BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, March 20, 2011

Dia Samurai Jalanan


Dia samurai jalanan
Masih mencari nilai iman
Ingin meraih setitis harapan
Menjiwai makna seorang insan

Dia samurai jalanan
Jangan biarkan dalam persoalan
Perlu nasihat seorang rakan
Perlu teguran seorang teman

Dia samurai jalanan
Masih bertatih mengenal Tuhan
Mencari cahaya untuk ke hadapan
Buat penyuluh sepanjang jalan

Dia samurai jalanan
Jauh sekali dari taman larangan
Mendamba sakura di hujung dahan
Buat penyeri hidup insan

Dia samurai jalanan...

-sekian-

P/S: Mungkin entri Sakura Dalam Taman Larangan berkaitan~ rasa nak sambung pulak kisah tu...ilham di malam hari...-_-"



19 comments:

HAJAR hasan said...

suka~ ;)

Salfiza said...

dah lama tunggu sambungan tu
cepat sambung!!haha

Nour Akmal said...

wahh..idea best malam2 mcm ni..
bagus2..suka3...!!!

~...AmALinA....~ said...

waaaa~ best2..

shahjiehan said...

samurai tu apa? xphm ler..huhuhu

Sunah Mohammad said...

@HAJAR hasan

suka? hehehe..

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

erk! nak sambung ke nabila??? hahaha~ errr....

Sunah Mohammad said...

@Nour Akmal

eh, ilang ngantok? :D

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

:)

Sunah Mohammad said...

@shahjiehan

tak paham? :)

cik pulau said...

wowww~~

Sunah Mohammad said...

@cik pulau

:)

Tasha said...

klik sini untuk siapa yang sungguh kreatif buat header saya sampai Sunah jatuh cinta sngt tu. hehehe....

Sunah Mohammad said...

@Tasha

eh, klik mana??? hahaha~

Achu said...

jeneral i like^^

Pengendali Blog said...

Cik Sunah.. Bila nak tidur ni...? Siap boleh bermadah di malam2 hari macam ni pulak dia nyer.. Ish3.

Sunah Mohammad said...

@Achu

:)

Sunah Mohammad said...

@Pengendali Blog

errrr...da bangun dari tido. hahaha~

... said...

as salam..
wah! puisi lagi~
saya copy paste ya?
simpan untuk cari ilham ;)

oh...bantu dia. tu penting. hidup ini perlu saling bantu membantu.kerna itu adalah sebahagian dari fitrah dan ujian-Nya keatas kita. semoga berbahagia selamanya kalian

ameen.. ;)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.