BENG BENG!!! Blog Mereka Ditembak! - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Wednesday, March 30, 2011

BENG BENG!!! Blog Mereka Ditembak!


Saya menjenguk-jenguk blog yang join segmen Abang Ben yang bermula sejak pagi tadi. Erm...dah pi tembak blog-blog diorang, mana yang saya larat sampai jap tadi. Lepas tu da tak larat dah. Dah habis peluru ngan semua bom tangan. Hahaha~

Apa yang saya nampak, kebanyakan blog dah ok...alhamdulillah, kemas je. Tak sakit mata memandang, layout, template semua ok. Tang muzik kat blog tu saya tak dapat nak komen sebab laptop saya da mute awal-awal tapi nampak jugak orang lain da komenkan. Hehehe... Ada jugak yang letak widget bergerak-gerak kat tepi-tepi taman tu, yang ni kannnn...memberatkan blog, tau! Tak best, ok? Nanti nak baca entri pun tersekat-sekat. Huhuhu...

Satu yang paling ketara jelas nyata...tang nak komen tu. Kalo boleh, buatlah popup window ye. Sebab itu lebih memudahkan readers yang datang kat blog tu nak komen. Memang tu blog kita, sukahati kita la nak wat ape, tapi jangan merajuk kalau orang taknak komen sebab kekurangan dari segi teknikal ni je. Buat popup window ni lebih mesra pembaca. Tang word verification untuk komen tu pun ade yang bagi cadangan agar dilupuskan terus. Yang ni, up to you la ek...mana lebih memudahkan pembaca, pilihlah yang tu, ok? Kalau ada spam pun, Blogger.com tau nak wat ape...jangan risau benda tu.

Untuk buat popup window bagi komen:
Dashboard > Settings > Comments > Comment Form Placement > Popup Window > Save

Untuk buang word verification:
Dashboard > Settings > Comments > Show word verification for comments? > No > Save

Yang lain? Tu je kot...yang datang serang blog saya tu, terima kasih ye...takde ke yang nak guna bom nuklear? Tawaran dibuka hingga kamu habis baca entri ni...hahahaha~


ENTRI CAMBEST DARI TEROMPAH CARING

28 comments:

  1. akak..thanks ea bagi komen kat tempat adah..memang adah hargai..dan ubah pada popup window..header je masih belum ada lagi..^_^

    ReplyDelete
  2. saya paling x suka masuk blog yg jenis komen full view, pas tu ada password bagai...adeh la....

    ReplyDelete
  3. @Syuhadah Razali

    sama-sama...:) header? ade yang komen sal header ye...hehehe..

    ReplyDelete
  4. "tang nak komen tu. Kalo boleh, buatlah popup window ye." sunah macam mana nak buat pop up komen untuk wordpress?

    ramai yang komen pasal pop up ni..macam mana nak buat? :-(

    ReplyDelete
  5. itu guna teguran..ada org tak suka kena tegur..=)

    ReplyDelete
  6. kak sunah..tlg mira.
    camna nak tempek nuffnang bawah setiap entri post terus ek?;(

    ReplyDelete
  7. @Faris Adli

    alamak, wordpress memang takde popup window kan? hurmmmm...yang ni takleh nak kata apa la...sape yang terer wordpress sila tolong Faris..

    ReplyDelete
  8. @Ujang9897

    yup, betul tu ujang...teguran nak bantu majukan blog..

    ReplyDelete
  9. @Mira Amirudin

    yang ni, kena formatkan terus post...erm..mira, akak add Fb sat..

    ReplyDelete
  10. nice! eyka pon sokong cdngn awk!! hebadd la sunah!! hehe:) eh..eh..blog eyka tak de kan?? =.=" kalu ade bg tau ek! hehe:)

    ReplyDelete
  11. speachless...tataw nkomen mende. ehe. :) hebat ar akak bagi tips atas tu :P

    ReplyDelete
  12. ada bl0gger yg sporting senang dgn teguran.. best! ^^

    p/s ei, bl0g ku ok kan3x?? hekhekhek

    ReplyDelete
  13. Betul tu, pop up window lebih mesra pengguna @ pembaca :)

    ReplyDelete
  14. sunah, rasanya ada cuma tak reti je cara ..sunah, minta tolong singgah blog saya untuk kritik blog saya...

    ReplyDelete
  15. sis mekasih singgah komen kat blog td hehehe

    ReplyDelete
  16. terima kasih dtg mlwt blog td n bg komen...

    ReplyDelete
  17. waaaa bagusnye kak sunah....huhuhuhu saya nak join tadi tapi smpai skrg blog masih tak dpt nk updated satu hape pn



    huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  18. baru atia tau cmner nk wat pop up comment.. tp bwat mse nie x dpt nk tukar sbb intenet ngajuk lak arinie.. tq akak..

    atia pown join.. jgn lupe terjah ye.. huhuhu..^_^

    ReplyDelete
  19. ape nie? ape nie??

    nape tertinggal tak taw??

    ReplyDelete
  20. oh...macam tu kaa??tenkiu eh sunah.. :)

    ReplyDelete
  21. terima kaseh singgah and komen blog tadi..kalau rajin datang lagi..hehehe..mekaseh.mekaseh.

    saye follow sini :)

    ReplyDelete
  22. hahaha akak sunah trime kasih..kite sukela..

    erk geli betol=P

    ReplyDelete
  23. terima kasih kakak ku yg kecik!!!!haha

    ReplyDelete
  24. saya ada masalah nak buat pop up. Awak tolong la saya. Saya ada buat entry tentng masalah ni jugak.

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad