Rahsia Wanita Pulak Lahhh... Oppsss!

The Four Elements of Life by ~system-s on deviantART

Pssst!

Hari tu kan dah share rahsia lelaki mengikut 4 unsur kat SINI. Ramai pulak wanita-wanita yang duk komen sekali cakap diorang elemen ape, padahal tu kan untuk lelaki. Hahaha~ Tak pe lerr...disebabkan macam ramai yang berminat nak tahu, meh kita share rahsia wanita pulak ikut 4 unsur yang sama tu ye~~~

a) Tanah - anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
b) Air - anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
c) Api - anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
d) Angin - anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas

WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri, serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang.
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2) Mengambil berat.
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan.
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis.
6) Mudah menangis.

WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan.
2) Cergas, cepat dalam gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik.
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga.
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu.
6) Berwaspada selalu.

WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan.
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu.
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia.
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah-ubah.

Hohoho...ringkas aje kan? Mana dapat ni? Banyak bersepah-sepah kat Google! Macam biasa, ni hanyalah kajian semata-mata. Mungkin ada yang tak betul, ada yang betul...mengikut pada majoriti subjek yang dikaji. Kalau ada yang baik tu, eloklah diasah bagi jadi baik selalu. Mana-mana yang tak berapa elok tu, perbaikilah ye~ :)

27 comments:

  1. ai tanah tapi 50% je nmpak betul

    y len cm memuji diri pon de gak wakaka

    ReplyDelete
  2. sy tanah... tp rs cm cerewet jgk sket2..hehe

    ReplyDelete
  3. patutlah mak wan ada cerita pasal unsur2 ni.rupanya betol.pasal nak bernikah pon kena tengok jugak unsur ni

    ReplyDelete
  4. <-- tanah!

    tak suka membangkang? nehi~! ahhaha

    ReplyDelete
  5. angin! sama pulak dengan husband..

    ReplyDelete
  6. saya tanah..tp statement lemah lembut tu yg nak tergelak...hehehe

    ReplyDelete
  7. Erkkk api..huhu no 1 tu tak nak laaa ~ ;)

    ReplyDelete
  8. neko-chan tanah, tapi tak semua yang betul.

    ReplyDelete
  9. akak angin... erm... yg sopan santun tu mmg xleh blah hahaha....


    erk...sunah yg mana ;)

    ReplyDelete
  10. angin...
    hati yang cepat berubah2...errrkkk...
    tol ke ekks..
    lalala~

    ReplyDelete
  11. sye api~
    mmg cm ciri2 sye hehe~
    perasan la plak~

    ReplyDelete
  12. sye api~
    mmg cm ciri2 sye hehe~
    perasan la plak~

    ReplyDelete
  13. saya angin.tapi part yg hati berubah tu ape mksud ayat tu sebenarnya? hikhik

    ReplyDelete
  14. tanah..hampir betol la.. ceh cam puji diri sendiri pulak haha

    ReplyDelete
  15. angin..yg ke5 tuu cm betul ja..hehehe..:)

    ReplyDelete
  16. mgkn betul mgkn tidak..kan3??

    slmt pagi sis^^

    ReplyDelete
  17. kajian xpe...jgn tilikan..hehe

    ReplyDelete
  18. saya ditangga ke empat.. angin!! hihihi

    ReplyDelete
  19. akak mcm kiera dan cik pulau..angin....

    selalu jugak bincang benda nie dengan family..terutama dlm pemilihan jodoh....tp semua ini hanya garis panduan..ada yang betul n x kan...

    ReplyDelete
  20. ye akak mmg tak peramah..dan mmg suka jaga kecantikan sbb tu akak comot

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi?

Terima kasih tinggalkan komen~ ;)

Powered by Blogger.