BLOG ENCIK SUAMI

Friday, November 11, 2011

Sorry, I Can't Put More Trust

The Past by ~Buszujacy-w-zbozu on deviantART

Yes, some people say don't judge a person by his or her past, look for who he or she is today.

But your past which I was involved in makes it OUR past, and our past is something that I want to keep far away from my life.

No, it's not that I want to keep it.

I want to throw it away, far away till I can't reach it anymore.

I'm so sorry because I can't forget.

It really takes time.

May be forever.


20 comments:

Iffah Afeefah said...

Ye lg2 soal hati

maybe bole forgive but not forget

Syafiq Ahadin said...

sokong Iffah. boleh forgive but cant forget.

Rozuan Ismail said...

kesilapan lalu mungkin dapat diaafkan tapi parut luka tetap mengguris hati

nuruashia ♥ said...

huhu.,,forget but not forgive hahaha

aimie amalina said...

kadang2 ssh utk lupa
emmm
sedang laluiii...

zaMir said...

knape ni?? ade ape2 yg tak kena ke???

Tea said...

We wud never forget... Unless when come to insane disease....

Miss Lady Iena Nazir said...

we can't forget OUR past.

maszull said...

assalamualaikum sunah...betul tu memang sukar untuk melupakan perkara yg dah lepas ianya akan mengambil masa yg lama dan mungkin selama2nya...:)

mas saari said...

memang susah dilupakan masa lalu, tapi cuba jadikan ia kekuatan dan pengajaran untuk menempuh masa hadapan!

sergeant keroro said...

i can forgive and forget

محمد رازيق said...

nice entry... keyword, forgive and forget.. nice entry.

alexa yussida said...

susah kan nak lupakan..
ini kisah sy:
pernah tanya sorg naqibah,mcm mana nak lupakan kesalahan org pd kita yg mmg sgt mnyakitkan ati,mmg dah maafkan tp stil teringat2..die ckp,kalo kita takleh lupakan means kita lom betol2 maaf lagi..or blom redha lagi dgn ap yg jd..nanti masa hari hisab,kita yg ssh juga sbb kut2 kita masuk syurga tp xpasal2 kena delayed sbb diseret utk jwb soklan yg ade kaitan dgn org yg wat salah kt kte tuh..huuu..

kokser kokdam said...

semoga ALLAH sentiasa bimbing kamu.. =)

Mutiara Bernilai said...

^___^

awat ngah..
yg tut tut tuttttttttttt eh?

Niena Pengembara Ilahi said...

utk melupakan tu sesuatu yg sukar..

Fizah Ibrahim said...

Err, r u okay ? hehe, kecewa je entrynya.. Ganbatte nee~

Ramai yang dapat memaafkan tp x ramai dpt melupakan, kan huu, termasok sy la =_="

アヌムちゃん said...

akk pn ssh nk lupakan benda lama yg xnak di ingati..huhuu

Faaein Talip Roy said...

kenangan lama..
mana mungkin dilupakan..
melainkan kita buat-buat lupa..

Cik Bambam said...

once i had been lied..
forever will be doubt..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.