Kalo Tak Kreatif, Tak Ke Mana...

November 10, 2011

Creativity by ~Ai-Shuu on deviantART

Ye, ye...

Sape-sape yang nak try tips kurus, eh! Tips carik idea nak update blog macam yang saya kongsi dalam entri sebelum ni tu, kamu-kamu kene lah jugak menyukat tahap kekreatifan diri kamu. Bukan tu aje, sukat jugak takat keinginan dan kemahuan kamu nak menulis tu.

Ye la, sama macam orang nak kuruskan badan. Macam-macam tips orang bagi kat majalah dengan TV kan? Tapi kalo ikot secara mendadak pun takkan jadi punya. Dan kalau buat secara acuh tak acuh pun tak jadi punya lah. Awal-awal aje ikot tips diet tu, lama-lama tinggal. Kalau ada banyak tips pun tapi masa untuk buat semua tu takde, pun tak jadi jugak kan?

Berblog pun macam tu. Orang yang kreatif kepala dia akan lebih berjaya berbanding yang kurang kreatif. Kalo da namanya bizi memanjang dengan kerja lain, idea mencanak-canak pun tak sempat jugak nak update kan? Dan kalo berblog pun acuh tak acuh, konon nak maintain tapi updatenya malas, banyaknya idea buang kat tempat lain macam Twitter dengan Facebook, tu yang lama-lama rasa nak berblog pun hilang sekali. Eh?

Ayat last tu macam perli diri sendiri aje. Uhuhu...

You Might Also Like

24 Comments

  1. ayat last mcm tuju kat ak gak tu ekekeeee

    ReplyDelete
  2. huhuhu.....hahahhaa...mcm terkena jugak nie

    ReplyDelete
  3. hahhaaa...suka ayat last tue....lalalaa.....

    ReplyDelete
  4. tapi sunah kreatif je! entri pun best2..

    ReplyDelete
  5. part last tue...
    saya pun terasa sket.. hahax! XD

    ReplyDelete
  6. ai kreatif separuh jek kot.. ngeheheh

    ReplyDelete
  7. tulah pentingnya komitmen... idea2 mencurah2 tetapi takda kekuatan nak menulis tu yang blog macam tak terusik kan....

    ReplyDelete
  8. betul tu..
    sebenarnya idea banyak tapi disalurkan kat twitter kat fb..
    sebab kat situ tak payah tulis panjang2..tak payah kembang2 kan..
    mudah..
    padahal kalau tulis kat blog pun ok jugak eik??

    ReplyDelete
  9. wan sangat tak kreatif.entri wan pakai sedap mulut je

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum sunah...jom cari idea yg kreatif nak tulis n3...jgn lupa yer...

    ReplyDelete
  11. hehehehe
    betul
    suke plak tang kurus tu
    heeee=.=




    p.s: kak sunah baru pasan entri sebelom ni gambo budak ciom lily!
    hahhaa..sukeee!

    ReplyDelete
  12. Busy ngan kerja mah... nak blogwalking pon tak sempat. :-(


    Terbaru dari Logokoko:

    [13SX] Dilarang mengintai di tandas ini!

    [U] Edwards Syndrome

    [U] Suis

    ReplyDelete
  13. huhuhu.. terasa2.. agak kurang update skang ni.. :(

    ReplyDelete
  14. ayat yang last tu..

    no komen lah.. hehehe.. ;p

    ReplyDelete
  15. ai terasa, tahuuuuu!!

    *ada ads Konsert Search le sini. :-)

    ReplyDelete
  16. nice blog~ walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete
  17. aiyark! terkena sudeh..huhu;)

    ReplyDelete
  18. sebenarnye kan nk cari idea utk menulis tu senang jer.. sape2 pn leh dpt idea tu. bnda tu sbnrnye kt depan mata kta, tntang prkara yg brlaku di sekeliling kte..& etc...... tpi akak suke sume entry sunah suka mawar :D

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com