Saturday, March 5, 2011

Cinta Alam Maya?


'Aku tersentak. Bukan aku pinta. Tapi suara-suara sindiran menghantuiku. Apa salahnya aku bertemu jodoh di alam maya? Ramai yang bahagia bercinta di alam maya dan akhirnya ke jinjang pelamin. Sekarang anak dah dua. Masih bahagia. Bukan aku yang minta untuk jatuh cinta melalui alam maya.

Panjang lamunan Sunah. Dia begitu kecewa dengan teman-teman sekerja. Mereka bukan memerli. Tapi pertanyaan mereka membuatkan Sunah kecewa dengan diri sendiri. Pelik dengan dirinya. Kenapa dia boleh jatuh cinta melalui alam maya. Air milo ais dihirup laju. Hatinya membara. Panas bahang terasa. Lantas dia tersedak.

"Uhuk...uhuk...malang betul!" rungut Sunah. Dia sudah bermandikan air milo.

"Eh cik tak apa-apa?" Lelaki sebelah menghulurkan sapu tangan yang diambil dari poket seluar. Lelaki itu kelihatan risau. Sunah malu. Tunduk diam seribu bahasa.' Sambung kat SINI.


Pandai dia wat...salute lah blogger ni! Dari dulu lagi, kalau jalan kat blog dia, then nampak entry cerita, terus nak baca sampai habis. Dah dua kali saya berlakon dalam cerita dia. Yang first dulu berlakon dengan Niq kat SINI. Terima kasih Miss Ran sebab amek saya berlakon~ ;)


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!


32 comments:
Write Comments
  1. eh...ingat betul2 dah tadi...heee... =)

    ReplyDelete
  2. haha.. apa nie..x paham..haha.. sebab malas nk klik selanjutnya..boleh x.?

    ReplyDelete
  3. hehe belakon rupanya kamu. ingtkan betul2 jatuh cinta dlm alam maya. :P

    ReplyDelete
  4. @najwa's

    hehehe~ berlakon saje~ saya kan artis! (sila muntah...:p)

    ReplyDelete
  5. Hok olo, ingatkan Sunah wat cerpen... hehe..

    ReplyDelete
  6. cinta alam maya ni pun kadang2 berhasil gak tau..ehe..

    ReplyDelete
  7. haha! adeh, ingtkn btoi2 tdik!
    btw, nice lh! ^^

    ReplyDelete
  8. Pssttt Sunah mcm real jer... hehehe sekian ^^

    ReplyDelete
  9. wah akak...mcm ada pngalaman jer...hehe

    ReplyDelete
  10. @niesz

    hehehe...itulah kisah dia..yang berhasil macam ujang n kak yana..:D

    ReplyDelete
  11. @rosmina samin

    erk...doakan yang terbaik untuk semua ye..:)

    ReplyDelete
  12. @anies anessa

    err...bukan akak buat dear..orang lain...baca selanjutnya ye.. :)

    ReplyDelete
  13. owh berlakon dalam blog..nak jadi ekstra leh :P

    ReplyDelete
  14. lalala~
    kalau betol pun apa salahnya.. ^^,

    ReplyDelete
  15. sape nk jadi pelakon..meh register

    haha

    sunah tenkiu bebanyak...tak pernah komen banyak skali bukak..hehe korang mmg best la

    doakan untuk korang

    ReplyDelete
  16. lepas ni leh berlakon dlm ahmad idham punye lakonan lah ye

    ReplyDelete
  17. sebab tu org cakap "cinta itu buta"..

    ReplyDelete
  18. sejak kebelakangan ni jadi pelakon je ye..hehe

    singgah melawat follower..

    ReplyDelete
  19. best jugak jadi pelakon nih...heroin lak tu...hehehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com