Uhuk Uhuk!

March 15, 2011


Entah kenapa... Saya pun tak tahu... Sejak demam dulu tu lagi... Masih macam ni jugak... Kak La pun tanya... Tak sihat ke...? Bila cakap dengan mak... Mak pun tanya... Batuk ke...? Ibu berpantang tanya juga... Tak sihat ke...?

Tak tahu... Saya tak tahu kenapa... Macam tu je lah... Sebab minyak ke? Sebab air ke? Entah lerr...malas nak fikir, boleh tak? Kalo de yang tahu sebab ape, bolehlah kongsikan...sekian~


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!

You Might Also Like

35 Comments

  1. Cuaca kot sunah ^^.. byk minum air ok...~Sekian ^^

    ReplyDelete
  2. erm minum air byk k sunah..kalo tak elok2 gk p jmpe doc

    ReplyDelete
  3. cuaca panas kot akak sunah tak pa minum air bebyk pastu kalau tak ok gak pi jumpa dr ok jgn tak pi taw get well soon yea

    ReplyDelete
  4. akak tak sihat ker?huhu...sdeynya...

    ReplyDelete
  5. perubaha cuaca kot..
    banyakkan minum air kosong ye dik..



    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/kasih-yang-tak-dianggap.html

    ReplyDelete
  6. sunnah...
    selalu minum air masak..
    kalau rasa pening2 amalkan 100 plus yang belum masuk peti ais

    jika batuk..minum madu campur limau nipis yer..
    insyallah..
    jaga kesihatan dik

    ReplyDelete
  7. fuhh ~ semua dah bagi petua.. harap2 akak cepat sembuh.. eh? akak? haha..

    ReplyDelete
  8. mungkin kesan radiasi kot.. hehe
    cuba madu diminum dengan menggunakan sudu plastik..

    ReplyDelete
  9. Salam..ha..ha..knp2.

    ReplyDelete
  10. ramai yg demam2.. batuk2 skang ni.. sy sendiri pon dah seminggu lebih batuk.. kadang2 sampai sakit dada.. sabo jelah ye.. banyakkan minum air masak.. kurengkan ais.. hehe.. ;D

    ReplyDelete
  11. byk2 minum air suam..
    smoga cepat sembuh.. =)

    ReplyDelete
  12. angin kus kus ke?hee. take a good care. jaga makan. ;)

    ReplyDelete
  13. akak ta sehat ke? bykkan rest ye,, minum air masak bnyak2..take care tau!~

    ReplyDelete
  14. cuaca tak menentu skg nie. Kena amik berat pasal kesihatan diri. Smoga cpt sembuh :)

    ReplyDelete
  15. as salam.

    tak sihat, banyakkan berehat.
    kalau selalau batuk, elok jumpa dr.
    diognosis. sebab batuk ni berkaitan dengan trakea dan paru-paru.takut dihkuatiri terkena jangkitan. terutamanya penyakit yang merbahaya macam batuk kering.

    untuk hilangakn batuk,
    ambil seperempat buah pala, setengah biji limau nipis dengan sesudu minyak kayu putih. buah pala tu diparut,limau nipis diperah.airnya diambil.campurkan kedua-dua bahan tersebut dengan minyak kayu putih tadi. larutan tadi tu, sapu kat belakang badan.

    lagi satu, yang biasa sAya buat, ambil asam jawa dalam segenggam, campurkan dengan kapur sireh juga segennggam,gaulkan hingga sebati, sapu pada leher.


    kalau batuk berterusan,
    -jangan terlalu banyak makan makanan manis.
    -jangan tidur tdiak menentu.
    -jangan banyak makan makanan pedas
    -banyakkan makan makanan berbetuk sayuran.

    bab demam pula, saya selalu guna daun betik. tumbuk hingga hancur.air pati yang terhasil tu,diasingkan dari isi daun betik yang dah hancur tu. minum airnya.kalau tak tahan pahit, elok sapu sesuatu yang manis pada lidah.baru minum.

    mimum banyak air mineral yang bukan melalui proses osmosis.

    =)

    jangan lupa. banyakkna berehat ya.

    ReplyDelete
  16. @efa

    hurmmmm...malas jumpa doc sebab dia tak cek betol2..:)

    ReplyDelete
  17. @anies anessa

    akak sihat saje sayang..alhamdulillah..batuk je kadang2..:)

    ReplyDelete
  18. @Citarasa Rinduan

    takde pening2 dan loya2 lagi ni kak ayu..hehehe...

    insya'Allah...thanks kak ayu...:)

    ReplyDelete
  19. @Kasawari

    kesan radiasi ke??

    thanks enchek kasawari~:)

    ReplyDelete
  20. @Novelgurl

    wa'alaikumussalam...

    takde pape..hehehe..

    ReplyDelete
  21. @...

    panjangnye..........sila buat entri!

    terima kasih..

    ReplyDelete
  22. sunah...jgn biar kan batuk tu berterusan..bahaya la..apa pun g jupe doc...jgn lupa makan ubt

    ReplyDelete
  23. huhu
    saya tidak mampu nak buat entri macam sebelum ni. sebab ada kekangan masa macam naz. kesian dia.hari2 balik, letih.

    moga dipermudahkan-Nya.
    tapi ok la dalam tu. mana tau readers cari dalam google, jumpa dalam komen.hoho

    =)

    rindu nak baca entri selalau update macam dulu. ujang pun. dah nak nikah la katakan

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com