BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, March 20, 2011

DUN Sarawak Bubar Esok!!!


Tu diaaaa...tiba-tiba cakap hal politik, leh tak? Ke kamu-kamu semua tak suka? Hahaha~ Saya tak kira! Nak cakap jugak!!!

KM Taib kata esok DUN Sarawak akan dibubarkan, YDP Sarawak, Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng, pun da setuju. So sekarang ni terpulang kepada SPR nak tentukan bila tarikh penamaan calon dan pembuangan undi.

Kata KM Taib: Kemungkinan saya akan bersara adalah sudah dekat, saya akan mengetuai pilihan raya nanti tetapi hanya untuk memastikan semua perkara berjalan lancar dan pemimpin baru dapat dilahirkan.

Walopun gitu, KM Taib gitau Pak Najib yang dia perlukan masa nak buat peralihan kuasa, sape nak ganti dia nanti sebagai KM Sarawak yang baru. Pak Najib kata, ok je...asalkan peralihan kuasa tu tersusun dan tak jejas kestabilan kerajaan yang memerintah. Hurm, cane tu?

KM Taib kata lagi: Saya orang tua, bukan macam Datuk Najib, masih handsome masih muda, ataupun timbalannya yang manis dengan misainya.

Erk! Okie...no komen. Hahaha~

Cumanya timbalan yang manis dengan misai tu ade sebut-sebut tentang hantu jembalang yang bakal muncul. Err...pi lah carik sendiri kat mana-mana paper ye. Hurm...sampei hati kata depa jembalang. Ish ish ish...

Sekian~


P/S: Kena tengok-tengok tiket balik Sarawak ke ni???


JUADAH CAMBEST DI PAGI HARI



6 comments:

Miss Ran said...

smngat..hehe

sunah blaja abis bile

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

hehehe...semangat ni!!! :p

erm..lagi setahun insya'Allah..nape?

FasiHaH SupiaN said...

nak ikut balik sarawak!hehehehe

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

jom, jom!! hahaha~

Pendapat Syah said...

kitak sik sabar ngundi la ya..hehe

... said...

as salam..
hoho~
rasanya encik ben dah bagitau kan tips pasal nak buat entri?
hoho~
hal politik pun kamu ujia. bagus!
satu pendekatan yang menarik.
tapi bab2 hal politik ni, walaupun berbentuk lawak sekalipun, kebnyakkannya orang yang berumur je datang komen. selebihnya, fanatik.

oh~
tak perlu beli tiket..
er.saya lewat komen.hoho
apa2 pun tampuk pimpinan yang memerintah, tidak mengkucau kacirkan keadaan =)

hantu jembalang? pengkritik tegar kot?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.