BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, November 23, 2011

Rahsia Wanita Pulak Lahhh... Oppsss!

The Four Elements of Life by ~system-s on deviantART

Pssst!

Hari tu kan dah share rahsia lelaki mengikut 4 unsur kat SINI. Ramai pulak wanita-wanita yang duk komen sekali cakap diorang elemen ape, padahal tu kan untuk lelaki. Hahaha~ Tak pe lerr...disebabkan macam ramai yang berminat nak tahu, meh kita share rahsia wanita pulak ikut 4 unsur yang sama tu ye~~~

a) Tanah - anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
b) Air - anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
c) Api - anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
d) Angin - anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas

WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri, serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang.
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2) Mengambil berat.
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan.
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis.
6) Mudah menangis.

WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan.
2) Cergas, cepat dalam gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik.
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga.
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu.
6) Berwaspada selalu.

WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan.
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu.
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia.
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah-ubah.

Hohoho...ringkas aje kan? Mana dapat ni? Banyak bersepah-sepah kat Google! Macam biasa, ni hanyalah kajian semata-mata. Mungkin ada yang tak betul, ada yang betul...mengikut pada majoriti subjek yang dikaji. Kalau ada yang baik tu, eloklah diasah bagi jadi baik selalu. Mana-mana yang tak berapa elok tu, perbaikilah ye~ :)


27 comments:

Iffah Afeefah said...

ai tanah tapi 50% je nmpak betul

y len cm memuji diri pon de gak wakaka

putERi-kAtEk said...

awin api!!!

MerLe said...

sy tanah... tp rs cm cerewet jgk sket2..hehe

Rozuan Ismail said...

patutlah mak wan ada cerita pasal unsur2 ni.rupanya betol.pasal nak bernikah pon kena tengok jugak unsur ni

Cik Bambam said...

<-- tanah!

tak suka membangkang? nehi~! ahhaha

mas saari said...

angin! sama pulak dengan husband..

Anies Anessa said...

saya tanah..tp statement lemah lembut tu yg nak tergelak...hehehe

JIJI YU said...

die air..patot le..ehehhe

Nuur mutiara said...

Erkkk api..huhu no 1 tu tak nak laaa ~ ;)

sergeant keroro said...

neko-chan tanah, tapi tak semua yang betul.

SoLy SoLicious said...

saye tanah + api...hoho

Niena Pengembara Ilahi said...

akak angin... erm... yg sopan santun tu mmg xleh blah hahaha....


erk...sunah yg mana ;)

EYQASARA said...

hihihihi.. suke.. (^^)

Cik Pulau said...

angin...
hati yang cepat berubah2...errrkkk...
tol ke ekks..
lalala~

bersama kak Es said...

harap2 tanah yang subur :D

FaKArePa!n said...

elemn kilat xde??

sea_lavender said...

sye api~
mmg cm ciri2 sye hehe~
perasan la plak~

sea_lavender said...

sye api~
mmg cm ciri2 sye hehe~
perasan la plak~

Ainul Hayat said...

saya angin.tapi part yg hati berubah tu ape mksud ayat tu sebenarnya? hikhik

Eera Shera said...

tanah..hampir betol la.. ceh cam puji diri sendiri pulak haha

nur amalina athman said...

angin..yg ke5 tuu cm betul ja..hehehe..:)

Woofer Storm said...

mgkn betul mgkn tidak..kan3??

slmt pagi sis^^

Nuraini An-Nisa' said...

Anak ke-4...huhu~~~

Fad said...

kajian xpe...jgn tilikan..hehe

kiera'sakura said...

saya ditangga ke empat.. angin!! hihihi

aDisH.sHidA said...

akak mcm kiera dan cik pulau..angin....

selalu jugak bincang benda nie dengan family..terutama dlm pemilihan jodoh....tp semua ini hanya garis panduan..ada yang betul n x kan...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ye akak mmg tak peramah..dan mmg suka jaga kecantikan sbb tu akak comot

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.