Lelaki vs Perempuan - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Wednesday, March 16, 2011

Lelaki vs Perempuan


Ini bukan segmen Enchek Ben ye...hehehe. (Sila baca dengan penuh skema~) Tahukah anda lelaki dan perempuan dianugerahkan Allah dengan hati yang berbeza? Bila hati berbeza, maka tentulah emosi dan cara menghadapi tekanan tu berbeza. Berbeza kerana mereka lahir dari planet yang lain-lain...John Gray yang kata.

Iklan ini akan diterangkan di bawah :D

Perempuan, bila menghadapi masalah, mereka lebih suka meluahkannya dan mahu ada insan yang mendengar. Dan bila mereka merungut, mesti nak dibalas woo...lelaki, balas je dengan kata "ermmm..." pun boleh. Hahaha~ Tapi tu kalo da malas sangat dan nak perempuan tu lagi monyok lerr... Perempuan ni dia suka kalo orang yang dengar tu menyokong ape yang dia kata...ha...jangan bagi dia naik angin pulak bila kamu-kamu bako lagik... (tengok jugak isu ye...kang benda tak betul kamu-kamu sokong lagi...hish!)

Lelaki, lain...kalau diorang ade masalah, diorang lebih suke memendam dan menghadapinya sorang-sorang. Dan...perempuan, jangan ler nak tanya macam-macam masa diorang tengah takde mood, okie? Kang perang periuk pulak aihhh... Lelaki takkan bercerita dengan pasangannye tentang masalah dia, sebab diorang lebih suka masuk gua...hahaha~ Biar mereka bertapa dalam gua tu, bagi diorang masa...nanti bila da keluar, diorang da ok, bolehlah kamu-kamu tanya ye...

Hurmmm...ni lepas saya buat survey atas beberapa kes ni...hahaha~ Ops, sape-sape yang terasa tu senyum sendirik, okie..actually saya nak kongsi satu buku ni. Sape pernah dengar dan dah baca Men Are From Mars, Women Are From Venus? Baca la...memang banyak benda yang boleh belajar dari buku tu tentang bezanya lelaki dan perempuan. Ustaz Hasrizal pun syorkan tau baca buku ni. :)


P/S: Pssst, dak mucuk! Sila baca ye! :D


ENTRI CAMBEST UNTUK DAK UTM (JE~)

29 comments:

  1. mula2 mmg ingt segmen encik ben..huhu

    ReplyDelete
  2. 1 hari bpe entry sunah?dasat2..=)

    ReplyDelete
  3. ekceli..

    adam from dirt..
    hawa from his ribs..

    =p

    ReplyDelete
  4. yeah ... lelaki dan perempuan berbeza

    ReplyDelete
  5. as salam..

    oh..buku ni. ada dan tak membacanya sampai habis.tapi memang bermanfaat. dari m/s 47 sampai berapa entah, buat saya pening2 lalat bila membacanya. tapi memang seronok membacanya bila sedang free. menarik untuk difikirkan supaya dapat memperbaiki apa yang patut.

    "when a women loves a man"

    yang m/s 61 tu pun best~
    ingat lagi quote2 nya.

    'woman say things like this:
    "i want to forget anything"

    men respond like this:
    "if you dont like your job, then quit"

    adoi. saya ajuk kat kawan2. diorang geram je

    =D

    fakta yang kamu beri kat atas tu, memang ada benarnya ;)

    eh? teringat encik ady. huhu..

    ReplyDelete
  6. kak sunah mcm pham2 je.. situasi eyqa mmg mcm ni skang.. hihihi... sb mmg nak pham lelaki ni payah! now dah dpt tips.. mekasih kak sunah.. syg akak! ngee~ :D

    ReplyDelete
  7. salam kak..

    memang buku ni baik untuk dijadikan bahan mengenal pasangan kita..

    sy dah beli, dah selidik pun..

    bagus sgt, sy syorkan pada yg lain juga..

    ReplyDelete
  8. laki tgh problem tny lebih2 mau kene hentak t . haha

    ReplyDelete
  9. rasa2nya akak ngan hubby sama2 dtg dari planet yang samalahhhh... hihihi.

    ReplyDelete
  10. salam sunah...

    tapi yg pelik..bila dia sahre prob ngan kita.. at last..leh pulak dikatakan kita nie bzbodi..lg ler tak paham.. =_='

    xper lar..sy nak dok kat Pluto jek..kekekeke

    ReplyDelete
  11. lelaki ni ego dia tinggi sikit sbb dia akan cuba selesaikan masalahnya sendiri:)
    malah pompuan ingin dimanja.sebab tu perlu berkongsi cerita.:)
    kesimpulannya lelaki dan perempuan saling memerlukan antara satu sama lain.
    :D

    ReplyDelete
  12. psst :: dak muchuk tue sape? hahahaha

    ReplyDelete
  13. betul... laki lebih cool.. tp ada juga pelik nya...

    ReplyDelete
  14. sunah..kau dan aku berbeza..haha

    ReplyDelete
  15. buku nie mmg besh..bnyk perkare sal laki vs pompuan..suke2..:)

    ReplyDelete
  16. lelaki dan perempuan memang berbeza... sangat2 berbezakan.. pempuan lebih kuat marah.

    http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/03/rempit-jalanan-vs-rempit-halal.html

    ReplyDelete
  17. Dayana pnah bce buku tu , best!
    hee btw thanks sebab ingtkan pasal lelaki suke ms0k gua, geram kdg2 d0rang xnk kongsi mslh

    ReplyDelete
  18. hye kak sunah..heheheeh..suke la entry ni..btol tu, lelaki ngn prempuan mang la x same... sebab tu lelaki dan perempuan saling melengkapi...^___^

    ReplyDelete
  19. lelaki dan wanita mmg berbeza kan? dulu teringin nak jadi lelaki sebab lelaki cool..sekarang bersyukur jadi wanita..walaupun wanita ni banyak songeh kadang2..hahaha ;p

    ReplyDelete
  20. suke entry nih.. betul2.. dah bace buku tu, tp version lama, kulit dy warna hijau..mukasurat dlm2 pun warna kuning :P

    tp buku ni memg bagus utk pesangan2 :)

    ReplyDelete
  21. 25 org sudah utm bloggers yg nk gathering..bagos2..


    erm, laki n perempuan bg sy xde bezanyer....

    cume fizikal mereka shj berbeza..
    taaaraaa...

    ReplyDelete
  22. wah nice entry sunah.. memang sangat berbeza lelaki dan perempuan nie

    ReplyDelete
  23. thanx akak... muahahahah~ siap buat entri tuh..hadoiiii

    ReplyDelete
  24. ngah..along ad lg satu buku cam best..ala2 mars n venus gak..br bli ahad lepas..nati along review..

    status- buku yg Angah wajib bace :P

    ReplyDelete
  25. akak!!betul tu..sgt setuju..lg2 part laki yg ske simpan masalah dorg sendiri..kalo tnye mesti jwb..xde pape la..

    ReplyDelete
  26. Ahlul komplot ske bako orgMarch 16, 2011 at 6:04 PM

    kite bako pmpn ske majuk 2. kte bako!! bako kasi terbako lagik. hehehe

    ReplyDelete
  27. hehehehe
    tadaaaaa
    mmg kajian dh dibuat kan
    mmg wanita tu lbh cerewet dan teliti =]

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad