BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, November 10, 2011

Kalo Tak Kreatif, Tak Ke Mana...

Creativity by ~Ai-Shuu on deviantART

Ye, ye...

Sape-sape yang nak try tips kurus, eh! Tips carik idea nak update blog macam yang saya kongsi dalam entri sebelum ni tu, kamu-kamu kene lah jugak menyukat tahap kekreatifan diri kamu. Bukan tu aje, sukat jugak takat keinginan dan kemahuan kamu nak menulis tu.

Ye la, sama macam orang nak kuruskan badan. Macam-macam tips orang bagi kat majalah dengan TV kan? Tapi kalo ikot secara mendadak pun takkan jadi punya. Dan kalau buat secara acuh tak acuh pun tak jadi punya lah. Awal-awal aje ikot tips diet tu, lama-lama tinggal. Kalau ada banyak tips pun tapi masa untuk buat semua tu takde, pun tak jadi jugak kan?

Berblog pun macam tu. Orang yang kreatif kepala dia akan lebih berjaya berbanding yang kurang kreatif. Kalo da namanya bizi memanjang dengan kerja lain, idea mencanak-canak pun tak sempat jugak nak update kan? Dan kalo berblog pun acuh tak acuh, konon nak maintain tapi updatenya malas, banyaknya idea buang kat tempat lain macam Twitter dengan Facebook, tu yang lama-lama rasa nak berblog pun hilang sekali. Eh?

Ayat last tu macam perli diri sendiri aje. Uhuhu...


24 comments:

JIJI YU said...

geng kepala ligat..

Areliff said...

ayat last mcm tuju kat ak gak tu ekekeeee

aDisH.sHidA said...

huhuhu.....hahahhaa...mcm terkena jugak nie

NURUL NADIAH MAMAT said...

hahhaaa...suka ayat last tue....lalalaa.....

Iffah Afeefah said...

rase nak up entry plak pasl ni

haha

mas saari said...

tapi sunah kreatif je! entri pun best2..

Razil Tahir said...

part last tue...
saya pun terasa sket.. hahax! XD

Cik Bambam said...

ai kreatif separuh jek kot.. ngeheheh

nuruashia ♥ said...

sentap plak ase uhuk9!~

Gen2Merah said...

tulah pentingnya komitmen... idea2 mencurah2 tetapi takda kekuatan nak menulis tu yang blog macam tak terusik kan....

FasiHaH SupiaN said...

perli sy sekali ler tu...

diana said...

betul tu..
sebenarnya idea banyak tapi disalurkan kat twitter kat fb..
sebab kat situ tak payah tulis panjang2..tak payah kembang2 kan..
mudah..
padahal kalau tulis kat blog pun ok jugak eik??

Rozuan Ismail said...

wan sangat tak kreatif.entri wan pakai sedap mulut je

maszull said...

assalamualaikum sunah...jom cari idea yg kreatif nak tulis n3...jgn lupa yer...

aimie amalina said...

hehehehe
betul
suke plak tang kurus tu
heeee=.=




p.s: kak sunah baru pasan entri sebelom ni gambo budak ciom lily!
hahhaa..sukeee!

logorithm said...

Busy ngan kerja mah... nak blogwalking pon tak sempat. :-(


Terbaru dari Logokoko:

[13SX] Dilarang mengintai di tandas ini!

[U] Edwards Syndrome

[U] Suis

udin said...

huhuhu.. terasa2.. agak kurang update skang ni.. :(

Faaein Talip Roy said...

ayat yang last tu..

no komen lah.. hehehe.. ;p

blog-tips-kurus said...

ai terasa, tahuuuuu!!

*ada ads Konsert Search le sini. :-)

Mr Lonely said...

nice blog~ walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

pengemis Cinta~ said...

aiyark! terkena sudeh..huhu;)

Oh Oeya said...

ngeee :D

Niena Pengembara Ilahi said...

sebenarnye kan nk cari idea utk menulis tu senang jer.. sape2 pn leh dpt idea tu. bnda tu sbnrnye kt depan mata kta, tntang prkara yg brlaku di sekeliling kte..& etc...... tpi akak suke sume entry sunah suka mawar :D

ir prof dr alia rosli said...

Emmm,

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.