~sekian ^^

Sunah Mohammad said...

@Alisya

hehehe...sila-sila~

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

sik faham ka???

Sunah Mohammad said...

@Woofer Storm

moh le datang ramai2~ main bola kat sana..hahaha~

Sunah Mohammad said...

@udin

SALAH!!!!!!!!!!!!!!!! hahaha~

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

tapi...tapi...tapi...paham tak? haha~

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

ops~ nanti zip mulut jek...:D

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

wow~~ pandei kelaka sarawak kitak kak? bagus2~ hehehe..

Sunah Mohammad said...

@bun

terubat ke bun? ni tak dengar lagi ni...baru baca je...hahaha~

Sunah Mohammad said...

@rosmina samin

oh, reply pun salah...hahaha~

Salfiza said...

erk,takutnye bca entri ni...nk kne translate dlu plak...gerun2...tanak bace la :P

ieyba said...

kak sunah!!
kmk sangat berbangga sebab kmk paham...hee~
kecian dknya...smpei gerun baca entri ktk koh..whaha...xpa:)
peace no war^^

bila chef ieyba msok dapo:http://islam-addeen.blogspot.com/2011/03/wedges-bukan-kak-sunah-punyap.html

Novelgurl said...

Salam ..kamek tak kemet..ehehe.

:: Little Kouru:: said...

aok..kmk asal kuching sarawak.Full time student gik tok.haha..x sangka sunah orang sarawak duhal..very proud of you sunah.. :)

D Yatie said...

hehehehe...
kmk org kuching~~~hak3...
comel!

cik blogger said...

eh, salah port ni abg Ben..hehe.
xpa la..mungkin abg Ben kite tu penat agaknya..sampaikan SARAWAK dia nmpk SABAH..hehe...cian dia..

salam kenal!

Eyqasara said...

cesss! geng rupenyer... hihihi... tapi eyqa dari kuching.. hihihi..

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

hahaha~

Sunah Mohammad said...

@ieyba

hehehe..bagus, bagus! kitak paham, ok la...:p

Sunah Mohammad said...

@Novelgurl

ops, apekah itu? ehehe..

Sunah Mohammad said...

@:: Little Kouru::

hehehe...ya la tek..sik sangka juak..:D

Sunah Mohammad said...

@D Yatie

hehehe...apa kah ditetak nya...:p

Sunah Mohammad said...

@cik blogger

ops! yeke? hahaha~ okie..takpe, dia pening2 lagi tu..:p

salam kenal~ :)

Sunah Mohammad said...

@Eyqasara

kui3...ya la tek..padu urang sarawak nya tek eh...

Kei Seichi said...

orang melaka datang melawat dari blog abg ben..
salam perkenalan...
http://geekzster.blogspot.com/

pRiNCe said...

selamat berkenalan...:)
saya blogger kl...
jom jadi member nak???

AdyBudika said...

errr...entri lama..tapi blog saya tersenarai..errrr

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

err... aha...masa ni saya suka baca blog abang dahh..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.